Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΤΙΔΡΑ Ο ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΣΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Αντιδράσεις προκαλεί η πρόθεση της Κυβέρνησης να θεσμοθετήσει την λειτουργία των Φαρμακείων τα απογεύματα της Δευτέρας και της Τετάρτης καιτην αύξηση των εφημεριών τα Σάββατα και τις Κυριακές.
Ο νέος πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ημαθίας Κ. Παράσχου προχώρησε σε δηλώσεις σχετικά με την εξέλιξη αυτή δήλωσε την αντίθεσή του και προανήγγειλε κινητοποιήσεις.
«Η επέκταση του ωραρίου του φαρμακείου τα απογεύματα της Δευτέρας και της Τετάρτης μας βρίσκει αντίθετους. Το πρόβλημα είναι ότι θέλουν να εναρμονίσουν το ωράριο των φαρμακείων με το ωράριο των σούπερ μάρκετ και των μεγάλων καταστημάτων ώστε να μπορούν να μπουν οι μεγάλες εταιρείες στο χώρο της λιανικής πώλησης φαρμάκων. Πως είναι δυνατόν να παραμένουν ανοιχτά τα φαρμακεία τα απογεύματα της Δευτέρας και της Τετάρτης τη στιγμή που εκείνη την ώρα δεν λειτουργούν τα ιατρεία, το ΙΚΑ, το νοσοκομείο;»
«Στην Ελλάδα υπάρχουν τα περισσότερα φαρμακεία. Ας ανοίξουν πρώτα τα κλειστά επαγγέλματα στην Ευρώπη και μετά βλέπουμε. Δεν είμαστε αντίθετοι με την αλλά δεν μπορεί να υπάρξει ανοιχτό επάγγελμα με διατιμημένο είδος», είπε ο Κ. Παράσχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: