Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

AΝΟΙΓΕΙ ΣΕ ΤΡΙΤΟΥΣ Η ΑΓΟΡΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Tην πόρτα της αγοράς ενέργειας σε τρίτους ανοίγει η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και η ενσωμάτωση των κοινοτικών οδηγιών που συζητήθηκαν στο σημερινό υπουργικό. Δημιουργείται η 100% θυγατρική της ΔΕΗ, (ΑΔΕΣΜΗΕ Α.Ε.) στην οποία μεταφέρεται ο κλάδος μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας και το αντίστοιχο προσωπικό της ΔΕΗ.....
Προβλέπεται η μεταβίβαση μειοψηφικού μέρους της εταιρείας σε τρίτους που τονίζεται ότι πρέπει να είναι ανεξάρτητοι από συμφέροντα/δραστηριότητες παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου.

Όσον αφορά στα θέματα καταναλωτή προβλέπεται πως πρέπει να έχει δωρεάν και εύκολη ενημέρωση για να επιλέξει την καλύτερη για αυτόν προσφορά και ότι όλοι οι πάροχοι θα υποχρεούνται στην παροχή του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου.

Επίσης ο καταναλωτής διασφαλίζεται ότι θα έχει συνεχή προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας, ακόμα και σε περίπτωση χρεοκοπίας του προμηθευτή του. Αυτό θα γίνεται μέσω του Προμηθευτή Τελευταίου Καταφυγίου (ΠΤΚ) που θα παρέχει ρεύμα προσωρινά μέχρι να επιλέξει άλλο προμηθευτή ο καταναλωτής.

Τέλος, θα ορίζονται ομάδες Ευάλωτων Καταναλωτών που θα τυγχάνουν μειωμένων τιμολογίων, ανάλογα με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κάθε κατηγορία

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: