Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Πορεία διαμαρτυρίας έκαναν σήμερα το πρωί κάτοικοι των Τρικάλων του δήμου Αλεξάνδρειας με αιτία την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να κλείσει το Γυμνάσιο του χωριού τους το οποίο συγχωνεύεται με το Γυμνάσιο Κορυφής.
Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την απόφαση αλλά και για τους χειρισμούς της διοίκησης του δήμου Αλεξάνδρειας...
την οποία εγκαλούν για κακούς χειρισμούς όπως την απόκρυψη της αλληλογραφίας του διευθυντή εκπαίδευσης κ. Φλιτούρη και της καταλογίζουν ότι δεν έκανε διαβούλευση με τους φορείς ώστε να διαμορφωθεί πρόταση προς το Υπουργείο.
Ο αντίλογος εκ μέρους του δημάρχου είναι ότι τις αποφάσεις για τις συγχωνεύσεις πήρε το Υπουργείο και μόνο και ότι αυτό είναι υπεύθυνο και κακώς οι κάτοικοι στρέφουν την κριτική τους στη διοίκηση του δήμου.
Ο Φ. Δημητριάδης επανέλαβε την πάγια θέση του δήμου που είναι και διατυπωμένη στο ψήφισμα του συμβουλίου που λέει ότι δεν πρέπει να κλείσει κανένα σχολείο.
Επίσης, ο δήμαρχος είπε ότι ο δήμος δεν είχε καμιά επίσημη πρόταση για το κλείσιμο του σχολείου και συνεπώς δεν μπορούσε να κάνει αντιπρόταση χωρίς συγκεκριμένη αιτία.
Τέλος, και μετά από τη συζήτηση που είχε με τους εκπροσώπους των κατοίκων, πολλοί εξ αυτών ήταν μαθητές, αποφάσισαν να συζητήσουν το θέμα στο συμβούλιο της Δευτέρας στο οποίο θα κληθούν να συμμετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι καθώς και ο κ. Φλιτούρης.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Άρχισαν τα όργανα…