Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΣΕ Π. ΠΡΟΔΡΟΜΟ - ΑΓΚΑΘΙΑ. ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΕΡΓΑ


Στον Παλαιό Πρόδρομο και την Αγκαθιά περιόδευσε το βράδυ της Πέμπτης ο υποψήφιος Δήμαρχος του Νέου Δήμου Αλεξάνδρειας, Φώτης Δημητριάδης, ο οποίος παρουσίασε τις προτάσεις του συνδυασμού του, «Ελπίδα για το νέο Δήμο Αλεξάνδρειας», για την ανάπτυξη των συγκεκριμένων περιοχών.

Στην ομιλία του στον Παλαιό Πρόδρομο, ο κ. Δημητριάδης τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικά έργα, όπως η επέκταση των αγωγών ομβρίων υδάτων, η κατασκευή και ο εξοπλισμός του αγροτικού ιατρείου, παρεμβάσεις βελτίωσης των γηπέδων, η κατασκευή γεφυρών για τη διευκόλυνση των αγροτών, το αρδευτικό δίκτυο στην περιοχή «Ουρμάνη» και η ασφαλτόστρωση του δρόμου στις «Μπάρες» και τη «Μελικιώστρατα».Ο κ. Δημητριάδης δεσμεύτηκε ότι..
θα υλοποιήσει την υπόσχεση για την κατασκευή ενός ακόμη αγωγού ομβρίων στην αρχή του χωριού και το κλείσιμο δύο τσιμενταυλάκων στο κέντρο του Παλαιού Προδρόμου. Με κεντρικό γνώμονα την ισόρροπη ανάπτυξη τόνισε ότι θα ολοκληρώσει τις υποδομές άρδευσης στις περιοχές που δεν υπάρχει, θα εντατικοποιήσει το πρόγραμμα αναπλάσεων, εντός των οικισμώντου Παλαιού Προδρόμου, της Αγίας Τριάδας και του Νέου Προδρόμου, ενώ, από την νέα αρδευτική περίοδο, η σειρά άρδευσης για την περιοχή «Ρουμάνη» θα δίνεται από τον τοπικό υδρονομέα.

Στην Αγκαθιά
Τις δεσμεύσεις του για την περιοχή ανέπτυξε και για την Αγκαθιά, όπου, όπως είπε, επίσης έχει γίνει σημαντικό έργο, με την ολοκλήρωση του αρδευτικού δικτύου Αγκαθιάς-Τριλοφιάς, τις αναπλάσεις στους δύο οικισμούς και τη δημοπράτηση του γυμναστηρίου δίπλα στο Δημοτικό Σχολείο. Ο κ. Δημητριάδης δεσμεύτηκε ότι με την ανάληψη των καθηκόντων του θα μεριμνήσει άμεσα για τη διαμόρφωση της τάφρου, εγγύς του δρόμου προς τη Μονή Αγίου Αθανασίου, με την ένταξη και χρηματοδότηση του έργου από το Πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, καθώς και για την αξιοποίηση κάθε μέτρου του Ε.Σ.Π.Α.

Στις προτεραιότητες του συνδυασμού, εξάλλου, είναι η κατασκευή ενός σύγχρονου Δημοτικού Σχολείου, με παράλληλη απόδοση του υφιστάμενου χώρου στους κατοίκους, με ανάπλαση του χώρου και επέκταση της πλατείας, η ανεύρεση κατάλληλου οικοπέδου για την ανέγερση Εργατικών Κατοικιών, καθώς και η οικονομική στήριξη της ποδοσφαιρικής ομάδας «ΝΙΚΗ ΑΓΚΑΘΙΑΣ» και η αναμόρφωση του γηπέδου Αγκαθιάς, με την κατασκευή κερκίδων-στεγάστρου, την ανάπλαση του χώρου και την πεζοδρόμηση της εισόδου του

Δεν υπάρχουν σχόλια: