Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

ΟΙ ΧΟΥΝΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ


Της Άλμα

Ενώ από ώρα σε ώρα πλέον η ζωή των μεταναστών εργατών απεργών πείνας κρέμεται από μια κλωστή όπως προειδοποιεί ο γιατρός Θ. Καραμπέλης ότι «παίζουμε με τη φωτιά… βρισκόμαστε μπροστά σε μια επαπειλούμενη ανθρωπιστική καταστροφή», ο υπουργός αδικίας Καστανίδης δήθεν κοπτόμενος ότι «η κυβέρνηση δεν θέλει να χαθεί καμιά ανθρώπινη ζωή» προτείνει την «συμβιβαστική λύση» του καθεστώτος ανοχής για ένα χρόνο και βλέποντας και κάνοντας. Νομίζει η κυβέρνηση ότι με αναβολικά ΘΑ μπορεί να καλύψει το κενό στην ανύπαρκτη μεταναστευτική πολιτική της.
Προσπαθεί η κενή λόγου και πράξης κυβέρνηση να μεταστρέψει..το κλίμα μπροστά στον άμεσο κίνδυνο να πεθάνει κάποιος απεργός λέγοντας ότι εκβιάζεται από τους απεργούς κι ότι δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς. Ποιος είναι κ. Καστανίδη ο μεγαλύτερος εκβιαστής; Αυτός που ζητάει το αυτονόητο δίκιο του ή εκείνος που αδιαφορεί για ανθρώπινες ζωές προκειμένου να μην φανεί ασυνεπής με την αντιμεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε. την οποία επιδοκιμάζει και σκύβει το κεφάλι του;
Στο ίδιο κύμα μετάθεσης ευθυνών και προετοιμασίας κλίματος αποποίησης των δικών τους ευθυνών μπροστά σε κάποιο επικείμενο θάνατο απεργού προκειμένου να μη κατηγορηθούν για δολοφόνοι, εξέπεμψε και ο Ραγκούσης, ο οποίος δήλωσε προχθές ότι η απεργία πείνας «συνεχίζεται με την αποκλειστική ευθύνη όσων επιχείρησαν από την πρώτη στιγμή να καθοδηγήσουν πολιτικά αυτή τη κινητοποίηση».
Ας το πάρει απόφαση ο κ. Ραγκούσης ότι ουδείς μπορεί να καθοδηγεί ανθρώπους να παίζουν κορώνα γράμμα τη ζωή τους. Δεν πρόκειται για μια οποιαδήποτε κινητοποίηση κ. Ραγκούση. Πρόκειται για απεργία πείνας. Ο μόνος τρόπος ίσως που μπορεί να μπορούσαν να καθοδηγηθούν άνθρωποι σε απεργία πείνας θα ήταν να είναι υπνωτισμένοι. Οι μετανάστες εργάτες απεργοί πείνας δείχνουν με αυτή τη απεργία μέχρις εσχάτων ότι όχι μόνο έχουν πλήρη συνείδηση των αποφάσεων και των πράξεών τους αλλά δείχνουν και ένα ήθος, μια συνέπεια και μια αξιοπρέπεια που μόνο σε αγωνιστές ταιριάζει.
Ας καταλάβει το ΠΑΣΟΚ ότι οι απεργοί πείνας θα γίνουν ήρωες και γι΄ αυτούς θα σημαίνει η αρχή του τέλους αν πεθάνει μετανάστης. Ταιριάζει όμως σε χούντες να δολοφονούν αγωνιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: