Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

ΤΙ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Τα συμπεράσματα από τη χτεσινή διαδικασία εκλογής του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου και των επιτροπών Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής είναι τρια και πιστεύω ότι θα σηματοδοτήσουν το κλίμα που θα επικρατήσει τους πρώτους μήνες λειτουργίας του συμβουλίου καθώς επίσης και του κλίματος που θα διαμορφωθεί στις δημοτικές παρατάξεις.
Κατ΄ αρχάς να επισημάνουμε το γεγονός ότι στην παράταξη Γκιόνογλου φαίνεται ότι συντελέστηκαν επαφές και συνεννοήσεις και εν τέλει προέκυψε ως πρόταση για την θέση...
του αντιπροέδρου ο Γ. Απατσίδης. Η πρόταση της παράταξης ξένισε πολλούς αλλά όπως όλα τα πράγματα έχουν εξήγηση έχει κι αυτό.
Η εκλογή του Γ. Απατσίδη στην θέση του αντιπροέδρου του συμβουλίου τον τοποθετεί αυτομάτως στο έδρανο δίπλα στον πρόεδρο και εκ των πραγμάτων του δίνει νέο ρόλο εντός της παράταξης, έναν ρόλο που εξ αρχής ήθελε ο ίδιος.
Τούτο σημαίνει ότι ο κ. Απατσίδης θα θελήσει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο εντός της παράταξης, να διαμορφώσει τις συνθήκες εκείνες που ο ίδιος επιθυμεί και κρίνει ως ικανές για να έχει τύχη η παράταξη στις επόμενες δημοτικές εκλογές.
Χτες διέκρινα μια προσπάθεια του Γ. Απατσίδη να "πάρει κεφάλι" και όταν πήρε τη θέση του δίπλα στον πρόεδρο ήταν πλέον φανερό ότι το πρώτο βήμα είχε γίνει.
Από τη μεριά του ο Κ. Ναλμπάντης, ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης της παράταξης Γκιόνογλου είναι φανερό ότι δε θα πρέπει να νιώθει ευτυχής από την δρομολόγηση αυτών των εξελίξεων στο σχεδιασμό των οποίων ο ίδιος είναι αμέτοχος. Αν θα υπάρξει εκ μέρους του αντίδραση ή όχι είναι ένα ζήτημα που θα κριθεί εφόσον συμβεί.

Μια άλλη παράμετρος είναι η έκδηλη ανομοιογένεια της παράταξης Γκιόνογλου. Άνθρωποι που καμιά σχέση σε πολιτικό επίπεδο δεν έχουν μεταξύ τους είναι αναγκασμένοι να συνυπάρχουν και να καμώνονται ότι συγκροτούν παράταξη.
Και το κλίμα φάνηκε με το καλημέρα. Χτες, στην πρώτη συνεδρίαση του συμβουλίου, δεν ήταν λίγοι οι σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας που δεν ήταν καθόλου στεναχωρημένοι από το κάζο που έπαθε ο Ισ. Χαλκίδης.
Η ανομοιογένεια αυτή οδήγησε τον Γκιόνογλου να προτείνει τον Χαλκίδη για μέλος της Οικονομικής επιτροπής και εν γνώση του να υποστεί την ξεφτίλα της εκλογής του με την τρίτη ψηφοφορία. Ωστόσο όμως ο ίδιος ο Χαλκίδης μπορεί να επιθυμούσε την συμμετοχή του στην Επιτροπή από την άλλη όμως υπάρχει και ο επικεφαλής που πρέπει να έχει την ικανότητα να κρίνει και να διακρίνει τις επιπτώσεις ορισμένων προτάσεων.
Αν διέθετε στοιχειώδη αναλυτική ικανότητα ο Γκιόνογλου θα έπρεπε να αποτρέψει τον Χαλκίδη να είναι υποψήφιος παντί τω τρόπω, αν βέβαια εννοούσε στ΄ αλήθεια ότι επιθυμεί την συναίνεση...
Πως είναι δυνατόν να επιθυμεί συναίνεση ο Γκιόνογλου και να προτείνει ως υποψήφιο για την επιτροπή οικονομικών τον Χαλκίδη και να περιμένει να τον ψηφίσουν οι θανάσιμοι πολιτικοί εχθροί του που βρίσκονται στην πλειοψηφία. Αν σ΄ ενδιαφέρει η συναίνεση δεν βάζεις ως υποψήφιους τα κόκκινα πανιά της παράταξής σου όταν είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσεις αντίδραση.
Συνεπώς η έλλειψη ομοιογένειας της δημοτικής παράταξης σε συνδυασμό με την πλημμελή άσκηση ηγετικών καθηκόντων όντας στην αντιπολίτευση εκ μέρους του Γκιόνογλου καθιστά εξ αρχής προβληματική τη λειτουργία της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας.

Για το κλίμα που επικρατεί μεταξύ των παρατάξεων ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ και ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΡΟΥΜΛΟΥΚΙΟΥ έγινε σαφές εξ αρχής ότι μεταξύ τους θα αναπτυχθεί μια συνεργασία και ίσως δούμε να έρχονται θέματα προς συζήτηση στο συμβούλιο που θα φέρουν τις υπογραφές των Τσιάπλα και Αλευρά.
Οι δυο σύμβουλοι στην ψηφοφορία για την ανάδειξη του προεδρείου έδειξαν ότι επιθυμούν να αποκτήσουν μια στοιχειώδη επαφή με τόσο με την πλειοψηφία όσο και με την μείζονα μειοψηφία και γι αυτό το λόγο είδαμε να προτείνεται από την παράταξη Γκιόνογλου ο Χρ. Αλευράς για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και τελικά να εκλέγεται.
Όμως, οι δυο, τόσο ο Αλευράς όσο και ο Τσιάπλας δεν ψήφισαν τον Ισ. Χαλκίδη ούτε στην τρίτη ψηφοφορία για την επιτροπή Οικονομικών θέλοντας προφανώς να δώσουν το στίγμα τους και να ορίσουν την κόκκινη γραμμή.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όταν έγινε η πρόταση συνεναιτικής διαδικασίας κανένας δεν ήξερε την υποψηφιότητα Χαλκίδη όλοι όμως είχαν ακούσει τον Δημητριάδη να λέει πως αντίπαλοι του είναι τα προβλήματα.Συνεπώς η καλά μελετημένη πρόταση της συνεκτικής παράταξης Γκιόνογλου ξεσκέπασε τον δημαρχεύοντα καθώς κουμάντο κάνει ο Κούγκας.Αυτό απέδειξε η πεντάλεπτη διακοπή.ο Τσάπλας έδειξε νώρις με ποιόν θα πάει και ποιόν θα αφήσει.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΥΡΙΕ ΜΟΧΛΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΙ ΓΡΑΦΕΤΕ.ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΑΝΟΜΟΙΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΕΤΑ ΛΕΤΕ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ Κ.ΓΚΙΟΝΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΤΟΝ ΧΑΛΚΙΔΗ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΕΡΙΑΖΟΥΝΕ ΕΝΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΟΛΑ ΚΑΛΑ.ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΛΕΣ ΓΙΑ ΗΓΕΤΙΚΗ ΜΟΡΦΗ.ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΙ ΣΤΥΛ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΑΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΩΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΟΥΜΕ

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΙΣΟΥΝ ΥΠΟΨΥΦΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΒΕΛΗ Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΕΣ ΜΟΥ ΝΑ ΣΕ ΣΤΕΙΛΩ.ΕΙΠΑΜΕ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ.ΓΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΤΗ ΡΕΑΛ ΕΙΣΑΙ.ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΞΕΡΟΥΝΕ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΕΝΑ ΕΧΕΙΣ"

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΗΡΕ ΚΕΦΑΛΙ Ο ΑΠΑΤΣΙΔΗΣ. ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑΚΗ ΤΟΝ ΝΑΛΜΠΑΝΤΗ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ; ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΚΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ;

Ανώνυμος είπε...

ΩΡΑΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ
ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΥ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙΣ ΠΟΛΥ. ΑΝ ΔΕΝ ΕΜΠΑΙΝΕΣ ΕΣΥ ΣΤΟΝ ΜΠΑΜΠΗ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ