Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΠΡΟΝΟΙΑΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ!!

Μεγάλα προβλήματα αναμένεται να αντιμετωπίσουν οι πολίτες της Ημαθίας από την 2α Ιανουαρίου, όταν θα πάνε στους ΟΤΑ και στην πρώην Νομαρχία για να εξυπηρετηθούν. Αν και διαφημίστηκε ότι έγινε η σχετική προετοιμασία ουσιαστικά δεν έγινε τίποτα και τα προβλήματα είναι επί θύραις.
Η πολεοδομία για παράδειγμα ήδη έχει μοιραστεί στους τρεις δήμους και ουδείς γνωρίζει που θα στεγαστεί. Η απόφαση του Καραπαναγιωτίδη ήταν να κρατήσει όλο το τμήμα Πρόνοιας ο δήμος Βέροιας με αποτέλεσμα οι δικαιούχοι επιδομάτων είτε οι νέοι δικαιούχοι θα αναγκαστούν τον Ιανουάριο να πάνε στη Βέροια για να εισπράξουν το επίδομα και βέβαια, να ενισχύσουν συν τοις άλλοις την αγορά της.
Δεν αντιλήφθηκα γιατί έπρεπε..
όλος ο μηχανισμός αλλά και η υπηρεσία της Πρόνοιας έπρεπε να ενσωματωθεί στον Δήμο Βέροιας όταν θα μπορούσε ένα τμήμα να ενταχθεί στον δήμο Αλεξάνδρειας όπως και στον τρίτο δήμο της Νάουσας.
Να σημειώσω ότι οι δικαιούχοι επιδομάτων στον δήμο Αλεξάνδρειας είναι εκατοντάδες και το ύψος του ποσού που θα απορροφήσουν είναι κοντά στα 7 εκατομμύρια ευρώ.
Αντί λοιπόν να υπάρχει η υπηρεσία εδώ, στην έδρα του Δήμου Αλεξάνδρειας οι δικαιούχοι θα αναγκάζονται να πηγαίνουν στη Βέροια. Η απόφαση αυτή πρέπει να αλλάξει τάχιστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: