Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΟΛΟΜΩΝΤΕΙΑΣ ΛΥΣΗΣ

Με δυο παραστάσεις,
την Κυριακή 27 Μαρτίου στις 11 π.μ και

Την Κυριακή 3 Απριλίου στις 11 π.μ

Κλείνει ο κύκλος των ανοιχτών παραστάσεων του έργου ‘Η ΣΟΛΟΜΩΝΤΕΙΑ ΛΥΣΗ ΄’ στο ΧΩΡΟ ΤΕΧΝΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ..
Οι συγκεκριμένες παραστάσεις δίνονται επειδή υπάρχει επιθυμία ....
πολλών γονέων ,οι οποίοι άκουσαν πολύ καλά λόγια, αλλά κυρίως των μαθητών που ήθελαν να έρθουν αλλά το σχολείο τους ΔΕΝ προγραμμάτισε την ομαδική παρακολούθηση του έργου.
Ο Σολομώντας ,βασιλιάς του Ισραήλ από το 973 π.χ διακρίθηκε για τη σύνεση και τη σοφία του και πέθανε το 931 π,χ,

.. Μια από τις σοφές ενέργειές του ήταν να αποδώσει δικαιοσύνη όταν δύο γυναίκες παρουσιάστηκαν να διεκδικήσουν το ίδιο παιδί. Έτσι μας έμεινε η ΣΟΛΟΜΩΝΤΕΙΑ ΛΥΣΗ.
Στον Κινέζικο κύκλο ο δικαστής Μπάο-Ζεγκ δίνει λύση με το δικό του κύκλο, τον κύκλο με την κιμωλία.
Ο Μπέρτολτ Μπρέχτ βασισμένος στις προηγούμενες ιστορίες έγραψε το «Ο Καυκασιανός κύκλος με την κιμωλία».
Ο Γιάννης Καλατζόπουλος, από τους σημαντικότερους θεατρικούς συγγραφείς, συνέθεσε ένα θεατρομουσικό έργο που διδάσκει και ψυχαγωγεί με τίτλο «Η ΣΟΛΟΜΩΝΤΕΙΑ ΛΥΣΗ».
Το έργο παρουσι’αζεταισε σκηνοθεσία Οδυσσέα Γ. Γωνιάδη, σκηνικά-κοστούμια Ιωάννας Στεφανοπούλου, μουσική Δημήτρη Λέκκα, χορογραφίες Μελίνας Παπαδοπούλου, φωτισμούςΓιώργου Βέγκου. Βοηθός σκηνοθέτη οΚωνσταντίνος Γιωτόπουλος
Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Θόδωρος Παπαδόπουλος, Βιβή Νικοπούλου, Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος, Λίλυ Τέγου, Ιάκωβος Μπαρλαγιάννης, Αγγελική Χατζή




ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Η Τίνα και ο Μάκης είναι δύο αδερφάκια που τσακώνονται και αγαπιούνται όπως όλα τα αδέλφια. Ξυπνάνε τον παππού τους για να τους λύσει μια διαφορά. Ο παππούς όμως είδε ένα όνειρο και αντί να λύσει τη διαφορά των εγγονών θέλει και το καταφέρνει να τους διηγηθεί το όνειρο που είδε. Και για να γίνει πιο ζωντανό τους βάζει να παίξουν τους ρόλους του παραμυθιού.
Έτσι η Τίνα υποδύεται τη Χρύσα, ο Μάκης γίνεται Σάββας, ο παππούς παίζει διάφορους ρόλους και στο παιχνίδι μπαίνουν άλλοι 3 ηθοποιοί για να ερμηνεύσουν μαζί με τα παιδιά και τον παππού τους 20 ρόλους ,και η ιστορία προχωρά
.




Η κακιά βασίλισσα προτίμησε να πάρει τα κοσμήματά της και να φύγει, ενώ άφησε πίσω το μωρό της, το οποίο πήρε και προστάτεψε η Χρύσα από τους εχθρούς που το καταδιώκανε να το σκοτώσουν ώστε το βασίλειο να μην έχει νόμιμο διάδοχο και να μείνει Βασιλιάς ο ξάδελφος – φονιάς- του κανονικού βασιλιά.
Η υπόθεση φτάνει στο Δικαστή ο οποίος, ως άλλος Σολομών, δίνει λύση με το Κύκλο στον οποίο τοποθετούνται οι δύο μάνες και το παιδί.
Στη λύση, αλλά και ενδιάμεσα καλούνται τα παιδιά-θεατές να πάρουν θέση ώστε η δικαιοσύνη να αποδοθεί ορθά.
Το εισιτήριο είναι 10,00 €.για τους μεγάλους. Για τα παιδιά σχολικής ηλικίας (Νηπιαγωγείο-Δημοτικό-Γυμνάσιο) το εισιτήριο είναι 5,00 €.μειωμένο κατά ΕΝΑ ευρώ από πέρσι.
Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στη Γραμματεία του Θεάτρου τηλ. 23310 78140,78141 και 6982597625.




Δεν υπάρχουν σχόλια: