Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

ΔΙΑΛΥΣΤΕ ΤΗ FRONTEX KAI TA ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ. ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΣΤΕΓΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Η οικονομική κρίση βαθαίνει και απειλεί τις δουλειές, τους μισθούς, την ασφάλιση και τα δικαιώματά μας. Μπροστά στην αντίσταση και τους αγώνες του κόσμου, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, προσπαθεί να παίξει το χαρτί του ρατσισμού: να διασπάσει τους εργαζόμενους και να βρει απο- διοπομπαίους τράγους τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, για να κρύψει την αποτυχία των πολιτικών Μνημονίου – ΔΝΤ.
Ενισχύει το δολοφονικό μηχανισμό της FRΟΝΤΕΧ που είναι υπεύθυνη για χιλιάδες θύματα στο Αιγαίο και τον Έβρο. Ξαναφτιάχνει στρατόπεδα συγκέντρωσης όπου σε..
απάνθρωπες συνθήκες φυλακίζει τους πρόσφυγες, μέχρι την απέλασή τους. Ετοιμάζει νέο νόμο για το άσυλο που εκμηδενίζει τις πιθανότητες απόδοσής του. Έχει διακόψει από την αρχή του χρόνου κάθε διαδικασία νομιμοποίησης και χορήγησης αδειών εργασίας, ενώ ακόμα και στα μικρά παιδιά αρνείται το δικαίωμα της ιθαγένειας. Με τη ρατσιστική πολιτική τους ανοίγουν το δρόμο στους φασίστες, όχι μόνο να «εκλέγουν» δημοτικούς συμβούλους αλλά και να χτυπάνε και να δολοφονούν μετανάστες, μαθητές, αγωνιστές.
Αυτή η πολιτική δε περνάει στον κόσμο. Αυτό έδειξαν οι διαδηλώσεις ενάντια στο νόμο για την ιθαγένεια, η συμπαράσταση στους Ιρανούς πολιτικούς πρόσφυγες που κέρδισαν με τον ηρωικό τους αγώνα το άσυλο. Θα συνεχίσουμε ενωμένοι μέχρι:

- να διαλυθεί η FRONTEX, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης
- να δοθεί άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες, να μη κλείσουν οι ξενώνες
- νομιμοποίηση των μεταναστών, ιθαγένεια στα παιδιά
- να μπει τέλος στις ρατσιστικές επιχειρήσεις «σκούπα» και στις φασιστικές επιθέσεις σε βάρος των προσφύγων. Καμιά νομιμότητα για τις συμμορίες της Χρυσής Αυγής.

Και θα τα κερδίσουμε. Με μαζικές κινητοποιήσεις που θα δείξουν ότι: «εργάτες ενωμένοι – ποτέ νικημένοι». Σε αυτή την κατεύθυνση συμμετέχουμε και καλούμε: στις δράσεις ενάντια στη Frontex (εκδήλωση στο Πολυτεχνείο, την Πέμπτη 16 Δεκέμβρη, 7μμ και κινητοποίηση στον Έβρο στις 18 Δεκέμβρη). Σε κινητοποίηση στα Γιαννιτσά – Κρύα Βρύση ενάντια στο ορμητήριο των φασιστών.
Κι με μεγάλα συλλαλητήρια στις 15 Γενάρη σε όλη την Ελλάδα ενάντια στην ρατσιστική πολιτική και την φασιστική απειλή. Μαζί με τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις κοινότητες μεταναστών και τις αντιρατσιστικές οργανώσεις, μαθητές κι εκπαιδευτικούς, ανθρώπους του πολιτισμού. Θα χτίσουμε την ενότητα και θα πετύχουμε νίκες! Ήδη απόφαση για το συλλαλητήριο έχουν πάρει: οι Σύλλογοι Φοιτητών Δημοσιογραφίας και Μουσικών Σπουδών Θεσ/νικης, τα Σωματεία Μισθωτών Τεχνικών και Μισθωτών Εκπαιδευτικών Φροντιστηρίων Θεσ/νικης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: