Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

ΔΥΟ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΣΩΜΑΤΕΜΠΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΣΚΥΔΡΑ ΠΕΛΛΑΣ

Στη σύλληψη δύο ανδρών, ηλικίας 26 και 28 ετών που προήγαγαν στην πορνεία με τη χρήση βίας 27χρονη αλλοδαπή, προχώρησαν, στη Σκύδρα Πέλλας, αστυνομικοί του τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, οι δύο συλληφθέντες μαζί με δύο ακόμη συνεργούς, έναν 37χρονο ημεδαπό και μία 27χρονη αλλοδαπή, συνέστησαν ομάδα και κατά το χρονικό διάστημα Αυγούστου - Σεπτεμβρίου 2010, προήγαγαν στην πορνεία την καταγγέλλουσα, με σκοπό..το παράνομο περιουσιακό όφελος. Οι συλλήψεις έγιναν μετά από καταγγελία του θύματος ότι ο 26χρονος και ο 28χρονος προσπάθησαν να την αναγκάσουν να μπει σε όχημα στο οποίο επέβαιναν.
Σε βάρος των τεσσάρων ατόμων σχηματίστηκε δικογραφία για συμμορία, σωματεμπορία και την κατά περίσταση κατηγορία της απόπειρας παράνομης κατακράτησης.
Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την προανάκριση, η 27χρονη γυναίκα, μέλος της προαναφερόμενης ομάδας, εκμεταλλευόμενη την ευάλωτη οικονομική κατάσταση της συνομήλικης ομοεθνούς της, την έπεισε να έρθει στην Ελλάδα για εργασία, σε κατάστημα που διατηρεί ο 26χρονος σύζυγός της.
Κατά το χρονικό διάστημα από τον Αύγουστο του 2010 έως αρχές Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους την εγκατέστησαν σε οίκημα στη Σκύδρα Πέλλας και με χρήση σωματικής βίας, αλλά και απειλές κατά της ζωής της 27χρονης και μελών της οικογένειάς της, την προήγαγαν στην πορνεία, εισπράττοντας οι ίδιοι τα χρηματικά ποσά από τις συνευρέσεις της.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: