Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Ε.Κ ΝΑΟΥΣΑΣ: ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ....

Από το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, ανακοινώθηκαν τα εξής σχετικά με το Νοσοκομείο της πόλης: "Εκατοντάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες, ανασφάλιστοι αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι δεν έχουν δικαίωμα πρόσβασης σε γιατρούς και φάρμακα, ούτε στο Νοσοκομείο, ούτε στο ΙΚΑ.
Οι μεγάλες ελλείψεις σε

Νοσοκομείο και ΙΚΑ όχι μόνο ταλαιπωρούν τους ασθενείς ιδιαίτερα τους συνταξιούχους, αλλά τους οδηγούν σε ιδιωτικά ιατρεία – εξεταστικά κέντρα και κλινικές, που ληστεύουν ασθενείς κι ασφαλιστικά ταμεία. Νοσοκομείο και ΙΚΑ λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας κι εργολαβικούς εργαζόμενους που δουλεύουν για «ψίχουλα» με το πιστόλι στον κρόταφο. Νοσοκομείο και ΙΚΑ έχουν ήδη υποβαθμιστεί. Με αποφάσεις κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ
Τα νοσοκομεία μετατρέπονται σε αυτοτελείς, αυτοχρηματοδοτούμενες επιχειρήσεις με στόχο το κέρδος και όχι τις λαϊκές ανάγκες
Μειώθηκαν τα χρήματα για τις λειτουργικές δαπάνες των νοσοκομείων
Μπήκαν νέα χαράτσια.
Από αυτή τη βάρβαρη πολιτική που εμπορευματοποιεί παραπέρα την υγεία, το νοσοκομείο μας δε θα μείνει απείραχτο. Οι καθησυχαστικές δηλώσεις του υπουργού υγείας, δημάρχων, νομάρχη, τοπικών βουλευτών (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ) και «παραγόντων» ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΙΚΕΣ, έχουν στόχο να κάμψουν την αγωνιστικότητά μας.
Συμφωνούν και υλοποιούν τον αντιλαϊκό «Καλλικράτη», που προβλέπει ιδιωτικοποιήσεις, συγχωνεύσεις νοσοκομείων, υπηρεσιών, σχολείων και χαρίζει νέα προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο.
Μόνο οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα με τη δράση τους μπορούν να βάλουν εμπόδια στη βάρβαρη πολιτική, να αποτρέψουν το κλείσιμο του Νοσοκομείου και τη μετατροπή του σε κέντρο υγείας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία – πρόνοια για ΟΛΟΥΣ
Πλήρη επάνδρωση όλων των κλινικών του νοσοκομείού με γιατρούς – νοσηλευτές και βοηθητικό προσωπικό που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες στην υγεία – περίθαλψη.
Οι εργολαβικοί εργαζόμενοι να μετατραπούν σε μόνιμο προσωπικό του νοσοκομείου με πλήρη σταθερή εργασία".

Δεν υπάρχουν σχόλια: