Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ Φ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Τις θέσεις του συνδυασμού, για τον τρόπο με τον οποίο ο νέος Δήμος Αλεξάνδρειας μπορεί να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δημόσιες υπηρεσίες της πόλης, είχε την ευκαιρία να συζητήσει σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Πλατέος και υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξάνδρειας, Φώτης Δημητριάδης. Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ελπίδα για το νέο Δήμο Αλεξάνδρειας» επισκέφτηκε διαδοχικά την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΔ, τη ΔΟΥ και το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας και..
συνομίλησε με τους προϊστάμενους των υπηρεσιών για τις δυσλειτουργίες που παρουσιάζονται στο δημόσιο τομέα κι έχουν κυρίως να κάνουν με τις ελλείψεις σε υποδομές, εξοπλισμό, αλλά και έμψυχο δυναμικό.
Ειδικότερα, στην Πυροσβεστική, ο διοικητής του τμήματος Ιωάννης Αμανατίδης, αναφέρθηκε στην έλλειψη προσωπικού, αλλά και στην παλαιότητα του στόλου των οχημάτων, που δυσχεραίνει τη λειτουργία της υπηρεσίας. Ο κ. Αμανατίδης επισήμανε χαρακτηριστικά ότι το δυναμικό της υπηρεσίας αποτελείται από 25 μόνιμους υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένων και των διοικητικών, ενώ οι υπόλοιποι εργαζόμενοι απασχολούνται με επτάμηνες συμβάσεις. Επιπλέον, αναφέρθηκε στην ακαταλληλότητα των εγκαταστάσεων και στην ανάγκη αντικατάστασης τουλάχιστον δύο πυροσβεστικών οχημάτων, τα οποία είναι άνω των 25 ετών και ως εκ τούτου επικίνδυνα. Ο κ. Δημητριάδης από την πλευρά του δεσμεύτηκε ότι η κινητοποίηση της δημοτικής αρχής θα είναι άμεση, με παρεμβάσεις προς όλους τους αρμόδιους, προκειμένου να δοθούν λύσεις. «Το ενδιαφέρον μας δεν είναι πολιτικό, αλλά ανθρώπινο. Και αυτή τη στιγμή δεν κάνουμε αντιπολίτευση για τις παραλείψεις που έγιναν από την απερχόμενη δημοτική αρχή, αλλά προσπαθούμε να βρούμε λύσεις. Γιατί είναι καθήκον και υποχρέωσή μας να μεριμνούμε για όσους εργάζονται για την ασφάλειά μας», τόνισε ο Δήμαρχος.

Με τον Προϊστάμενο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Αλεξάνδρειας
Κατά την επίσκεψή του στον ΟΑΕΔ ο κ. Δημητριάδης ενημερώθηκε για τα θλιβερά ποσοστά ανεργίας που μαστίζουν την περιοχή και πλέον έχουν φτάσει το 30%, ενώ διερεύνησε τρόπους συνεργασίας για την καταπολέμηση του φαινομένου, κάτι που, άλλωστε, περιλαμβάνεται στις προτεραιότητες του συνδυασμού. Με τους προϊστάμενους και τους εργαζόμενους στο ΙΚΑ, που αδυνατούν να εξυπηρετήσουν σωστά τους πολίτες λόγω της ακαταλληλότητας του κτιρίου, συζήτησε τις δυνατότητες εξεύρεσης νέου χώρου για τη στέγαση όλων των υπηρεσιών, ενώ τόνισε πως είναι ντροπή να παρουσιάζονται τέτοιου είδους προβλήματα στον 21ο αιώνα.
Τέλος, στο Κέντρο Υγείας, που επίσης υπολειτουργεί, είχε την ευκαιρία να αναπτύξει τις κατατεθειμένες προτάσεις της παράταξής του για επέκταση και εκσυγχρονισμό του. Ο κ. Δημητριάδης τόνισε πως είναι αυτονόητο και αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πολίτη η δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας και πρόσθεσε πως σε αυτό αποσκοπούν οι προτάσεις του συνδυασμού του για δημιουργία Δημοτικού Ππολυϊατρείου που θα προσφέρει δωρεάν πρωτοβάθμια περίθαλψη, για αναβάθμιση των περιφερειακών ιατρείων και για αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών με προγράμματα, όπως η τηλεϊατρική, που εφαρμόζεται ήδη με μεγάλη επιτυχία στο Δήμο Πλατέος.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Άντε Στρατηγέ και Αρχιπυροσβέστης!