Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ: ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΛΛΙΩΣ. ΒΡΗΚΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ


Σήμερα, στην ραδιοφωντική εκπομπή στο ράδιο Αλεξάνδρεια ο δημοσιογράφος Τ. Καμπάνης είπε ότι σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στην υπηρεσία καθαριότητας τις τελευταίες ημέρες είναι εργάτες που προσλήφθηκαν από τον...
ΤΟΕΒ Αλεξάνδρειας.
Έτσι ερμηνεύεται η λεκτική αποστροφή του δημάρχου Φ. Δημητριάδη "δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς" στην χτεσινή συνεδρίαση όταν ρωτήθηκε από τον τέως δήμαρχο Γκιόνογλου σχετικά με το εργασιακό καθεστώς αυτών των εργαζομένων.
Ο τέως δήμαρχος ρώτησε αν απασχολούνται εργαζόμενοι στο δήμο και με ποιον τρόπο προσλήφθηκαν και ο δήμαρχος απάντησε ότι ουδείς εργαζόμενος ή απασχολούμενος στο δήμο δεν είναι ανασφάλιστος αλλά δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς με βάση την κατάσταση που βρήκα στον δήμο Αλεξάνδρειας. Υπήρχαν δυο οδηγοί μόνο στην υπηρεσία καθαριότητας και ένας εξ αυτών με πρόβλημα υγείας. Μετέφερα προσωπικό από το Πλατύ και τη Μελίκη και σε καμιά περίπτωση δεν μπορούσα να αφήσω την Αλεξάνδρεια βρόμικη, ήταν θέμα αξιοπρέπειας", είπε χαρακτηριστικά.
Ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας με σαφήνεια άσκησε κριτική στα πεπραγμένα του τέως δημάρχου Μπ. Γκιόνογλου λέγοντας ότι δεν έκανε την παραμικρή κίνηση την περασμένη χρονιά ώστε να μη βρεθεί νέος δήμος χωρίς υπαλλήλους στην καθαριότητα αφού δεν διέλυσε την ΕΔΑΝΑΛ, ως όφειλε εκ του νόμου, και να προσλάβει τους υπαλλήλους καθαριότητας στον δήμο. Το αποτέλεσμα ήταν να μείνει ο δήμος χωρίς υπηρεσία και τώρα να προσπαθεί με όποιο μέσο μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του.
Είναι σαφές πως το θέμα δεν προσφέρεται για αντιπολίτευση και ιδιαίτερα από την πλευρά Γκιόνογλου που έχει τεράστιες ευθύνες στο ζήτημα αυτό και κάποια στιγμή θα πρέπει να απολογηθεί για τις παραλείψεις του.
Όσον αφορά στην επιλογή της διοίκησης να απασχολήσει εργαζόμενους από άλλον φορέα θεωρώ ότι καλώς έκανε και θα έπρεπε να καλέσει τους δημότες να συμβάλουν σε εθελοντική βάση στην καθαριότητα δίνοντας το παράδειγμα με προσωπική εργασία.
Έτσι διαμορφώνονται συνειδήσεις, πρότυπα, παραδείγματα. Όταν δουν οι πολίτες τους συμβούλους και τους συνεργάτες τους να δουλεύουν εθελοντικά πίσω από τα απορριμματοφόρα, τότε θα συντρέξουν, θα αντιληφθούν το πρόβλημα και θα καταδικάσουν εκείνους που το δημιούργησαν.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα συμφωνήσω με τον τρόπο που αντιμετώπισε το συγκεκριμένο πρόβλημα ο κ Δήμαρχος. Εφόσον η απελθούσα Διοίκηση δεν μερίμνησε να ανταποκριθεί στις ανάγκες του δήμου με προσωπικό καθαριότητος , ως όφειλε, είχε υποχρέωση ο κ Δήμαρχος να καταγγείλει το θέμα αυτό στο Δημοτικό Συμβούλιο, και να ψάξει να βρει νόμιμους τρόπους, και στο τέλος –τέλος θα συμφωνήσω με τον κ Μόχλα πως θα μπορούσε να ζητήσει εθελοντική προσφορά από τους πολίτες όλου του Δήμου , και γιατί όχι και από τους δημοτικούς συμβούλους, εδώ είναι και το στοιχείο τις προσφοράς του ενός εκάστου κάτι που προεκλογικά επικαλούνται. Όμως την απάντηση του κ Δημάρχου (δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς ) δεν την δέχομαι από έναν Δήμαρχο του κύρους του κ Δημητριάδη. Η πράξει πρόσληψης από άλλο φορέα ,όπως είναι το ΤΟΕΒ , είναι και παράνομη, και καταχρηστική , παράνομη διότι χρησιμοποιούνται για διαφορετικούς λόγους από αυτό που προσελήφθησαν , καταχρηστική διότι δεν αμείβονται με το σωστό τρόπο, χρεώνοντας άλλο φορέα από αυτόν που εξυπηρετούν , και επί πλέων η επιλογή αυτών των εργαζομένων, σαφώς και δεν έγινε με αντικειμενικά κριτήρια αλλά τουλάχιστον με αδιαφανή τρόπο. Επιβάλλεται ο κ Δήμαρχος να δόση τέλος σε τέτοια νοσηρά φαινόμενα, άλλως η ευθύνη του είναι μεγάλη .

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια ποιός είναι Δήμαρχος ο Δημητριάδης , η ο ΚΟΥΓΚΑΣ , γιατί εγώ ξέρω ότι πρόεδρος στο ΤΟΕΒ είναι ο ΚΟΥΓΚΑΣ , άρα αυτός έκανε και τις προσλήψεις! Αμφιβάλω αν αυτό το γνώριζε ο Δήμαρχος , για αυτό υποβάλω το ερώτημα!

paraplanitikos είπε...

Πως είπατε; προσωπική εργασία; Για να σοβαρευτούμε λιγάκι. Τις όποιες ανεπάρκειες του όποιου δήμαρχου ή δημοτικής αρχής, δεν θα τις καλύψουμε με τέτοιες ανοησίες. Αυτοί που ζητούν ευθύνες, ας σκεφθούν πρώτα από που θα τις ζητήσουν.Ποιοι είναι αυτοί που κοιμούνταν τον ύπνο του δικαίου και ποιοι είναι υποχρεωμένοι να λύσουν το πρόβλημα...

Ανώνυμος είπε...

Ας κόψουν από τον μισθό τους λίγο και ας προσλάβουν εργαζόμενους. Γιατί εθελοντικά; Τα δημοτικά τέλη γιατί τα πληρώνουμε; Ας τα μειώσουν ή ας βγάλουν το ποσό που αναλογεί στην καθαριότητα και να πάμε εθελοντικά. Και όπως λένε και στο χωριό μου: με πορδές αυγά δεν βάφονται αλλά με μπογιές.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι ο μόνος φορέας στο Δήμο Αλεξάνδρειας που έχει πρόβλημα, αλλά δεν μιλάει κανείς. Στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς έχουν λήξει οι συμβάσεις εργασίας σε όλες της συμβασιούχους και συνεχίζουν να δουλεύουν ανασφάλιστες. Όταν ρωτάμε σαν γονείς τους παιδαγωγούς ποιός έχει την ευθύνη για τα παιδιά αφού υπάρχει αυτό το καθεστώς μας παραπέμτουν στην Διοίκηση. Καιρωτώ γιατί δεν μιλάνε οι παιδαγωγοί και είναι συνεργοί μιας τέτοιας παρανομίας; Όπως βασικό θέμα είναι τα σκουπίδια η ασφάλεια των παιδιών μας τί είναι;