Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΚΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ.ΣΕΙΡΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ

Συνεχίζεται η προσπάθεια συκοφάντησης, ποινικοποίησης και μετάθεσης ευθυνών από την κυβέρνηση για το θέμα των μεταναστών,αυτή τη φορά μέσω της δικαιοσύνης.Ενώ γνωρίζουν άπαντες στην Ελλάδα ότι τους απεργούς πείνας τους παρακολουθούν από την πρώτη μέρα οι γιατροί της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης,τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας διέταξε χθες η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας σχετικά με τους απεργούς πείνας που έχουν εγκατασταθεί εδώ και μέρες στο μέγαρο «Υπατία» για το αδίκημα έκθεσης ανθρώπινης ζωής σε κίνδυνο....
Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, Γ. Ραγκούση, ότι οι «καθοδηγητές» τους -όπως τους αποκάλεσε- «δεν επέτρεψαν στους γιατρούς του ΚΕΕΛΠΝΟ να παράσχουν στους απεργούς πείνας ιατροφαρμακευτική φροντίδα και περίθαλψη-δεν τους επέτρεψαν καν να πλησιάσουν». Αποτέλεσμα του σχολίου, που δημοσιεύθηκε στον Τύπο, είναι η έρευνα- η οποία αναμένεται να διεξαχθεί. Ο αρμόδιος εισαγγελέας θα κληθεί να εντοπίσει εάν έλαβε χώρα ανάμεσα σε άλλα και το αδίκημα έκθεσης ανθρώπινης ζωής σε κίνδυνο.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για πλημμελήματα σχετικά με την κατάληψη της Νομικής Σχολής, προτού δηλαδή οι μετανάστες φιλοξενηθούν στην «Υπατία». Αυτές βαραίνουν τον πρύτανη της Νομικής Σχολής Αθήνας, Θ. Πελεγρίνη (παράβασης καθήκοντος), οκτώ μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης που βοήθησαν και εκπροσώπησαν τους μετανάστες τις ημέρες της παραμονής τους στο πανεπιστημιακό ίδρυμα (ηθική αυτουργία σε διατάραξη οικιακής ειρήνης και σε διακεκριμένες φθορές), καθώς και τους περίπου 250 μετανάστες (διατάραξη οικιακής ειρήνης και διακεκριμένες φθορές).

Δεν υπάρχουν σχόλια: