Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

-Νεοναζιστική φασιστική παρέλαση μίσους στο κέντρο της Αθήνας με την υψηλή εποπτεία της αστυνομίας πραγματοποίησαν 100-150 μέλη της νεοναζιστικής συμμορίας Χρυσής Αυγής, οι οποίοι χαιρετούσαν φασιστικά σε όλη την διάρκεια της πορείας.
-Δεκάδες επιθέσεις και τραμπουκισμοί ....
σε μετανάστες με βρισιές κλωτσιές και μπουνιές. Τραυματισμοί και επιθέσεις από τους νεοναζί φασίστες δολοφόνους της Χρυσής Αυγής –οι οποίοι πέταγαν τρικάκια καθ’ όλη την διάρκεια της δράσης τους- καταγράφηκαν στο Σύνταγμα, σε όλη την Πανεπιστημίου ως την Ομόνοια, στην Πλ. Κοτζιά, στο Μοναστηράκι και όπου πέρασε η φασιστική παρέλαση της Χρυσής Αυγής, χωρίς την παραμικρή παρέμβαση της αστυνομίας. Παρά τα δεκάδες περιστατικά που καταγγέλθηκαν, ούτε μια προσαγωγή δεν έγινε από την αστυνομία.
-Κινδύνεψαν ακόμα και ανθρώπινες ζωές όταν οι φασίστες δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν με λοστάρια στον καταυλισμό των Αφγανών Πολιτικών Προσφύγων στα Προπύλαια, τραυματίζοντας δύο, σπάζοντας και σκίζοντας φωτογραφίες, σκηνές, πλακάτ, και πανό.
- «Για εμάς η Ελληνική Αστυνομία φέρει βαριά ευθύνη αφού συνόδευε μια τέτοια ρατσιστική παρέλαση χωρίς να επέμβει και επέτρεψε να συμβεί στο κέντρο της Αθήνας ρατσιστικό πογκρόμ, καθώς και παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου», δήλωσε ο Πέτρος Κωνσταντίνου Δημοτικός Σύμβουλος Αθήνας και Συντονιστής της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή.
- Μεγάλο Αντιρατσιστικό/Αντιφασιστικό Συλλαλητήριο στην Νίκαια την Κυριακή 3μμ στην Πλατεία Αγ. Νικολάου.
Πιο αναλυτικά:
Επίθεση από νεοναζί φασίστες της Χρυσής Αυγής δέχτηκε γύρω στις 12μμ των Αφγανών στα Προπύλαια. Με λοστάρια πέτρες κλωτσώντας και χτυπώντας αδιακρίτως, και παρά του ότι στον χώρο βρίσκονταν γυναίκες και μικρά παιδιά, γύρω στα 100 άτομα επιτέθηκαν στους Αφγανούς πάνω στο πανεπιστημιακό άσυλο. Αφού χτύπησαν δυο μετανάστες, έσπασαν τα πλακάτ με τις φωτογραφίες και έσκισαν τα πανό που ήταν αναρτημένα –με ιδιαίτερη μανία αυτό του Φοιτητικού Συλλόγου της Νομικής – οι νεοναζί συνέχισαν ανενόχλητοι την πορεία τους χτυπώντας και προπηλακίζοντας μετανάστες μέχρι την Ομόνοια. Καθ’ όλη την διάρκεια της πορείας αλλά και κατά την επίθεση οι νεοναζί φώναζαν εμετικά ρατσιστικά συνθήματα ενώ πέταγαν τρικάκια της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα δεν είχαν κανένα πρόβλημα να αφήσουν την υπογραφή τους μετά την καταστροφική επίθεσή τους, ρίχνοντας τρικάκια της νεοναζιστικής, φασιστικής οργάνωσής τους και επάνω στα σπασμένα αντικείμενα και τα σκισμένα πανό των Προπυλαίων.
Χαρακτηριστική ήταν η στάση της αστυνομίας που όχι μόνο δεν προστάτευσε τους Αγανούς αλλά δεκάδες ΜΑΤ ανέβηκαν πάνω στα Προπύλαια σπάζοντας το Πανεπιστημιακό Άσυλο, όχι για να προστατεύσουν τους Αφγανούς αλλά για να τους αναγκάσουν να φύγουν από εκεί ανακοινώνοντάς τους πως θα περάσει από εκεί η νεοναζιστική φασιστική παρέλαση της Χρυσής Αυγής.

Η συμμορία των νεοναζιστών τραμπούκων της Χρυσής Αυγής είχε από νωρίς ξεκινήσει την δράση της χωρίς κανείς να τους σταματήσει. Πριν ακόμα ξεκινήσει η παρέλαση επιτέθηκαν φωνάζοντας απάνθρωπα συνθήματα μίσους σε μετανάστες μικροπωλητές που πάλευαν για το μεροκάματό τους στο Σύνταγμα, τραυματίζοντας πολλούς από αυτούς. Στην συνέχεια οι 100 τραμπούκοι της Χρυσής Αυγής –αυτής της συμμορίας που θέλει να αναβιώσει τον ναζισμό στην Ελλάδα, μια χώρα που μαρτύρησε από τους Ναζί και τους συνεργάτες τους- πραγματοποίησαν παρέλαση στην οδό Πανεπιστημίου φωνάζοντας συνθήματα μίσους και τραμπουκίζοντας όποιον δεν τους έμοιαζε με Έλληνα, υπό την υψηλή εποπτεία της αστυνομίας.
Η ΕΛ.ΑΣ. σε καμιά από τις περιπτώσεις των επιθέσεων δεν παρενέβη για να προστατεύσει ή ακόμα περισσότερο να συλλάβει κάποιους από τους τραμπούκους της Χρυσής Αυγής. Το ίδιο σκηνικό εξακολούθησε μέχρι και την Ομόνοια με δεκάδες μετανάστες να τρέχουν να σωθούν από τα δολοφονικά χτυπήματα των Χρυσαυγητών, ενώ και άλλα περιστατικά ξυλοδαρμών από μέλη της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής καταγράφηκαν και στο Μοναστηράκι, στην Πλ. Κοτζιά και σε όλο το κέντρο χωρίς να γίνει ούτε μια προσαγωγή δραστών από την αστυνομία.
Ο δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων και μέλος της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Ρατσιστική απειλή Πέτρος Κωνσταντίνου δήλωσε: «Για εμάς η Ελληνική Αστυνομία φέρει βαριά ευθύνη αφού συνόδευε μια ρατσιστική παρέλαση χωρίς να επέμβει και επιτρέποντας ένα πογκρόμ καθώς και παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου από αυτή την ομάδα. Η Χρυσή Αυγή επέλεξε να οργανώσει μια φασιστική επίθεση σε βάρος των Αφγανών που πραγματοποιούν απεργία πείνας την ώρα που χθες, εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί, συμβασιούχοι του δήμου Αθηναίων και φοιτητές έστειλαν με κινητοποίηση τους μήνυμα αντίστασης στην πολιτική της κυβέρνησης που συγχωνεύει και καταργεί σχολεία, καθώς και ένα αντιπολεμικό μήνυμα κατά της συμμετοχής της Ελλάδας στη στρατιωτική επέμβαση των δυτικών συμμαχικών δυνάμεων στη Λιβύη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: