Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΠΑΡ ΚΑΙ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ

Πτώση του τζίρου, μείωση της προσέλευσης και απανωτά λουκέτα βλέπουν οι καταστηματάρχες στον Πύργο Ηλείας. Προχωρούν σε 24ωρη απεργία την Πέμπτη 17 Μαρτίου. Διαμαρτυρία στο δημαρχείο. Συσκότιση με 3.000 κεριά αναμμένα για την ευαισθητοποίηση του κοινού....
Κλειστά θα παραμείνουν τα μαγαζιά την Πέμπτη 17 Μαρτίου στον Πύργο Ηλείας, καθώς οι ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ- εστιατόρια) διαμαρτύρονται για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και την εμφανή πτώση του τζίρου τους.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, αναφέρεται ότι για την εφαρμογή του νόμου θα πρέπει να τεθεί σε προτεραιότητα το δικαίωμα της επιλογής σε κλειστούς χώρος που αποτελούν ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρει τα εξής:

«Με δεδομένο, την οικονομική κρίση αφενός αλλά και τις προσπάθειες της κυβέρνησης, σε εξαθλίωση και διάλυση της κοινωνίας αφετέρου, καθώς και την εφαρμογή του νόμου, για την απαγόρευση του καπνίσματος στα καταστήματα εστίασης και αναψυχής, από τις υπηρεσίες του δήμου και της περιφέρειας, οι επαγγελματίες του κλάδου, με έντονο το συναίσθημα αγανάκτησης και οργής,

Αποφασίσαμε το 24ωρο κλείσιμο των καταστημάτων μας την Πέμπτη 17 Μαρτίου.

* Ζητώντας την άμεση τροποποίηση του νόμου, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είμαστε ενάντια στο νόμο

* Διεκδικώντας το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και αυτοδιαχείρισης των επιχειρήσεων μας

* Διευκρινίζοντας ότι δεν είναι δημόσιοι χώροι, αλλά ιδιωτικές επιχειρήσεις που εξυπηρετούν κοινωνικές ανάγκες, επισημαίνοντας δε ότι δεν είναι κλειστό επάγγελμα

* Απαιτώντας από τους πολιτικούς να πάρουν τώρα θέση και να προσδιορίσουν τη στάση τους».

Στα πλαίσια της κινητοποίησής τους οι καταστηματάρχες έχουν προγραμματίσει και εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης.

Συγκεκριμένα, από τις 10 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι και από 7 έως 10μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Πύργου, όπου εκπρόσωποι του συλλόγου θα μοιράζουν πληροφοριακό υλικό και θα προσφέρουν δωρεάν καφέ.

Επίσης θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και καθιστική διαμαρτυρία μπροστά στο δημαρχείο της πόλης, από τις 19:00 έως αργά το βράδυ.

Κατά τη διάρκεια της βραδινής διαμαρτυρίας θα υπάρξει συσκότιση και θα ανάψουν 3.000 κεριά.
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: