Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΙΡΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΛΓΕΧΘΕΙ ΓΙΑ ΣΕΙΣΜΟ

Ανησυχία προκαλεί η αποκάλυψη του καθηγητή Αντισεισμικής Τεχνολογίας του Πολυτεχνείου Παναγιώτης, Παναγιώτη Καρύδη.
Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων τόνισε ότι μόλις το 10% των δημοσίων κτιρίων έχουν ελεγχθεί μετά τον σεισμό της Αθήνας.
Σύμφωνα με τον καθηγητή, από τα 80.000 δημόσια κτίρια....
που θα έπρεπε να έχουν ελεγχθεί στην Ελλάδα μετά τον σεισμό της Αθήνας του 1999, έχουν ελεγχθεί έως σήμερα περίπου 8.000.
"Η επιθεώρηση των κτιρίων και των χώρων συγκέντρωσης κοινού, όπως είναι τα θέατρα, οι κινηματογράφοι και τα νοσοκομεία, είναι ιδιαίτερα σημαντική. Πρέπει να επιθεωρούνται πολύ τακτικά, ώστε το οποιοδήποτε πρόβλημα ακόμα και από την πολυκαιρία ή τη διάβρωση να επισημαίνεται και να διορθώνεται, προκειμένου το κτίριο να μην χάνει την αντοχή του", τονίζει ο κ. Καρύδης.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, τα νέα κτίρια στην Ελλάδα πληρούν τις αντισεισμικές προδιαγραφές που είχαν θεσπιστεί το 1995, ωστόσο, θα πρέπει να εντατικοποιηθούν οι επιθεωρήσεις τους.

Σχετικά με τις πυρηνικές εγκαταστάσεις στην Ιαπωνία, ο κ. Καρύδης αναφέρει ότι πληρούν όλες τις σύγχρονες αυστηρές προδιαγραφές και επιθεωρούνται πολύ συχνά, ωστόσο ο παράγοντας φύση δεν μπορεί να προβλεφθεί από τον άνθρωπο πλήρως.
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: