Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

O XAΛΚΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ


Ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μιχάλης Χαλκίδης, κατέθεσε αίτημα προς τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Φίλιππο Πετσάλνικο μαζί με άλλους Βουλευτές του Κόμματος για την επανέκδοση του Τόμου αναφορικά με την τεκμηρίωση της Γενοκτονίας των 353.000 Ελλήνων του Πόντου.Στο κείμενο του αιτήματος αναφέρονται τα εξής:« Μετά την Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, η Βουλή των Ελλήνων ανέθεσε στον Καθηγητή, κ. Κωνσταντίνο Φωτιάδη, τη συγγραφή ενός τόμου για την τεκμηρίωση της Γενοκτονίας των 353.000 Ελλήνων του Πόντου.
Η έκδοση αυτή ολοκληρώθηκε το 2004 με την παραχώρηση των δικαιωμάτων του έργου και των μεταφράσεών του στη Βουλή των Ελλήνων, εφ’ όρου ζωής. Η Βουλή προχώρησε στη μετάφραση του συγγράμματος αυτού σε έξι γλώσσες, με σκοπό τη διανομή του σε Κοινοβούλια, Διπλωματικές Υπηρεσίες, Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και Ερευνητικά Κέντρα.
Επειδή, όμως, τα αντίτυπα της ελληνικής έκδοσης έχουν εξαντληθεί και επειδή, μέχρι σήμερα, δεν έχουν εκδοθεί τα μεταφρασμένα κείμενα, παρακαλούμε, για την επανέκδοση του τόμου στην ελληνική γλώσσα καθώς και για την έκδοση των μεταφράσεων με άμεση προτεραιότητα στην αγγλική και ρώσικη γλώσσα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: