Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο ΓΚΙΟΝΟΓΛΟΥ


Συνάντηση υποψηφίων του συνδυασμού του πραγματοποίησε ο υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας Μπάμπης Γκιόνογλου την Τρίτη. Στην τοποθέτησή του μεταξύ των άλλων σημείωσε:
«Οι δημοτικές εκλογές στις 7 του Νοέμβρη γίνονται για πρώτη φορά στους νέους δήμους όπως αυτοί σχηματίστηκαν από το νόμο Καλλικράτη. Ο νέος νόμος για την αυτοδιοίκηση αλλάζει ριζικά τα δεδομένα σε όλα τα επίπεδα και σε όλους τους τομείς ευθύνης της Αυτοδιοίκησης. Η νέα πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί με την ψήφιση του Καλλικράτη αλλά και την οικονομική κατάσταση της χώρας δημιουργεί για τις τοπικές κοινωνίες νέες αυξημένες απαιτήσεις, ενώ ταυτόχρονα, αυξάνει την ανάγκη διασφάλισης της κοινωνικής συνοχής μέσα από την στήριξη των ομάδων που πλήττονται άμεσα από οικονομικά προβλήματα αλλά και από την ανησυχία σχετικά με τη σωστή ισόρροπη και ισομερή ανάπτυξη του νέου Δήμου Αλεξάνδρειας. Η κίνησή μας επιδιώκει την κινητοποίηση και την συνεργασία όλων των δυνάμεων του δήμου μας, τη σύγκλιση και τη σύμπραξη όλων των στελεχών της τοπικής κοινωνίας που, ακόμη κι αν έχουν διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες ή διαδρομές έχουν ένα κοινό στόχο: την ανάπτυξη και ευημερία του νέου Δήμου που θα δώσει την ελπίδα, την αυτοπεποίθηση και την αισιοδοξία στους πολίτες.

Πήραμε τη πρωτοβουλία, πρωτόγνωρη αν θέλετε, να βρεθούμε όλες οι ενεργοποιημένες και συνειδητοποιημένες πολιτικές δυνάμεις του τόπου μας, παραβλέποντας κάθε κομματική δέσμευση και συνενωθήκαμε για ένα και μόνο σκοπό:

Να στήσουμε στα πόδια του αυτό το νέο δήμο
Να δρομολογήσουμε μέσα στα πλαίσια κεντρικών σχεδιασμών το μέλλον αυτού του τόπου
Να παρακάμψουμε, να αγνοήσουμε το όποιο πολιτικό κόστος και να συναποφασίσουμε μέσα στα πλαίσια ενός και μόνου σχεδιασμού την πορεία μας στο μέλλον.
Γνωρίζουμε όλοι μας πολύ καλά ότι υπάρχουν πολλοί ενδοιασμοί και δυσκολίες για την επιτυχία στον τρόπο λειτουργίας του νέου Δήμου και στην εξυπηρέτηση των Τοπικών Κοινωνιών. Ξέρουμε πως είναι δύσκολοι οι καιροί, πως τα χρήματα που θα φτάσουν στα ταμεία των νέων Δήμων θα είναι λιγότερα από τα ήδη μειωμένα κατά 40% φέτος. Αλλά αυτό ποτέ δε θα το χρησιμοποιήσουμε ως άλλοθι.

Προτεραιότητα ο Αγροτικός κόσμος της περιοχής, με νέο μοντέλο ανάπτυξης, με ευρωπαϊκά προγράμματα και με την ίδρυση και στελέχωση Γραφείου Γεωργικής Ενημέρωσης.
Θα ήθελα επιγραμματικά να παραθέσω ορισμένες προτεραιότητες που θέτουμε μέσα στο πρόγραμμα μας.

Έχουν δοθεί προτάσεις και από εσάς από όλα τα χωριά, γίνεται επεξεργασία και εντός των ημερών θα πάρετε όλοι σας το πρόγραμμά μας, τις δικές σας προτάσεις για την ανάπτυξη όλου του Δήμου αλλά και τα τεχνικά έργα τα οποία πρέπει να γίνουν στα χωριά μας.

Πρώτη προτεραιότητα η σύγχρονη, αποτελεσματική και δικτυωμένη οργάνωση και λειτουργία των υπηρεσιών του νέου Δήμου.

Δεύτερη προτεραιότητα η ολοκλήρωση ή η δημιουργία νέων έργων, δικτύων υποδομών που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα της ζωής και την εξυπηρέτηση του πολίτη, θα διασφαλίσουν τη δημόσια υγεία, την παιδεία, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την προστασία του περιβάλλοντος. Τέτοια έργα αφορούν στο δίκτυο αποχέτευσης, της ύδρευσης, την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων με κύριο βάρος την ανακύκλωση καθώς και σε άλλες εναλλακτικές μεθόδους, σε αναπλάσεις κ.α.

Στον τομέα της υγείας στελέχωση του Κέντρου Υγείας, ανάπτυξη των Τοπικών Ιατρείων και ίδρυση πολυιατρείων

Ανάπτυξη της ενδοδημοτικής συγκοινωνίας

Απαραίτητο στοιχείο στον καιρό της οικονομικής κρίσης είναι τα Ευρωπαϊκά προγράμματα είναι οι μόνοι πόροι που μπορούν να δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη.

Άφησα τελευταίο τη φροντίδα προς το δημότη-πολίτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: