Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

ΑΙΣΧΟΣ! ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΙΔΩΝ ΣΤΟ ΑΓ. ΣΟΦΙΑ!

Η διαρκής υποβάθμιση του ΕΣΥ, με τη χειροτέρευση των υπηρεσιών υγείας για τους πολίτες και τους εργαζόμενους της χώρας, η οποία τους οδηγεί μέρα με τη μέρα στα νύχια του ιδιωτικού τομέα, συνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς ως αποτέλεσμα της πολιτικής που υλοποιεί το ΥΥΚΑ υπό την καθοδήγηση του υπουργού κ. Λοβέρδου.
Πολιτική, η οποία στα πλαίσια...του Μνημονίου αντιμετωπίζει την υγεία με λογιστικά και δημοσιονομικά κριτήρια, καταργώντας κάθε έννοια δημόσιου χαρακτήρα του συστήματος υγείας, με παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών τις οποίες θα έπρεπε να απολαμβάνει το σύνολο των πολιτών.
Τη χαριστική βολή αποφάσισε η κυβέρνηση δια του κ. Λοβέρδου να δώσει στο Εθνικό Κέντρο Αντιμετώπισης Συγγενών Καρδιοπαθειών Παίδων (ΕΚΑΣΚΑΠ), τμήματα του οποίου κλείνουν και συγχωνεύονται με άλλα τμήματα του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία». Αποτέλεσμα είναι να μείνουν στον αέρα και αλλά και να δέχονται ανεπαρκή νοσηλεία και περίθαλψη δεκάδες παιδιά με σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα! Μόνο το 2010 τα τμήματα του ΕΚΑΣΚΑΠ είχαν περιθάλψει 160 παδιά.
Το ΕΚΑΣΚΑΠ, το οποίο είναι το μοναδικό στο είδος του στο ΕΣΥ, λειτουργεί επί σειρά ετών (από τις αρχές της δεκαετίας του 1990) παρά τις τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Ήδη, τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με καταγγελίες των εργαζομένων, είχε ξεκινήσει η σταδιακή αποδυνάμωση του Κέντρου τόσο λόγω των τεράστιων ελλείψεων σε προσωπικό όσο και λόγω της ''συγχώνευσης'' Τμημάτων του με τα αντίστοιχα τμήματα του Νοσοκομείου, καταργώντας τα στην ουσία.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, την περασμένη εβδομάδα οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΣΚΑΠ ενημερώθηκαν ότι λόγω «έκτακτης ανάγκης», το νοσοκομείο θα προχωρήσει σε «λειτουργική διασύνδεση» της καρδιοχειρουργικής Εντατικής Μονάδας του ΕΚΑΣΚΑΠ με την Γενική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου, γεγονός που εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για την υγεία των νοσηλευόμενων παιδιών, τα οποία, μετεγχειρητικά, χρειάζονται φροντίδα από εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό!
Επιπλέον, οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δημιουργούν σοβαρότατα προβλήματα τόσο στη θεραπεία-νοσηλεία των παιδιών, όσο και στις εφημερίες, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται λίστες αναμονής σε βάρος της υγείας των παιδιών και ροές στα ιδιωτικά νοσοκομεία. Σύμφωνα με ρεπορταζ της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, υπάρχει λίστα με 30 φρέφη και νήπια που πρέπει να χειρουργηθούν μέσα στους επόμενους 3-4 μήνες, τη στιγμή που τον τελευταίο μήνα δεν έχει πραγματοποιηθεί κανένα χειρουργείο! Ποιο είναι το μέλλον των παιδιών αυτών και των οικογενειών τους;
Όλοι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου ζητούν, με επιστολές και ανακοινώσεις τους, να διατηρηθούν όλα τα τμήματα του ΕΚΑΣΚΑΠ και να πληρωθούν όλες οι κενές θέσεις που αντιστοιχούν στο Κέντρο.
πηγή: ΙΣΚΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: