Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΩΣ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ


Παρατείνονται μέχρι τις 30-6-2011 οι συμβάσεις μεταφοράς μαθητών με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Π. Ψωμιάδη και εντολή του υφυπουργού Γ. Ντόλιου, σύμφωνα με σημερινό έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Όπως αναφέρεται στο υπ’ αριθμ. 1449/11-1-2011 έγγραφο του ΥΠΕΣ «…έχουμε τη γνώμη ότι μπορείτε να παρατείνετε τις συμβάσεις μεταφοράς μαθητών του προηγούμενου σχολικού έτους για την περίοδο από 1-1-2011 έως τις 30-6-2011, συνεκτιμώμενου του γεγονότος, αφενός μεν ότι η μεταφορά των μαθητών συνιστά προφανή λόγο δημοσίου συμφέροντος, αφετέρου δε, ότι δεν..είναι εφικτή η διαφορετική αντιμετώπιση του θέματος μεσούντος του σχολικού έτους. Η παράταση των συμβάσεων θα γίνει από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και θα αφορά αποκλειστικά την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης. Όσον αφορά στο κόστος της παράτασης για το ανωτέρω εξάμηνο, θα καλυφθεί από τους ΚΑΠ της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης, στους οποίους εγγράφεται η πίστωση για τη μεταφορά μαθητών».
Σχετικά με το θέμα, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Π. Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Χαίρομαι γιατί δικαιωνόμαστε για μία ακόμη φορά για την επιλογή μας να εξυπηρετήσουμε τους συμπολίτες μας, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Θα πρέπει όμως η Πολιτεία να αντιληφθεί ότι το νομοθετικό καθεστώς πρέπει να αλλάξει ώστε να είναι εφικτή η διεξαγωγή διαγωνισμών με πραγματικά δεδομένα και όχι με τον ανέφικτο θεωρητικό μαθηματικό τύπο. Επίσης, εμμένουμε στο αίτημα για εφαρμογή της απόφασης αυτής σε ολόκληρη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας γιατί υπάρχουν περιοχές όπως η Χαλκιδική και η Ημαθία όπου το πρόβλημα δεν έχει λυθεί».
Από την πλευρά του, ο μέχρι πρότινος αρμόδιος Αντινομάρχης Παιδείας και νυν Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Μίμης Φωτόπουλος, τόνισε ότι «δικαιώνονται οι προσπάθειες που κάνουμε εδώ και πολλούς μήνες για το θέμα της μεταφοράς μαθητών. Η καθημερινή πίεση των τελευταίων μηνών απέδωσε και το Υπουργείο αντιλήφθηκε ότι ως Νομαρχία ενεργήσαμε σύννομα και με αποκλειστικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και όμως προεκλογικά για το θέμα αυτό είχε ξεσηκωθεί όλο το ΠΑΣΟΚ για δήθεν παρανομίες του Ψωμιάδη, και τώρα κάνουν αυτό που είχε κάνει ο Ψωμιάδης, λίγη τσίπα δεν υπάρχει?