Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΒΑΣΤΙΚΑ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ


Την Κυριακή, στις 5:30 το απόγευμα ήταν προγραμματισμένη εκδήλωση για τον ρατσισμό και τον φασισμό στο Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών. Άγνωστοι πλην γνωστοί όμως, γιατί άφησαν την υπογραφή τους, πήγαν στην είσοδο του ΕΚ Γιαννιτσών και με σπρέυ ζωγράφισαν τον αγκυλωτό σταυρό.
Το ΕΚ Γιαννιτσών εξέδωσε διαμαρτυρία κατά του γεγονότος που μπορείτε να διαβάστε παρακάτω. Επίσης, δείτε στο βίντεο το ρεπορτάζ του MEGA με το πρωτοφανές γεγονός στο δημοτικό συμβούλιο Αθήνας όπου ο "φύρερ" της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Μιχαλολιάκος χαιρετάει ναζιστικά!
Με αφορμή την προγραμματισμένη εκδήλωση κατά του ρατσισμού

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Γιαννιτσών καταγγέλλει την φασιστική ενεργεία που έγινε το βραδύ του Σαββάτου στο κτίριο του ΕΚΓ με αφορμή την προγραμματισμένη εκδήλωση κατά του ρατσισμού και της φασιστικής απειλής που έγινε την Κυριακή 16-1-2010. Το γεγονός ότι οι δράστες δεν σεβάστηκαν το κτήριο του ΕΚΓ χαράζοντας σε αυτό το ναζιστικό σύμβολο της σβάστικας και απομακρύνοντας το υλικό για την συγκεκριμένη εκδήλωση, δηλώνει ότι η ενεργεία αυτή έχει ως στόχο της το ίδιο το εργατικό κίνημα και τους αγώνες του για Αλληλεγγύη, Δικαιοσύνη, ίση μεταχείριση Ελλήνων και ξένων εργατών! Με αφορμή την οικονομική κρίση επιχειρείται από κάποιες ομάδες να εκφοβίσουν την κοινωνία διαχωρίζοντας και διασπώντας τους εργαζόμενους ! Απέναντι σε όσους θεωρούν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες εύκολο στόχο για να στραφεί η αγανάκτηση των ντόπιων εργαζόμενων και νέων, απαντάμε:

Ο διαχωρισμός μας σε Έλληνες και μετανάστες, άνδρες και γυναίκες, δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, νέους και παλιούς εργαζόμενους, ωφελεί μόνο τους εργοδότες που νοιάζονται για να εξασφαλίσουν τα υπερκέρδη τους. Μετανάστες, πρόσφυγες αλλά και Έλληνες εργαζόμενοι ζούμε εδώ, δουλεύουμε σκληρά και απαιτούμε τα δικαιώματά μας.

Είναι δικιά μας υπόθεση, να αναδείξουμε πως η ζωή του κάθε πολίτη ανεξαρτήτως χρώματος, φύλου, καταγωγής, γλώσσας και θρησκείας αφορά όλους μας. Και μόνο έτσι μπορούμε και εμείς ως εργατικό κίνημα να διασφαλίσουμε και τις θέσεις εργασίας στο σύνολό τους και τους όρους εργασίας».

• ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ, ΟΧΙ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ

• Όπου ξυπνάνε ο ρατσισμός, ο εθνικισμός, ο λαϊκισμός και η ξενοφοβία -ο φασισμός είναι προ των πυλών, γι αυτό απαιτείται η επαγρύπνηση όλων μας!

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Γιαννιτσά, 16-1-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: