Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

ΤΑ ΝΕΑ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΟΣΑΡΘΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΤΥΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ


Η Αυτοδιοικητική Περιφερειακή Παράταξη «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ–ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ» στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, συμμετέχει ενεργά και συμπαρίσταται στους αγώνες των εργαζομένων ενάντια στα νέα ακόμη πιο σκληρά μέτρα της Κυβέρνησης κατά των εργασιακών δικαιωμάτων και της μισθωτής εργασίας, επισημαίνοντας ότι:
Με την απαράδεκτη διαδικασία του κατεπείγοντος, που προβλέπεται μόνο σε ακραίες περιπτώσεις, η Κυβέρνηση προώθησε τα πιο σκληρά μέτρα που επιφέρουν την αποσάθρωση των εργασιακών δικαιωμάτων και ένα βαρύτατο χτύπημα στην καρδιά του κοινωνικού κράτους. Με την καθιέρωση της επιχειρησιακής σύμβασης όχι μόνο δεν προστατεύεται αλλά..
απομειώνεται πλήρως η μισθωτή εργασία. Οι συλλογικές συμβάσεις μία από τις πιο βασικές κατακτήσεις των εργαζομένων δεν θα υφίστανται πλέον, αφού θα υπάρχει η δυνατότητα να καθιερώνονται αποδοχές και κάτω από την εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας. Αφού η δοκιμαστική περίοδος θα φθάνει πλέον στους 12 μήνες και η εργοδοσία μπορεί να απολύσει τον εργαζόμενο χωρίς αποζημίωση. Αφού ο «ενοικιαζόμενος» εργαζόμενος από 18 μήνες και χωρίς μετατροπή της σύμβασής του θα παραμένει ενοικιαζόμενος μέχρι και 36 μήνες κ.ο.κ.
Από την άλλη πλευρά συλλήβδην, με οριζόντια περικοπή των αποδοχών, χωρίς κανένα επιχειρησιακό σχέδιο και πρόγραμμα, οι ΔΕΚΟ παίρνουν τον οριστικό δρόμο της απαξίωσης και διάλυσης και πολύ σύντομα του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας . Όλα τα βάρη αλλά και οι ευθύνες όπως πάντα πέφτουν στις πλάτες των εργαζομένων, ενώ το ιδιόμορφο πελατειακό νεοφιλελεύθερο σύστημα καλά κρατεί και με την σοσιαλιστική του ταμπέλα.
Για την Παράταξη
ΑΣΗΜΙΝΑ ΞΗΡΟΤΥΡΗ - ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΑΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: