Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Με αφορμή τις προθέσεις του Υπουργείου Υγείας για αλλαγές στα επιδόματα των πολυτέκνων, ο Σύλλογος μας διαμαρτύρεται έντονα και προσκαλεί τους τοπικούς βουλευτές να υποστηρίξουν τις θέσεις του.
•Δεν είναι σωστό και λογικό, μια οικογένεια να κρίνεται αν είναι πολύτεκνη ή όχι, από εισοδηματικά κριτήρια
•Δεν μπορεί ένα συνεπής φορολογούμενος που δηλώνει όλο το εισόδημά του, να είναι λιγότερο πολύτεκνος...

πολύτεκνος από έναν που έχει τον τρόπο να ξεφεύγει ακόμα
•Πρέπει επιτέλους να αντιληφθούνε όλοι, ότι μέχρι σήμερα εφαρμόστηκε μια λάθος δημογραφική πολιτική. Κι ότι δεν πρέπει να συνεχίσουμε να αγνοούμε προκλητικά τον αριθμό των παιδιών μιας οικογένειας και την θέση της στην κοινωνία
•Όλοι συμφωνούν ότι θα βγει η χώρα από την κρίση με την ανάπτυξη. Η δημογραφική μας ανάπτυξη είναι η υπέρ-απαραίτητη προϋπόθεση με προεκτάσεις «εθνικού συμφέροντος». Διότι με γερασμένο πληθυσμό το χρέος δεν θα αποπληρωθεί ποτέ!
•Σταματήστε επιτέλους αυτούς τους τύπους που λειτουργούν μάσα στο Υπουργείο Υγείας και που τόσα χρόνια έχουν στοχοποιήσει τους πολύτεκνους. Ήδη έχουν προκαλέσει τεράστια ζημιά τα προηγούμενα χρόνια με διάφορες ιδέες, αποφάσεις, αποσυρόμενα νομοσχέδια, κατάργηση προνομίων κλπ. Και το τραγικό και εγκληματικό για όλους μας είναι ότι κανένα νέο ζευγάρι δεν θα αποφασίσει πλέον να κάνει πολλά παιδιά όταν θα ξέρει πως το αντιμετωπίζουν με σκληρότητα και με μίσος. Και στο τέλος αυτά που νομίζουν ότι θα γλυτώσουν, θα τα δώσουν για να αντιμετωπίσουν τον υπερπληθυσμό των Μωαμεθανών στην Θράκη ή των αλλοδαπών στην Αθήνα
•Όλοι οι πολύτεκνοι σήμερα νιώθουμε απαισιόδοξοι, προδομένοι, αηδιασμένοι κι απορούμε με το μέγεθος της κρίσης. Όχι των οικονομικών, αλλά των αρχών που πρέπει να διέπουν την κοινωνία. Στηρίξτε επιτέλους την οικογένεια και προστατέψτε την από τα «πολυμήχανα» μυαλά που έχουν μόνο αριθμούς στο κεφάλι τους.
•Όταν το τέταρτο παιδί έχει 1000€ αφορολόγητο και το πολυτεκνικό επίδομα είναι ετησίως 2100€, δεν είναι υγιές να σπέρνουμε στον κόσμο την υποψία ότι οι πολύτεκνοι είναι προνομιούχοι και να προκαλούμε διχόνοια και φθόνο μεταξύ των κοινωνικών τάξεων.
•Ο πολύτεκνος ως Ελλην πολίτης δέχεται ότι όλοι πρέπει να συνεισφέρουν στην οικονομική στενότητα της χώρας. Ακόμα και οι πολύτεκνοι που έχουν οικονομική άνεση. Αλλά αυτό προφανώς δεν πρέπει να γίνει μέσω των πολυτεκνικών επιδομάτων, αλλά της γενικότερης οικονομικής και φορολογικής δικαιοσύνης. Με σεβασμό στην πολύτεκνη οικογένεια.
•Επιτέλους μην βάζετε στην ζυγαριά ανόμοια πράγματα. Από την μια μεριά την αγάπη για τα παιδιά και την οικογένεια, το χαμόγελο των παιδιών, την ανάγκη επιβίωσης μιας πολυμελούς πολύτεκνης οικογένειας κι από την άλλη πλευρά χρήματα και εισοδήματα.
Η αγάπη για τα παιδιά δεν φορολογείτε, ούτε μειώνετε.
Κάτω τα χέρια από την πολύτεκνη οικογένεια πριν είναι αργά για όλους.
ΝΑΙ είμαστε πλούσιοι σε αισθήματα, στο χαμόγελο που έχουμε στα πρόσωπά μας και βγαίνει από την δύναμη μιας συμπαγούς κι αγαπημένης οικογένειας, στην δύναμη ψυχής που έχουμε. Κι όλα αυτά γιατί επιβάλλετε να σηκωνόμαστε.





Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ ΛΑΦΑΡΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: