Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Γ. ΓΚΙΟΥΡΤΖΗΣ: ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΙΑΦΕΡΟΥΜΕ, ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ

Ο νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας Γ. Γκιουρτζής αμέσως μετά την εκλογή του, απευθυνόμενος στους συναδέλφους του είπε ότι θα προσπαθήσει να φανείς αντάξιος της εμπιστοσύνης τους και προέβη σε ορισμένες προτροπές ώστε να αποδείξουν στην πράξη με το έργο τους ότι δεν εμπίπτουν στην χορεία των πολιτικών που λαϊκίζουν, κοροϊδεύουν τους πολίτες.
Ο κ. Γκιουρτζής είπε τα εξής:
"Είναι ορισμένες στιγμές στη ζωή του ανθρώπου που τον σημαδεύουν θετικά ή αρνητικά στην πορεία του μέσα στο χρόνο.
Σήμερα θεωρώ ότι αυτή η μέρα είναι από τις...
πιο σημαδιακές στη δική μου ζωή. Η ανάδειξή μου ως προέδρου του δημοτικού συμβουλίου του διευρυμένου δήμου Αλεξάνδρειας αποτελεί για μένα ύψιστη τιμή. Η τιμή αυτή γίνεται ακόμα πιο μεγάλη όταν προέρχεται και υποστηρίζεται από τις ψήφους συμπολιτών δημοτικών συμβούλων που σε γνωρίζουν και διαβιούν καθημερινά μαζί σου.
Η ηθική ικανοποίηση μεγάλη αλλά και οι υποχρεώσεις μου ακόμα μεγαλύτερες. Θα προσπαθήσω να φανώ αντάξιος αυτού του δημοτικού συμβουλίου.
Ενός δημοτικού συμβουλίου που έχει στις τάξεις του ό,τι πιο καλό είχαν να υποδείξουν και να εκλέξουν οι κάτοικοι του δήμου Αλεξάνδρειας. Απαρτίζεται από καταξιωμένους στα μάτια των δημοτών πρώην δημάρχων, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων καθώς και από καινούργια πρόσωπα από τα οποία περιμένουν να δουλέψουν και να βοηθήσουν με τις γνώσεις τους μαζί με τους παραπάνω για το καλό αυτού του τόπου.
Αυτός ο συγκερασμός λοιπόν, παλαιών και νέων δημοτικών συμβούλων, ξεκινάει λόγω του Καλλικράτη, από την αρχή και καλείται να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις εκείνες με τις οποίες θα τεθούν οι νέες βάσεις για μια καινούργια πορεία.
Η πείρα των παλαιών και η όρεξη και οι καινοτόμες ιδέες των νεώτερων θα ενωθούν και θα φέρουν, πιστεύω, το ποθητό αποτέλεσμα: Την ανάπτυξη και την κοινωνική και οικονομική ευμάρεια των συνδημοτών μας.
Σ΄ αυτό το δημοτικό συμβούλιο δεν έχουμε μόνο να διαχειριστούμε χρήματα και να τα μετουσιώσουμε σε έργα. Έχουμε να διαχειριστούμε και αξίες που άρχισαν να παρακμάζουν στην εποχή αυτή.
Είμαι σίγουρος ότι όλοι οι δημοτικοί άρχοντες θα είναι παράδειγμα προς μίμηση και ότι πρώτοι απ΄ όλους εμείς θα δώσουμε τον αγώνα για να αποτινάξουμε από τις πλάτες όλων αυτών που ασχολούνται με την πολιτική αυτό που ακούγεται βροντόφωνα τώρα πια, ότι όλοι είναι λαμόγια και ότι όλοι κοιτάζουν πρώτα πρώτα το δικό τους συμφέρον.
Θα το ξαναπώ: Εδώ μέσα σ΄ αυτό το χώρο δεν ήρθαμε να κάνουμε επίδειξη της πνευματικής μας δύναμης ούτε να κάνουμε διαγωνισμό γνώσεων και εξυπνάδας εις βάρος των άλλων που δεν έχουν την σχετική εμπειρία.
Πρέπει να πάμε όλοι μαζί. Δεν πρέπει να δικαιώσουμε ορισμένους εκεί έξω "ειδικούς" ότι θα τρωγόμαστε σαν κοκόρια και και θα επιδιδόμαστε σε προσωπικές συγκρούσεις και ανούσιες συζητήσεις. Θέλω εδώ όμως να απευθύνω και μια πρόσκληση στον κόσμο και στα μέσα ενημέρωσης που θα μας παρακολουθούν. Ο Νομοθέτης έκανε όλα τα απαραίτητα εκείνα με τα οποία θεωρεί ότι διαφυλάττει τον θεσμό. Περιχαρακώνει και απαιτεί από τους αιρετούς δικαιοσύνη, διαφάνεια, σεβασμό στον πολίτη. Υπάρχουν όμως και τομείς που ζητάει και την ενεργή συμμετοχή των πολιτών. Προσκαλεί και προκαλεί να προστρέξουν όλες εκείνες οι υγιείς δυνάμεις που με την συμμετοχή τους και τις γνώσεις τους, έξω από πολιτικές ομάδες, θα συμβάλλουν να βγει η χώρα από τη στενωπό που έχει περιέλθει.
Όσον αφορά τα μέσα ενημέρωσης έχω να πω ότι θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Και όπως οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα αυξήθηκαν για εμάς τους αιρετούς, έτσι και τα μέσα ενημέρωσης πρέπει να σταθούν στο ύψος τους.
Ζητάμε κριτική καλή ή αρνητική αλλά δίκαιη. Ζητάμε να καυτηριάζουν τα αρνητικά και να επαινούν τα θετικά.
Κυρίες και κύριοι ο δήμος Αλεξάνδρειας μεγάλωσε. Η έκταση, ο πληθυσμός, οι επιθυμίες πολιτικών- πολιτών- φορέων καθώς και οι απαιτήσεις. Ας δικαιώσουμε λοιπόν για την επιλογή τους τούς συνδημότες μας.
Ευχαριστώ το δήμο Αλεξάνδρειας Φ. Δημητριάδη καθώς και όλους τους δημοτικούς συμβούλους για την εμπιστοσύνη τους. Καλή χρονιά και καλή δύναμη".

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από θεωρεία είσαι απόλυτα σωστός , στην πράξη απέδειξες ότι είσαι πολύ λίγος και κατώτερος των περιστάσεων .

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΝΑΕΙ ΠΑΙΔΙΑ??ΠΟΝΑΕΙ??????

BESTGRAIN M.I.K.E είπε...

εσυ που λεσ οτι ειναι κατωτερος,
για δοσε ενα παραδειγνα για να καταλαβουμε και εμεις οι υπολοιποι που "σφαλαμε" και τον ψηφισαμε.
εισαι που εισαι ανωνυμη νομιζω οτι κοντα στην ανωνυμια σου μπορεις να δωσεις ενα παραδειγμα και να υποστηριξεις αυτα που λες.εκτος αν ειναι αρλουμπες

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Κώστα, προφανώς παρεξήγησες τα γραφόμενα μου , πουθενά δεν αναφέρω ότι κακός ψηφίστηκε ο κ Γκιουρτζής, θέλω δε να σου πω ευθέως πως και εγώ ψήφισα Γιάννη Γκιουρτζή . Θα ήθελα να διαβάσεις προσεκτικά τις δηλώσεις του Γιάννη, θα σταθώ σε μια παράγραφο αυτών των δηλώσεων του, είπε λοιπόν { Εδώ μέσα σε αυτό το χώρο δεν ήρθαμε να κάνουμε επίδειξη τις πνευματικής μας δύναμης ούτε να κάνουμε ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΑΔΑΣ εις βάρος των άλλων που δεν έχουν την σχετική εμπειρία. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ , ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να δικαιώσουμε ορισμένους εκεί έξω ″ ΕΙΔΙΚΟΥΣ″ ότι θα τρωγόμαστε σαν ΚΟΚΟΡΙΑ και θα επιδιδόμαστε σε ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΟΥΣΙΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ }
Εάν ήσουν στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, θα είχες διαπιστώσει ότι δυστυχώς δεν έγινε τίποτα από προαναφερόμενα, πέρα από την άστοχη πρόταση του άσχετου κ Τσιάπλα ,για ονομασία τις αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου σε αίθουσα ΑΝΤΩΝΗ ΤΡΙΤΣΗ ( ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΑΔΑΣ) διαπίστωσα πως στην όλη διαδικασία τις κατανομής διαφόρων αξιωμάτων η Δημοτική ομάδα ήταν έρμαιο των επιθυμιών του κ Κούγκα!! Λυπάμαι πολύ να υπάρχει ένας αξιόλογος Δήμαρχος , εξαίρετοι επιστήμονες , λαμπροί επαγγελματίες να σέρνονται από τα ΒΙΤΣΙΑ του κ Κούγκα. Εγώ και χιλιάδες συμπολιτών μας ψηφίσαμε Δήμαρχο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ και συμβούλους που πιστεύουμε πως θα μας αντιπροσωπεύσουν επάξια, και αυτό απαιτώ και εγώ, οι όποιες διαφορές έχει ο κ Κούρκας ,με τον Χαλκίδη ,η οποιοδήποτε άλλον δεν αφορούν τους συνδημότες μας , ας τα λύσουν μόνοι τους , όχι όμως με την ψήφο των συνδημοτών μας.Αυτό ήτανε το νόημα του προηγούμενου σχόλιου μου, γιατί δεν είδα καμία αντίδραση από τον Πρόεδρο Γιάννη Γκιουρτζή, δεν μπορεί να είναι αρεστό και δίκαιος, πρέπει να επιλέξει !!

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΓΚΑ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ;
ΚΟΥΝΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΚΟΥΓΚΑΣ ΕΓΙΝΕ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ. ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΝΤΑΛΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ;
ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΕΞΥΠΝΟΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Με άτομα που κρατούν την εφημερίδα ανάποδα, και νομίζουν ότι διαβάζουν, διάλογος δεν υφίσταται οπότε ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!