Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΣΟΥΜΕΛΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ "ΧΑΟΣ" ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ

Πρώτη συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου της Βέροιας προχθές, με κυρίαρχο στοιχείο το «χάος». Η διαδικασία ξέφυγε αρκετά, ειδικότερα κατά τη συζήτηση δύο θεμάτων που μπήκαν ως έκτακτα.
Το ένα ήταν το ψήφισμα που έφεραν προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο η ΕΛΜΕ Ημαθίας, η Ένωση Δασκάλων και Νηπιαγωγών και η Ένωση Συλλόγων Γονέων.
Το δεύτερο ήταν το αίτημα της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας, με το οποίο ζητείτο η καταδίκη από το σώμα του αυθαίρετου ορισμού τακτικού μέλους και του αναπληρωτή του, από το Τ.Σ. Καστανιάς, τις τελευταίες...ημέρες του 2010, μια πράξη που αποτέλεσε συνέχεια της γνωστής υπόθεσης της συγκρότησης Δ.Σ. στο ίδρυμα «Π. Σουμελά». Η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας ζήτησε τη χωρίς περιστροφές καταδίκη της αυθαιρεσίας αυτής και τη μη αναγνώριση της νομιμότητάς της.
Ξεκινώντας από το δεύτερο, το αίτημα προκάλεσε την αποχώρηση τριών δημοτικών συμβούλων, λόγω της άρνησης να συζητηθεί, τόσο από τη δήμαρχο και τον κ. Τσαβδαρίδη, όσο και από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου. Η άρνηση αυτή, που επικυρώθηκε με κατά πλειοψηφία απόφαση του σώματος, προκάλεσε τη μήνι του κ. Τσαπαρόπουλου, όταν μετά την ψηφοφορία ζήτησε να αιτιολογήσει τη θετική ψήφο του και εκεί υπήρξε καταγγελτικός, λέγοντας πως έχει προσβληθεί το κύρος του δημοτικού συμβουλίου, όταν αφήνεται να «καπελωθεί» από τη μεθόδευση του Τ.Σ. Καστανιάς, που μάλιστα σήμερα δεν υφίσταται. Στην αποχώρησή του τον ακολούθησαν και οι σύμβουλοι Μ. Σουμελίδης και Α. Καγκελίδης, μαζί με μέλη της Ευξείνου Λέσχης που αποχώρησαν έντονα δυσαρεστημένοι από την εξέλιξη. Προηγουμένως, από τη δήμαρχο αλλά και από τον κ. Τσαβδαρίδη προβλήθηκε το επιχείρημα της μη επαρκούς σχετικής ενημέρωσης των νέων μελών του συμβουλίου, που αποτελούν την πλειοψηφία του σώματος και συνεπώς, στην επόμενη συνεδρίαση το θέμα θα έλθει ως τακτικό.
ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Η μεγάλη πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου εξέφρασε την αντίθεσή της στην επιχειρούμενη αλλαγή της εικόνας των σχολείων στην Ελλάδα, από το υπουργείο Παιδείας. Και αυτό το θέμα ήλθε ως έκτακτο, με αίτημα τριών συλλόγων, της ΕΛΜΕ, του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και με έτοιμο ψήφισμα. Υπήρξαν όμως διαφοροποιήσεις και δεν κατέστη δυνατό, μετά από μακρά συζήτηση να ψηφιστεί το συγκεκριμένο ψήφισμα αλλά το προϊόν συγγραφής νέου από συμβούλους που ορίστηκαν.
ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Τη σοβαρή καταγγελία έκανε ο αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου. Στο νέο δήμο, είπε, υπάρχουν 4 χιλιάδες άνθρωποι δικαιούμενοι μηνιαίως επιδόματος. Η αρμοδιότητα ήταν της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης και περιήλθε στο δήμο. Αλλά προκάλεσε τεράστιο ζήτημα, γιατί είναι αδύνατο να εξυπηρετούνται κάθε μήνα οι άνθρωποι αυτοί από περιορισμένο προσωπικό και χωρίς γνώση του αντικειμένου. Κι αυτό γιατί με το πρόγραμμα μετατάξεων μόλις ένας υπάλληλος μετατάχθηκε από τις νομαρχιακές υπηρεσίες πρόνοιας. Ο κ. Χ’’αθανασίου είναι αποφασισμένος, αν αμέσως δεν επιλυθεί το πρόβλημα, να δώσει σ’ αυτό ευρεία δημοσιότητα καλώντας όλα τα ΜΜΕ και τα ηλεκτρονικά της Αθήνας.
ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: