Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΧΕ ΚΡΥΦΗ ΑΝΤΖΕΝΤΑ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ!!!


Από την συνέλευση του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας που έγινε την περασμένη εβδομάδα με θέμα την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών προέκυψε κατά την άποψή μου ένα πολιτικό ζήτημα που πρέπει να αξιολογηθεί τόσο από τους πολίτες όσο και από τα μέλη και τους φίλους του κόμματος.
Αναφέρομαι στην αποκάλυψη που έγινε και αφορά στην κρυφή πλην όμως συντεταγμένη στήριξη του επίσημου ΠΑΣΟΚ στον Μπ. Γκιόνογλου ως υποψήφιου δημάρχου Αλεξάνδρειας αν και αυτός δεν είχε πάρει την στήριξη από το κόμμα του και είχε προχωρήσει σε ευθεία συνεργασία με τον βουλευτή της ΝΔ στην Ημαθία Μ. Χαλκίδη.
Αυτό σημαίνει ότι υπήρχε κρυφή αντζέντα, κρυφός σχεδιασμός και..
στρατηγική του κόμματος ώστε να παραπλανηθούν οι πολίτες που είτε ανήκουν οργανωτικά είτε όχι στο ΠΑΣΟΚ και να στηρίξουν το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο που όμως ο επικεφαλής του δήλωνε και δηλώνει ότι είναι ανεξάρτητος και παράλληλα δεν είχε καμιά επίσημη στήριξη από το κόμμα του αν και την είχε επιδιώξει ως ότου του την έδωσε την τελευταία στιγμή ο Χρυσοχοϊδης.
Το θέμα προέκυψε με τα όσα είπε στην συνέλευση η Σιδηροπούλου που τυγχάνει να είναι μέλος του εθνικού συμβουλίου του κόμματος και η οποία εξ αρχής είχε φροντίσει να σταθεί δίπλα στον υποψήφιο δήμαρχο όσο και σε υποψήφιους προερχόμενους από το ΠΑΣΟΚ συμβούλους. Είπε ότι η αρμόδια επιτροπή του κόμματος είχε δώσει το Οκ να στηριχτεί ο Γκιόνογλου άτυπα μεν ουσιαστικά δε αφού η επιτροπή που αξιολόγησε τις υποψηφιότητες δεν μπορούσε να δώσει την επίσημη στήριξη για διαφόρους λόγους.
Η παραπλάνηση των πολιτών είναι εμφανής και είχε ως στόχο έναν και μοναδικό, να πετύχει το ΠΑΣΟΚ εκλογικό όφελος με την εκλογή του Γκιόνογλου και να την πιστωθεί μετεκλογικά. Η όχι και τόσο αφελής τοποθέτηση της Σιδηροπούλου στην διαδικασία αποκάλυψε τους όρους με τους οποίους παίζεται το πολιτικό παιχνίδι σήμερα από το κυβερνών κόμμα. Εκτός και αν δεν ισχύει κάτι τέτοιο οπότε θα πρέπει να ελεγχθεί για την σκοπιμότητα της τοποθέτησής της.
Βέβαια, μπορεί κάποιος να επικαλεστεί το γεγονός ότι ο ίδιος ο Χρυσοχοίδης έδωσε την στήριξή του ως ΠΑΣΟΚ την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου στον Γκιόνογλου πλην όμως αυτό δε λέει τίποτα αφού σε όλη την προεκλογική περίοδο ο ίδιος ο υποψήφιος δήμαρχος δήλωνε ανεξάρτητος, η ίδια η ΝΕ Ημαθίας δεν είπε λέξη για την συγκεκριμένη υποψηφιότητα ούτε βέβαια και η τοπική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ στην Αλεξάνδρεια έβγαλε μια ανακοίνωση ή έκανε μια παρέμβαση υπέρ της συγκεκριμένης υποψηφιότητας.
Όλα λοιπόν έγιναν με κρυφό σχεδιασμό νομίζοντας και πιστεύοντας ότι οι πολίτες μπορούν να παραπλανηθούν, οι Πασόκοι να ξεγελαστούν και να στηρίξουν τον υποψήφιο δήμαρχο που δήλωνε ανεξάρτητος και συνεργάζονταν με τον δεξιό βουλευτή. Οι Πασόκοι δεν «μάσησαν» και βλέποντας την συμπαιγνία γύρισαν την πλάτη τους στο ψηφοδέλτιο και είτε ψήφισαν λευκό είτε ψήφισαν άλλους συνδυασμούς καταδικάζοντας αυτές τις πρακτικές.
Η αποκάλυψη αυτή είναι δείγμα ενός πολιτικού αμοραλισμού, μιας πρακτικής που χρησιμοποιούνται όλα τα μέσα ώστε να επιτευχθεί ο στόχος. Είναι σαφέστατα δείγμα πολιτικού τυχοδιωκτισμού και αυτό βέβαια είναι απόρροια τόσο του πολιτικού επιπέδου των στελεχών που αναλαμβάνουν να την υλοποιήσουν όσο και των υπολοίπων που δέχονται να πάρουν μέρος σ΄ αυτή τη συμπαιγνία.
Όμως, δεν πήραν μέρος όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ μέρος στην τυχοδιωκτική πολιτική που εξυφάνθηκε και αυτό έγινε φανερό με την τοποθέτηση της Αρ. Κουκουρίκου, μέλους της Ν.Ε Ημαθίας του ΠΑΣΟΚ που ευθαρσώς δήλωσε ότι ήταν απέναντι στο συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο διότι κανέναν δε ρώτησε ή ζήτησε τη γνώμη για την στελέχωση του ψηφοδελτίου ο Μπ. Γκιόνογλου για την περιοχή της Μελίκης παρά μόνο άφησε τον βουλευτή της ΝΔ να το συγκροτήσει.
Δικαιολογημένα λοιπόν η κ. Κουκουρίκου είπε «να σε στηρίξει και να σε ψηφίσει ο Χαλκίδης» στον απερχόμενο δήμαρχο Αλεξάνδρειας όταν αυτός εξέφρασε παράπονα ότι δεν τον στήριξε όσο έπρεπε όλη η οργάνωση με παρεμβάσεις και ανακοινώσεις.
Όσον αφορά στα υπόλοιπα που έλαβαν χώρα στην διαδικασία αυτή είναι ζητήματα που έχουν ακουστεί πολλές φορές, προβλήματα λειτουργίας του κόμματος και ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ των μελών που βρίσκονται σε αντίπαλα στρατόπεδα.
Ξεχωρίζει η παρέμβαση του Δ. Παράσχου που αφορούσε στην αιτία που δεν πήρε την επίσημη στήριξη του ΠΑΣΟΚ ο Γκιόνογλου καλώντας τους ευρισκόμενους στο πάνελ να πουν την αλήθεια πλην όμως ουδείς εξ αυτών είπε λέξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: