Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

“50 Χρόνια Λαογραφικός Όμιλος Μελίκης και Περιχώρων (1960-2010) ”


Σχετικά με την εκδήλωση της 29ης Δεκεμβρίου 2010
Την Τετάρτη 29/12/2010 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Μελίκης ο Λαογραφικός Όμιλος διοργάνωσε μια εκδήλωση υπό την αιγίδα του Δήμου με θέμα “50 Χρόνια Λαογραφικός Όμιλος – 50 Χρόνια στους δρόμους της παράδοσης”.
Στην εκδήλωση αυτή τιμήθηκαν:
α) Όσοι συμμετείχαν (ή οι απόγονοί τους) στην ηχογράφηση που έγινε το 1968 από την Ελληνική Ραδιοφωνία τραγουδώντας τα τοπικά παραδοσιακά τραγούδια του Ρουμπλουκιού.
β) Οι δήμαρχοι Μελίκης που..
επανέκδωσαν τα βιβλία του Ομίλου και την ηχογράφηση του 1968 σε CD
γ) Ο συγγραφέας των βιβλίων και επιμελητής του CD.
Επαινώντας καταρχήν αυτή την πρωτοβουλία του Διοικητικού Συμβουλίου του Λαογραφικού Ομίλου, είναι χρήσιμο να επισημανθούν τα εξής:
__ Είναι κρίμα να τιμώνται μόνο όσοι επανεκδίδουν ένα έργο (μουσικό ή συγγραφικό) και να μην τιμώνται εκείνοι που το εξέδωσαν και υπήρξαν πρώτοι διδάξαντες
__ Είναι κρίμα σε μια εκδήλωση με θέμα “τα 50χρονα του Λαογραφικού” να αγνοούνται οι ιδρυτές και το πρώτο του Διοικητικό Συμβούλιο.
__ Είναι κρίμα σε μια εκδήλωση με θέμα “τα 50χρονα του Λαογραφικού” να αγνοούνται οι χορηγοί του καθώς και συμπολίτες μας που στα χρόνια αυτά έδιναν το στίγμα του Ομίλου και συμμετείχαν πάντα και σε όλες τις δραστηριότητές του.
Σημείωση για την Ιστορία: Ο Λαογραφικός Όμιλος Μελίκης και Περιχώρων προέκυψε το 1975 από την τροποποίηση του καταστατικού του «Συλλόγου προς διατήρησιν και διάδοσιν τοπικών εθίμων Μελίκης» που ιδρύθηκε το 1967. Μέχρι τότε (1962-1967) λειτουργούσε μια άτυπη επιτροπή που διοργάνωνε την Καθαρά Δευτέρα τις εκδηλώσεις του καρναβαλιού.
Αναμένοντας το 2017 και τα πραγματικά “50χρονα του Λαογραφικού” ευχόμαστε σε όλους ένα ενδιαφέρον και δημιουργικό 2011.
Ακριτίδου Ευαγγελία, Γιαννάκη Αικατερίνη, Δημητρακοπούλου Ολυμπία, Ζωγράφος Ιωάννης, Θεοδωρακοπούλου Ευθυμία, Λιολιόπουλος Β. Νικόλαος, Μαγαλιού Ελένη, Μαγαλιού Ευαγγελία, Μαυρίδης Δημήτριος, Μελιτζανόπουλος Κων/νος, Μητρόπουλος Ευάγγελος, Ντόβας Π. Θωμάς, Παπαδοπούλου Μαρία, Πεχλιβανίδης Ιωάννης, Τσιμόπουλος Βασίλειος, Τσιπρόπουλος Κ. Αντώνιος.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Όταν μια εκδηλωση γινεται μονο και μονο για δημοσιες σχεσεις με τη νεα διοικηση του Δημου Αλεξανδρειας, τι ψάχνετε κι εσεις ψυλλους στ΄αχυρα...