Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

ΦΥΛΑΚΙΣΗ 1 ΕΤΟΥΣ ΣΕ 45 ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 2ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ !

Σε ένα χρόνο φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκαν χθες 45 καθηγητές του 2ου Λυκείου Γιαννιτσών, που κατηγορούνταν για μεροληπτική συμπεριφορά και παράβαση καθήκοντος. Το σύνολο των καθηγητών του λυκείου έκατσε στο σκαμνί ύστερα από καταγγελία του πρώην διευθυντή και νυν περιφερειακού συμβούλου εκπαίδευσης Θεσσαλίας, ότι τη σχολική χρονιά 2008-2009 είχαν παραποιήσει βαθμολογίες και είχαν δικαιογήσει απουσίες για τέσσερις περιπτώσεις παιδιών που θα έδιναν πανελλαδικές εξετάσεις.
Μαζί τους κατηγορήθηκαν και 3..
παθολόγοι ιατροί που χορηγούσαν βεβαιώσεις ασθενείας για μονόωρες απουσίες μαθητών, προκειμένου εκείνοι να μην χάσουν τη χρονιά. Στους γιατρούς επιβλήθηκαν 18 μήνες φυλάκιση και 2.000 ευρώ αποζημίωση ενώ ποινές επιβλήθηκαν και στον προϊστάμενο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και σε δύο μητέρες. Στον πρώτο 1,5 χρόνος με αναστολή και στις μητέρες 30 μήνες και 2.000 ευρώ αποζημίωση.
Η εκδίκαση της υπόθεση που ξεκίνησε στις 9 Δεκεμβρίου κράτησε κλειστό το σχολείο για 2 εβδομάδες, καθώς όλοι οι καθηγητές άφησαν την σχολική έδρα και έκατσαν στο σκαμνί (!) και ολοκληρώθηκε χθες στις 11 το βράδυ. Έξω από τα δικαστήρια καθηγητές και γονείς περίμεναν την έξοδο του πρώην διευθυντή, ο οποίος σώθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή από τα χέρια των μαινόμενων εκπαιδευτικών και κηδεμόνων.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλά μιλάμε για μεγάλο πρασινοφρουρό!!