Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

400 κιλα ΑΓΝΩΣΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΛΟΙΟ

Υπό κράτηση στη Βενεζουέλα οι 12 έλληνες και 8 αλλοδαποί επιβαίνοντες

Σε θρίλερ εξελίσσεται το θέµα του εντοπισµού περίπου 400 κιλών άγνωστης ουσίας (ναρκωτικά κατά πάσα πιθανότητα) στο ελληνικό φορτηγό «Maria L» σελιµάνι της Βενεζουέλας. Το βράδυ της Τετάρτης οι Αρχές της Βενεζουέλας ενηµέρωσαν το ελληνικό Ενιαίο Κέντρο Συντονισµού Ερευνας και ∆ιάσωσης πως στα ύφαλα (στο τιµονάκι) του ελληνικού πλοίου, συµφερόντων της εταιρείας...Vrontados Shipπng SA, το οποίο βρισκότανστο λιµάνι Χοσέ Τερµινάλ βρέθηκε µεγάλη ποσότητα άγνωστης ουσίας.

ο ΈΛΈΓΧΟΣ στο σηµείο αυτό, εξωτερικά του πλοίου, διενεργήθηκε ύστερα από απαίτηση του διευθυντή του λιµανιού και ενώ το πλοίο ήταν έτοιµο να αποπλεύσει φορτωµένο µε υποπροϊόντα πετρελαίου, µε αρχικό προορισµό λιµάνι της Ολλανδίας και τελικό προορισµό τολιµάνι Ιµινγκραµ στη Βρετανία.

Ηπλοιοκτήτρια εταιρεία συναίνεσε στη διενέργεια του ελέγχου ο οποίος µπορούσε να πραγµατοποιηθεί µόνοαπό δύτη, καθώς όπως αποδείχθηκε ήταν αδύνατη η τοποθέτηση του συγκεκριµένου φορτίου από οποιοδήποτε σηµείο µέσα από το πλοίο. Ο δύτης εντόπισε 353 δέµατα τα οποία περιείχαν άγνωστη µέχρις στιγµής ουσία, συνολικού βάρους 417,6 κιλών. Αµέσως ενηµερώθηκε η αστυνοµία της Βενεζουέλας προκειµένου να διαπιστωθεί το είδος της ουσίας, ενώ οι 12 έλληνες και οι οκτώ αλλοδαποί που αποτελούν το πλήρωµα του «Maria L» τέθηκαν υπό κράτηση. Παρά τις προσπάθειες των ελληνικών Αρχών να πληροφορηθούν το είδος της ουσίας που βρέθηκε στα ύφαλα του φορτηγού, οι Αρχές της Βενεζουέλας άφηναν να εννοηθεί πως οι αστυνοµικοί που έχουν επιληφθεί της υπόθεσης ανήκουν στη δίωξη ναρκωτικών.

ο ΈΛΛΗΝΑΣ ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ και η πλοιοκτήτρια εταιρεία από την πρώτη στιγµή δήλωσαν πως δεν έχουν σχέση µε τα ευρήµατα και επισήµαναν στις Αρχές της Βενεζουέλας πως στοσηµείο όπου βρέθηκαν τα δέµατα θα µπορούσαν να έχουν τοποθετηθείµόνο από δύτη και σε καµία περίπτωση από µέλος του πληρώµατος.

Χθες το απόγευµα οι Αρχές της Βενεζουέλας µε νεώτερο έγγραφοενηµέρωσαν το Ενιαίο Κέντρο Συντονισµού Ερευνας και ∆ιάσωσης πως βεβαιώθηκαν ότι το σηµείο στο οποίο βρέθηκαν τα δέµατα µε την άγνωστη ουσίαδεν ήταν προσβάσιµο µέσα από το πλοίο.

Επίσης διενεργήθηκε ενδελεχής έλεγχος στους χώρους και τις καµπίνες του «Maria L», χωρίς να βρεθούν άλλες ύποπτες συσκευασίες. Ελεγχος για χρήση ναρκωτικών διενεργήθηκε και στο πλήρωµα του φορτηγού πλοίου µε αρνητικά αποτελέσµατα.
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: