Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

ΖΗΤΑΝΕ ΠΙΣΩ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΔΩΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ Σ/Μ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ


Την επιχείρηση εκβιασμού των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ της αλυσίδας «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ» προκειμένου να επιστρέψουν μέρος των αποδοχών τους στην εργοδοσία, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης.
Την Πέμπτη, παραμονές των Χριστουγέννων, το Σωματείο πραγματοποίησε..
μαζική εξόρμηση και στα 7 καταστήματα που λειτουργούν στην πόλη της Κοζάνης, μίλησε με τους εργαζόμενους και τους κάλεσε να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς και τις απειλές της εργοδοσίας.
Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει το Σωματείο, το εγχείρημα γίνεται ως εξής: Καταβάλλεται ο μισθός και το δώρο Χριστουγέννων μέσω τράπεζας οπότε ο εργοδότης είναι καλυμμένος ότι κατέβαλε τις αποδοχές. Ταυτόχρονα οι υπεύθυνοι των καταστημάτων έχουν ενημερώσει τους εργαζόμενους ότι θα περάσουν να πάρουν 50, 100 ή περισσότερα ευρώ από κάθε εργαζόμενο υπέρ της εργοδοσίας. Το επιχείρημα είναι ότι η επιχείρηση «δεν βγαίνει», είτε ότι «έγινε ληστεία σε χρηματαποστολή»...
Το Σωματείο ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι ο άμεσος ή έμμεσος εκβιασμός με έμμεση ή άμεση απειλή για απόλυση, αποτελεί παράνομη και εγκληματική ενέργεια, ποινικό αδίκημα και γκανκστερισμό, και όποιος συμμετέχει (εργοδότης, υπεύθυνος καταστήματος ή άλλο πρόσωπο) είναι συνεργός στο έγκλημα και μέλος της συμμορίας των εκβιαστών. Και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί.
Τους κάλεσε να μπουν στον οργανωμένο αγώνα, να οργανωθούν στο Σωματείο και μαζί με το ΠΑΜΕ και τα άλλα ταξικά συνδικάτα να υπερασπιστούν τα εργασιακά τους δικαιώματα, το μεροκάματο, την αξιοπρέπειά τους.
Πηγή: Εφημερίδα "Ριζοσπάστης"

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Την υπεράσπιση θα αναλάβει εργολαβικά ο εξέχων νομικός Λάζαρος Τσαβδαρίδης !!