Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΩΝ Ο.Τ.Α.

Και το 2011 θα συνεχιστούν κανονικά τα κοινωνικά προγράμματα των ΟΤΑ «Βοήθεια στο Σπίτι» και «Μονάδες Κοινωνικής Μέριμνας», σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο ενημερώνει ότι τα συγκεκριμένα προγράμματα εντάχτηκαν στο ΕΣΠΑ.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το προσωπικό, που ήδη απασχολείται στα προγράμματα αυτά, με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού..
δικαίου ορισμένου χρόνου, συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του, με την ίδια σχέση εργασίας, μέχρι την ενεργοποίηση των νέων προγραμμάτων.

Παράλληλα, οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου του προσωπικού που απασχολείται στις δομές «Βοήθεια στο Σπίτι» και «Μονάδες Κοινωνικής Μέριμνας» ανανεώνονται ή παρατείνονται μέχρι τη λήξη των προγραμμάτων, δηλαδή μέχρι 31/12/2011, προκειμένου να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους ωφελούμενους.

Τέλος για τα προγράμματα στα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, που εξακολουθούν να εκτελούνται με το υφιστάμενο προσωπικό, μέχρι την ενεργοποίηση των νέων προγραμμάτων που θα τα υποκαταστήσουν, οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου ου προσωπικού που απασχολείται στις δομές αυτές ανανεώνονται ή παρατείνονται πέραν της 31-12-2010, χωρίς διακοπή και μέχρι την ένταξη των φορέων των ΟΤΑ που τις υλοποιούν στα νέα προγράμματα.

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: