Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

ΠΙΕΣΤΙΚΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ. ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ Η ΛΥΣΗ


Το μεγάλο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων του νομού έφερε για ακόμα μια φορά ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Φ. Δημητριάδης στο προσκήνιο γιατί ο καιρός που η Ε.Ε θα αρχίσει να επιβάλλει πρόστιμα για κάθε ανεξέλεγκτη χωματερή πλησιάζει. Η παράταση που πήρε η χώρα μας τελειώνει τον Ιούνιο και ως τότε θα πρέπει η Ημαθία να βρει χώρο που θα δεχτεί να αναλάβει την διαχείριση.
Μετά τη σύσκεψη που είχαν οι τρεις δήμαρχοι και γράψαμε σχετικά, ο κ. Δημητριάδης είπε στην συνεδρίαση του συμβουλίου της Τρίτης ότι οι δήμαρχοι επισκέφθηκαν την ΔΙΑΔΗΜΑ στην Κοζάνη και πληροφορήθηκαν ότι το κόστος διαχείρισης θα ανέρθει στα..60 ευρώ τον τόνο.
Αυτό σημαίνει, τόνισε, ότι για το δεύτερο εξάμηνο του 2011 ο δήμος Αλεξάνδρειας θα πληρώσει γύρω στις 900 χιλιάδες ευρώ και για το 2012 το κόστος των σκουπιδιών του νέου δήμου θα ανέλθει γύρω στα 2 εκατομμύρια ευρώ!
Βέβαια, αν υπολογίσουμε ότι η λειτουργία της ΜΕΑ-ΧΥΤΥ στην Ημαθία θα επιβάρυνε τους πολίτες του νομού με 120 ευρώ τον τόνο και θα έφτανε ως τα 220 ευρώ τον τόνο, όπως είχε επισημανθεί από τον τέως δήμαρχο Γκιόνογλου, μας οδηγεί σε σκέψεις δυσάρεστες για το που θα πάει το κόστος για τους πολίτες αν και εφόσον γίνει το εργοστάσιο του ΗΛΕΚΤΩΡ ΑΕ.
Επίσης, ο κ. Δημητριάδης επισήμανε ότι τάχιστα ο δήμος πρέπει να βρει χώρο όπου θα κατασκευαστεί η μονάδα μεταφόρτωσης όπου τα σκουπίδια θα πρεσάρονται και θα τοποθετούνται σε κοντέινερ και θα μεταφέρονται στην Κοζάνη. Ο χώρος που είχε υποδείξει η διοίκηση Γκιόνογλου κρίθηκε ακατάλληλος από την Περιφέρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: