Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ ΑΣΛΑΝΟΓΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ Χ. ΟΥΣΟΥΛΤΖΟΓΛΟΥ

Αν και υπήρχε πρόθεση να διεξαχθούν οι διαδικασίες εκλογής του προέδρου και του αντιπροέδρου στη Δημοτική Κοινότητα Βέροιας, τα πράγματα πήραν διαφορετική τροπή, με αποτέλεσμα να υπάρξει και διαγραφή από την Δημοτική Ομάδα της Χαρούλας Ουσουλτζόγλου.
Αυτό που φάνηκε προς τα έξω, είναι ότι πρόεδρος εξελέγη ο Ηλίας Τσιαμήτρος και αντιπρόεδρος ο Γιώργος Παυλίδης. Για να φτάσουν σε αυτό το αποτέλεσμα, όμως, προηγήθηκαν πολλά…
Στη σύσκεψη που έκαναν οι 7 Σύμβουλοι της πλειοψηφίας, υπήρξε..
ισοψηφία 3 προς 3 ψήφων μεταξύ των Ηλία Τσαμήτρου και Στέλιου Ασλάνογλου, καθώς υπήρχε 1 λευκή ψήφος. Μάλιστα, επαναλήφθηκε η ψηφοφορία και πάλι υπήρξε το ίδιο αποτέλεσμα. Οπότε, ρίχτηκε "κλήρος" και βγήκε ο Ηλίας Τσιαμήτρος.
Για να βγάλει τη διαδικασία από το αδιέξοδο, η Δήμαρχος πρότεινε να προεδρεύσουν της Δημοτικής Κοινότητας οι δύο Σύμβουλοι από μισό. Κάτι τέτοιο δεν το δέχθηκε, όπως λένε οι πληροφορίες μας, ο Στέλιος Ασλάνογλου και παρά τις αυστηρές συστάσεις της Δημάρχου για σύμπλευση με την απόφαση των συναδέλφων του, δεν έκανε πίσω.
Από την άλλη, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι είχε γίνει συμφωνία για τη θέση του αντιπροέδρου να μπει Σύμβουλος από την παράταξη Τσαβδαρίδη, κάτι που δεν είναι υποχρεωτικό από τον Κανονισμό και είναι στην διακριτική ευχέρεια της πλειοψηφίας για να το αποφασίσει. Προϋπόθεση, φυσικά, ήταν να στηριχθεί ομόφωνα ο προτεινόμενος από την πλειοψηφία Σύμβουλος για την Προεδρία.
Τελικά, η συμφωνία δεν επετεύχθη, αφού οι Σύμβουλοι της μειοψηφίας ψήφισαν για πρόεδρο τον Στέλιο Ασλάνογλου, αντί του Ηλία Τσαμήτρου που πρότεινε η πλειοψηφία, ενώ για την αντιπροεδρία, τόσο ο κ. Ασλάνογλου όσο και οι τέσσερις της μειοψηφίας, ψήφισαν τον Γιώργο Μπιλέκα, από τον συνδυασμό του Λάζαρου Τσαβδαρίδη.
Μετά από αυτή την στήριξη του Στέλιου Ασλάνογλου σε υποψήφιο αντίπαλου συνδυασμού και την εμμονή του στην αρχική του άποψη, παραβλέποντας – όπως ισχυρίζονται κύκλοι της Δημάρχου – την απόφαση της Δημοτικής Ομάδας, η Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, ως επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης που ανήκε ο Στέλιος Ασλάνογλου, αποφάσισε να δράσει δυναμικά και να τον θέσει εκτός αυτής.

***

Συμπερασματικά, ενώ θα μπορούσε να υπάρχει εκπροσώπηση και από τις δύο παρατάξεις και η προεδρία θα μοιραζόταν, προτιμήθηκε να δοθεί η Προεδρία και Αντιπροεδρία στον πλειοψηφούντα συνδυασμό, για ολόκληρη τη θητεία.
Δεν γνωρίζουμε αν προτίθεται να λάβει ανάλογα μέτρα και ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης για τα μέλη της Ομάδας του, καθώς είχαν σίγουρη την Αντιπροεδρία και με άστοχες κινήσεις την επέστρεψαν στην απέναντι πλευρά.

Πηγή: Veria News

Δεν υπάρχουν σχόλια: