Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ


Ολοκληρώθηκε η τελετή της ορκομωσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας πριν από μια ώρα περίπου παρουσία όλων των εκλεγμένων δημοτικών και τοπικών συμβούλων οι οποίοι ορκίστηκαν από τον Μητροπολίτη Βέροιας κ. Παντελεήμων.
Αναλυτικό ρεπορτάζ στη συνέχεια..
Ορκωμοσία νέας Δημοτικής Αρχής Δήμου Αλεξάνδρειας

Την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα, η προβλεπόμενη από τον νόμο ορκωμοσία του Δημάρχου, των Δημοτικών και των Τοπικών Συμβούλων, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα συνεδριάσεων στο Δημαρχείο Αλεξάνδρειας. Για την ορκωμοσία προσήλθαν 120 εκλεγμένοι σύμβουλοι, που μαζί με τους επίσημους προσκεκλημένους, τους συγγενείς και φίλους των εκλεγμένων δημιούργησαν το αδιαχώρητο στην αίθουσα.

Η τελετή της ορκωμοσίας έγινε από τον Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος ευχήθηκε στη νέα δημοτική αρχή «ο Θεός να την ενισχύει στο έργο της, να την βοηθά και να την φωτίζει. Το έργο που θα επιτελεί να είναι προς όφελος του λαού».

Στην ομιλία του ο νέος δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Φώτης Δημητριάδης είπε τα εξής:

«Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά σας καλωσορίζω στη σημερινή τελετή ορκωμοσίας των νεοεκλεγέντων δημοτικών αρχών του νέου Δήμου μας, του διευρυμένου Δήμου Αλεξάνδρειας, με την οποία σηματοδοτείται η έλευση, εντός ολίγων ημερών, μιας νέας -με όλη τη σημασία της λέξης- δημοτικής περιόδου. Μιας περιόδου εξαιρετικά δύσκολης, από κάθε άποψη, και, ταυτοχρόνως, πρωτόγνωρης για την ιστορική διαδρομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη χώρα μας.

Η Πατρίδα μας και το Έθνος μας συνολικά, βρίσκονται εν μέσω μεγάλης κρίσης, μιας οικονομικής λαίλαπας που έχει ενσκήψει και απειλεί ακόμη και την ίδια την υπόσταση της ανεξαρτησίας μας. Μιας κρίσης που διαπερνά και επηρεάζει το σύνολο της κοινωνίας μας, όλες τις πτυχές του συλλογικού και του ατομικού. Τους θεσμούς, το πολιτικό σύστημα, την κοινωνική οργάνωση, την πόλη, την κοινότητα, την οικογένεια, τις ανθρώπινες σχέσεις.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, ξεκινά στη χώρα μας μια νέα δομή οργάνωσης της περιφερειακής και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο «Καλλικράτης» δημιουργεί νέα δεδομένα, διευρύνει τους ορίζοντες και τον χώρο μας, ενώνει τους Δήμους και τις τοπικές μας κοινωνίες, δημιουργεί προκλήσεις, ευκαιρίες και αβεβαιότητες, μας φέρνει πιο κοντά, τον έναν δίπλα στο άλλον, για να χαράξουμε και να πορευτούμε μαζί ένα νέο δρόμο, που θα έχει δυσκολίες και εμπόδια. Και αυτόν τον ανηφορικό δρόμο, για να τον περπατήσουμε, ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, δεν υπάρχει άλλη επιλογή παρά μόνο αυτή της συλλογικότητας, της συνεννόησης και της κοινής προσπάθειας, συνεισφέροντας, ο καθένας από εμάς ξεχωριστά και όλοι μαζί, ό,τι καλύτερο διαθέτουμε. Οι εκλογές παρήλθαν, δεν υπάρχουν πλέον «αντίπαλοι» συνδυασμοί, δεν υπάρχουν «νικητές» και «ηττημένοι». Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο έργο, να αντιμετωπίσουμε πολλά προβλήματα και οφείλουμε να αρθούμε στο ύψος που μας επιτάσσουν οι περιστάσεις.

Χωρίς αμφιβολία αυτή η πρώτη δημοτική περίοδος θα είναι η πλέον κρίσιμη και καθοριστική για το μέλλον του Δήμου μας. Έχουμε απόλυτη επίγνωση ότι σε αυτή τη δημοτική περίοδο, των σαράντα τεσσάρων μηνών συνολικά, θα τεθούν τα θεμέλια που θα καθορίσουν την αντοχή, την στερεότητα και την ανάπτυξη του οικοδομήματος του νέου Δήμου Αλεξάνδρειας. Όσο πιο στέρεα είναι αυτά τα θεμέλια τόσο πιο δυνατό και ισχυρό θα είναι το εποικοδόμημα.

Και οι εργάτες αυτής της θεμελίωσης είμαστε όλοι εμείς, οι αιρετοί εκπρόσωποι των συμπολιτών μας στο νέο Δήμο, ο ομιλών, οι 33 Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι 26 Σύμβουλοι των Δημοτικών Κοινοτήτων και οι 63 Σύμβουλοι των Τοπικών Κοινοτήτων. Όλοι εμείς, λοιπόν, ανεξάρτητα εάν ανήκουμε στην «πλειοψηφία» ή στην «μειοψηφία», μαζί με το σύνολο των δημοτικών υπαλλήλων, οφείλουμε να εργαστούμε συλλογικά, για να αντιμετωπίζουμε προβλήματα, να δίνουμε λύσεις και να υπηρετούμε τους συμπολίτες μας.

Εμείς ως νέα δημοτική αρχή θα φροντίσουμε για το καλύτερο. Αποφασισμένοι, θα παραβλέψουμε το «εγώ» για να υπηρετήσουμε τους δημότες. Ξέρουμε τι παραλαμβάνουμε, ωστόσο είμαστε αποφασισμένοι να φροντίσουμε για ένα καλύτερο αύριο. Θα είμαστε νυχθημερόν αφοσιωμένοι στον στόχο μας. Θα παλέψουμε και θα συγκρουστούμε αν χρειαστεί για το καλό των δημοτών μας.

Κλείνοντας, εύχομαι με κάθε ειλικρίνεια σε όλους τους συναδέλφους να έχουμε μια δημιουργική και παραγωγική θητεία, για το καλό του νέου Δήμου μας και των συμπολιτών μας. Εύχομαι σε όλους σας Χρόνια Πολλά, Καλές Γιορτές με Υγεία.»

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με την υπογραφή του πρακτικού ορκωμοσίας.

Στην ορκωμοσία παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο αντινομάρχης Ημαθίας κ. Ευστάθιος Γεωργιάδης που εκπροσώπησε τον νομάρχη, ο πρώην βουλευτής κ. Ηλίας Φωτιάδης, εκπρόσωποι του Στρατού, της Πυροσβεστικής και άλλων φορέων της πόλης.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

bale tis foto.