Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

ΤΟ 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΤΟ 13ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΗΛΕΙΑΣ



Το 13ο διεθνές φεστιβάλ ταινιών για παιδιά και νέους γίνεται στον Πύργο Ηλείας και είναι ένας θεσμός που όμοιός του δεν υπάρχει στη χώρα μας. Νέοι από όλον τον κόσμο, σε σχολική ηλικία, φτιάχνουν φιλμάκια και τα παρουσιάζουν στο φεστιβάλ διαγωνιζόμενα και κρινόμενα από την επιτροπή.
Η φετινή διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της ΕΡΤ και συμμετέχουν οι φορείς του νομού και της πόλης που υποδέχεται τους ξένους επισκέπτες φιλοξενώντας τους.
Στην φετινή διοργάνωση συμμετείχε και το 4ο δημοτικό σχολείο Αλεξάνδρειας με το φιλμ "Μπλε γυαλιά" που σκηνοθέτησε ο Γ. Κουφονίκος και έπαιξαν τα παιδιά της Β΄ τάξης με την καθοδήγηση των δασκάλων τους κ. Π. Παπαδήμα και Χρ. Φανάρα.Tο σενάριο βασίζεται στο ομώνυμο διήγημα του Βαγγέλη Ηλιόπουλου.Το όλο εγχείρημα στήριξε και βοήθησε η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας Παιδειού και Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.).
Στο φεστιβάλ συμμετείχαμε.
ως εκπρόσωποι του σχολείου και είδαμε το Σαββατοκύριακο τον οργασμό που γίνεται στον Πύργο και την δημιουργικότητα των νέων.
Το φιλμ του σχολείου προβλήθηκε το πρωί της Κυριακής και έτυχε θερμής υποδοχής από τους θεατές και πιθανόν να μπει στα βραβεία της επιτροπής.
Με αφορμή την επίσκεψή μας στον Πύργο διαπιστώσαμε ότι η τόσο η Ημαθία όσο και η Αλεξάνδρεια υστερεί στον τομέα αυτόν και προκαλεί θλίψη στους πολίτες που βλέπουν την δημιουργικότητα άλλων περιοχών και την συμπαράσταση που παρέχουν οι επίσημοι φορείς σε τέτοιες δράσεις.
Στον Πύργο δραστηριοποιείται εδώ και δέκα χρόνια η "Κάμερα Ζιζάνιο" με πρωτεργάτη τον σκηνοθέτη Θεοδοσίου που έχει παράξει τεράστιο έργο και βλέπει τους καρπούς του να αποδίδουν τώρα και να αγκαλιάζεται τόσο από την ΕΡΤ όσο και από αντίστοιχες δράσεις στον κόσμο που οι εκπρόσωποί τους έδωσαν για πολλοστή φορά το "παρών" στην διοργάνωση.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ENA MEΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΙΣ ΔΑΣΚΑΛΕΣ ΤΟΥΣ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΒΡΟΥΝΕ ΜΙΜΗΤΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ.