Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΟΙ ΗΜΑΘΙΩΤΕΣ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ

Η οικονομική κατάσταση είναι τόσο τραγική που οι επαγγελματίες της αγοράς παραμιλάνε, οι πολίτες ζουν με το άγχος της καθημερινής επιβίωσης και όλοι μας σκεφτόμαστε το αύριο και πως θα είναι αυτό. Το πολιτικό προσωπικό της χώρας φαίνεται ανεπαρκές για να διαχιριστεί τόσο σοβαρές καταστάσεις και το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να κινείται σε έναν δρόμο που καμιά σχέση δεν έχει με όσα έλεγε και δεσμεύονταν προεκλογικά.
Το ΠΑΣΟΚ τόσο κεντρικά όσο και τοπικά λειτουργεί εκτός των προεκλογικών του δεσμεύσεων και ουδείς βγαίνει να απολογηθεί, να κάνει την αυτοκριτική του, να πει ότι έλεγαν ψέματα. Αυτό που κάνουν οι υπουργοί είναι να προσπαθούν να μας πείσουν ότι παίρνουν μέτρα κατά του λαού με πόνο ψυχής και ότι λυπούνται κι από πάνω.
Σε τοπικό επίπεδο το ΠΑΣΟΚ έχει πάθει μουγγαμάρα και δεν έχει άποψη για τίποτα. Η άλλοτε λαλίστατη Νομαρχιακή Επιτροπή έχει αφωνία...
και έχει μετατραπεί σε αποστολέα μηνυμάτων υπουργών και εκδότη λογύρδιων για κάτι παγκόσμιες μέρες και άλλα τέτοια φαιδρά. Το κατ΄ εξοχήν πολιτικό όργανο του νομού Ημαθίας του ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει και αυτό δείχνει την ανεπάρκειά του όταν η κατάσταση είναι τόσο δύσκολη. Αφωνία συνεχίζει να έχει και η Θ. Σιδηροπούλου που ως μέλος του Εθνικού Συμβουλίου θα μπορούσε να έχει μια κάποια γνώμη για τα όσα συμβαίνουν γύρω της αλλά φαίνεται ότι αδυνατεί και να ψελλίσει όχι να πει ολόκληρη πρόταση για τα τεκταινόμενα.
Κατά τα άλλα, τόσο η ΝΕ όσο και η Σιδηροπούλου έχουν πει κατά καιρούς μεγάλα λόγια για περιβάλλον και την προστασία του αλλά τώρα τσιμουδιά όπως και τόσα άλλα ζητήματα που απασχολούν το νομό μας.
Τσιμουδιά τα λεγόμενα στελέχη που τελικά μόνο για φωτογραφίες είναι, για το θέμα των Αθλητικών Σχολείων, για το ότι ακόμα δεν πληρώθηκαν οι ροδακινοπαραγωγοί, για το ότι ο Μαγκριώτης θέλει να βάλει κι άλλα διόδια στο Κλειδί, για το ότι κανένα αναπτυξιακό μέτρο δεν λήφθηκε για την Ημαθία (και μην ακούσω για τον κάθετο άξονα και το νέο αναπτυξιακό του Χρυσοχοϊδη γιατί θα γελάσω, ας βγουν στην αγορά να ρωτήσουν τι γίνεται) και άλλα πολλά.
Τα δήθεν στελέχη, αυτοί όλοι που διαγκωνίζονται να πάρουν καλή θέση μόλις αντικρίσουν φωτογραφικό φακό, είναι λαλίστατα για θέματα παρασκηνίου και πολιτικού κουτσομπολιού, είναι πιεστικά για θέματα που δεν έχουν καμιά σχέση με την πολιτική, έχουν μετατραπεί σε μεγαλοπρεπέστατες γλάστρες και διακοσμούν τις επισκέψεις υπουργών και στελεχών της Αθήνας που αραιά και όποτε έρχονται στην Ημαθία.
Διάβασα ότι τους απασχολεί εσχάτως και τους προβληματίζει και ίσως συγκαλέσει ο γραμματέας της ΝΕ συνεδρίαση για να αποφασίσουν ποιον υπουργό θα καλέσουν ως υψηλό προσκεκλημένο στον ετήσιο χορό τους. Μιλάμε ότι έχουν υψηλά και φωτεινά θέματα και υψηλά και φωτεινά προβλήματα που τους απασχολούν και δεν αδειάζουν να ασχοληθούν με τα πεζά που απασχολούν τους κοινούς θνητούς. Τρομάρα τους, δεν κατάλαβαν ότι ο κόσμος θα τους στείλει στα σπίτια τους λιαν συντόμως, βουλευτές και στελέχη…
Ο Μαγκριώτης εξήγγειλε διόδια στο Κλειδί. Το ΠΑΣΟΚ της Ημαθίας δεν είπε λέξη. Αντιθέτως, η ΝΕ Ημαθίας λειτούργησε ως γραμματέας του υφυπουργού και προώθησε, λες και δε μπορούσε να το στείλει από μόνος του, ένα μέιλ του που εξηγεί τους λόγους που πρέπει να γίνουν νέα διόδια.
Η Ημαθία θα βρεθεί σε κλοιό διοδίων μετά και τη λειτουργία των διοδίων Πολυμύλου και το στελεχικό δυναμικό του ΠΑΣΟΚ κάνει την πάπια. Δεν μιλάει δε λαλάει. Τρεις βουλευτές, ζωή να ΄χουν, έχει το κυβερνητικό κόμμα και ουδείς είπε κουβέντα. Η Θ. Σιδηροπούλου είτε συμφωνεί και δε μιλάει είτε αδυνατεί να πει έστω και μια λέξη. Εξ άλλου, το θέμα των διοδίων είναι τόσο πεζό που δεν αξίζει να ασχοληθεί. Φαίνεται ότι μόνο τα υψηλά και φωτεινά τους συγκινούν εκεί στο Πασόκ…
Βέβαια, δεν μπορώ να πω, ο βουλευτής Θανάσης Γικόνογλου μίλησε στη βουλή προχτές, και την πιο προηγούμενη βδομάδα πήγε στη Βουλγαρία ως βουλευτής αυτή τη φορά. Πήγε στη χώρα που σπούδασε Οικονομολόγος Διεθνών Σχέσεων μαζί με έναν ακόμα βουλευτή, τον Εμινίδη και σύσφιξαν τις σχέσεις των δυο χωρών. Δεν ξέρω πόσο τις έσφειξαν τις σχέσεις αλλά πρέπει να πω ότι παρατήρησα μια κινητικότητα εσχάτως στις Ελληνοβουλγαρικές σχέσεις και πρέπει να οφείλεται στο ότι πήγε ο Θανάσης εκεί.
Ο Τόλκας πήγε στις ΗΠΑ ως μέλος της επιτροπής του ΝΑΤΟ. Δε λέω, δεν είναι να χάνεις τέτοιο ταξίδι την σήμερον ημέρα και ο Τόλκας καλά έκανε και πήγε στη Νέα Υόρκη με τα έξοδα πληρωμένα. Πότε ξάνά θα τύχει να συμβεί τέτοιο ταξίδι και μάλιστα δωρεάν. Ο Άγγελος, αφού έλυσε το θέμα με την ΕΝ.ΚΛΩ και διασφάλισε ότι δε θα κλείσει το Νοσοκομείο Νάουσας θεωρώ ότι έχει πετυχημένη θητεία και χρειαζόταν ξεκούραση.
Ο παλιός είν΄ αλλιώς λέει το γνωμικό και ο Τ. Σιδηρόπουλος λειτουργεί με άλλους ρυθμούς, με ρυθμούς συντήρησης ώστε να φορτσάρει όταν χρειαστεί. Χτυπάει από καμιά ερώτηση στους υπουργούς, κάνει επισκέψεις στα χωριά αλλά γενικώς κρατάει χαμηλούς τόνους αφού ξέρει ότι άμα βγει θα αναγκαστεί να δεσμευτεί και είναι βέβαιο ότι θα εκτεθεί όπως έγινε και με τα μήλα Ροδοχωρίου. Θα το θυμάστε το βίντεο που ανέβασαν οι Ροδοχωρίτες και που έλεγε ο Τάσος στο γραφείο του Νομάρχη ότι ως τα Χριστούγεννα θα πληρωθούν. Ίσως τα ερχόμενα..
Για τη Θ. Σιδηροπούλου δεν μπορώ να πω τίποτα. Ούτε είχε ούτε έχει φωνή. Δεν έλεγε ούτε λέει τίποτα και έχει το κεφάλι της ήσυχο και έτοιμο να ασχοληθεί με υψηλά και φωτεινά πράγματα. Τα πεζά τα αφήνει για τους βουλευτές και ελπίζει ότι κάποια στιγμή θα την χρειαστούν και θα της ζητήσουν να λύσει τα προβλήματα που οι άλλοι δε μπορούν. Προς το παρών ξεκουράζεται και αυτή.
Ο γραμματέας Παπαστεργίου δεν μας απασχολεί με ανακοινώσεις και τέτοιες αηδίες. Εξ άλλου, η δουλειά του έγινε, το ΠΑΣΟΚ βγήκε κυβέρνηση και έκτοτε σίγησε. Τώρα, μαθαίνω ότι, κινείται για να εκλεγεί εκ νέου γραμματέας στις εσωκομματικές εκλογές όταν και όποτε γίνουν. Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν και ο Στέργιος ήδη άρχισε επαφές με στελέχη για την ενίσχυση της υποψηφιότητάς του.
Για τους τοπικούς γραμματείς τι να πω. Δεν τους ακούσαμε, δεν τους ξέρουμε τους περισσότερους και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς το …παλεύουμε.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.