Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ: ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ


Με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ του δήμου Αλεξάνδρειας αναφέρεται στο εκλογικό αποτέλεσμα καθώς επίσης και στον προγραμματισμό της δημοτικής παράταξης εν όψει ανάληψης των καθηκόντων του επικεφαλής της Θ. Τσιάπλα.
Η Ανακοίνωση έχει ως εξής:
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Στις 19 Δεκεμβρίου 2010 συνήλθε σε ολομέλεια η Δημοτική Κίνηση “Συνεργασία Πολιτών Δήμου Αλεξάνδρειας”. Παραβρέθηκαν υποψήφιοι δημοτικοί Σύμβουλοι και δημότες υποστηρικτές και μέλη της κίνησης. Μετά από συζήτηση και διάλογο αποφασίστηκαν τα παρακάτω:
1. Με δεδομένο το μικρό χρόνο προετοιμασίας (ένας μήνας περίπου) της κίνησης και τις αντικειμενικές δυσκολίες (στενότητα οικονομικών πόρων κ.λ.π.), την έλλειψη προβολής από τα περισσότερα τοπικά μέσα ενημέρωσης, που σε ορισμένες περιπτώσεις έφτασε έως και τα όρια της εχθρότητας , το εκλογικό αποτέλεσμα θεωρείται ικανοποιητικό.
2. Η κίνηση θα συνεχίσει την παρουσία της και μετά τις εκλογές λειτουργώντας μέσα από άμεσες δημοκρατικές διαδικασίες (γενικές συνελεύσεις της κίνησης) όπου θα αποφασίζονται τα κεντρικά ζητήματα που αφορούν τον Δήμο.
3. Εκλέχθηκε 15μελής προσωρινή συντονιστική επιτροπή η οποία θα έχει την ευθύνη λειτουργίας της κίνησης και την διαχείριση των τρεχόντων και καθημερινών θεμάτων.
4. Επιδίωξη είναι να συγκροτηθεί γραφείο τύπου της κίνησης και θεματικές επιτροπές που θα ασχοληθούν με την εξειδίκευση των προτάσεών της, με προτεραιότητα στους τομείς ποιότητας ζωής, κοινωνική πολιτική οικονομικά δήμου, παιδεία- πολιτισμός-αθλητισμός.
5. Η Συντονιστική επιτροπή και οι θεματικές επιτροπές θα συνεπικουρούν το έργο των αιρετών εκπροσώπων της στο δημοτικό συμβούλιο και τα τοπικά συμβούλια (Αλεξάνδρειας).
6. Ο επικεφαλής της κίνησης Θανάσης Τσιάπλας και εκπρόσωπος της στο δημοτικό συμβούλιο εκφράζει τις συλλογικές απόψεις της κίνησης για τα θέματα που συζητούνται στο δημοτικό συμβούλιο.
7. Η κίνηση συμμετέχει στις διάφορες επιτροπές διαβούλευσης του δήμου, όπου αυτό είναι δυνατό.
8. Στόχος της είναι να κάνει δημιουργική και όχι στείρα αντιπολίτευση, επιδιώκοντας με τις προτάσεις της και τις θέσεις της να λειτουργήσει προς όφελος των δημοτών και την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων που έχουν συσσωρευτεί στο δήμο μας. Για το λόγο αυτό θα επιδιώξει την ενεργό δραστηριοποίηση των δημοτών και των συλλογικών φορέων του Δήμου.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

1 σχόλιο:

Blog Writer είπε...

Με αφορμή την αιχμή της παράταξης Τσιάπλα, για την προβολή στα μέσα ενημέρωσης, να σημειώσουμε ότι ποτέ δεν λάβαμε δελτίο τύπου από την συγκεκριμένη παράταξη. Εκτός αν τοπικά μέσα γι αυτήν, χαρακτηρίζονται μόνο όσα εδρεύουν στον κύκλο του αστικού κέντρου της Αλεξάνδρειας.

pliroforiodotis.gr