Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ Φ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ: ΜΗΝΜΑ ΝΙΚΗΣ

Ισχυρό μήνυμα συσπείρωσης και νίκης της παράταξης «Ελπίδα για το νέο Δήμο Αλεξάνδρειας ΦΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ» έστειλαν χθες το βράδυ από την πόλη της Αλεξάνδρειας εκατοντάδες πολίτες που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση των εγκαινίων του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού. «Υπάρχει Ελπίδα. Υπάρχει και το βλέπω στα πρόσωπά σας. Υπάρχει και είναι εδώ, για να κάνουμε τον τόπο μας καλύτερο και ομορφότερο. Υπάρχει και..
είστε όλοι εσείς, η "Ελπίδα για το νέο Δήμο Αλεξάνδρειας"». Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία του, καταχειροκροτούμενος, ο υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας Φώτης Δημητριάδης, τονίζοντας ότι ο νέος δήμος, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που πλήττει τη χώρα, έχει τις δυνάμεις και τα πλεονεκτήματα που μπορούν να τον αναδείξουν σε ισχυρό και πρωτοπόρο.

Στο μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του, ο κ. Δημητριάδης, αναφέρθηκε στις προτάσεις του δημοτικού του προγράμματος, όπως αυτές αποτυπώνονται στις «24+1 δεσμεύσεις» του συνδυασμού, που ανακοινώθηκαν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε την περασμένη Τρίτη. «Προτεραιότητά μας -τόνισε- είναι ο άνθρωπος, ιδιαίτερα οι νέοι, οι άνεργοι, οι κοινωνικά περιθωριοποιημένοι και βέβαια οι αγρότες. Σε αυτούς επικεντρώνουμε την προσπάθειά μας. Με μέτρα στήριξης τους, με μέτρα που στοχεύουν στην τόνωση της τοπικής αγοράς, την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης. Με την ανάπτυξη πλέγματος κοινωνικών υπηρεσιών για τη στήριξη των ασθενέστερων δημοτών και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Με την κατασκευή αναγκαίων υποδομών, σε όλες τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες του νέου δήμου, για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών, όπως είναι τα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, η σχολική στέγη και οι υποδομές για την ανάπτυξη του πολιτισμού και του αθλητισμού».

Το πρόγραμμά μας -όπως είπε ο κ. Δημητριάδης- είναι ρεαλιστικό, λαμβάνει υπόψη τις δυσκολίες της οικονομικής κρίσης και τη στενότητα των πόρων και βασίζεται στην ορθολογική διαχείριση του δήμου, στην πλήρη αξιοποίηση των χρηματοδοτήσεων από το ΕΣΠΑ, στην απορρόφηση των πόρων που θεσμοθετούνται για την επιχειρησιακή στήριξη της νέας αρχιτεκτονικής των ΟΤΑ, των δημοσίων επενδύσεων και άλλων Εθνικών προγραμμάτων.

Ο Φώτης Δημητριάδης δεσμεύτηκε να εργαστεί σκληρά, να διεκδικήσει και να πετύχει μαζί με τους συνεργάτες του την πρόοδο και την ανάπτυξη του νέου διευρυμένου δήμου Αλεξάνδρειας, όπως άλλωστε απέδειξε την τελευταία οκταετία με το έργο του στο δήμο Πλατέος. «Γνωρίζουμε τα προβλήματα. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες. Έμαθα να δίνω τους αγώνες μου χωρίς να υπολογίζω το πολιτικό κόστος. Πιστεύω στις δυνατότητες του νέου μας δήμου και είμαι απολύτως αισιόδοξος. Έχω εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας. Βαθιά πίστη στην όρεξή μας για δουλειά, στη φαντασία και στη δημιουργία των νέων ανθρώπων που πλαισιώνουν τον συνδυασμό μας. Μπορούμε να αξιοποιήσουμε την ποικιλομορφία του γεωγραφικού μας χώρου. Μπορούμε να κινητοποιήσουμε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας. Να κρατήσουμε τα όνειρα ζωντανά. Να τα κάνουμε ελπίδα και εφόδιο. Να ανορθώσουμε και να αναμορφώσουμε την πόλη της Αλεξάνδρειας και όλο το δήμο συνολικά. Το χρωστάμε στους εαυτούς μας. Το χρωστάμε στα παιδιά μας», επεσήμανε και τόνισε πως θεωρεί αναγκαία και ουσιαστική προϋπόθεση, για την επιτυχία της προσπάθειάς του, τη συμμετοχή των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων.
Κλείνοντας την ομιλία του, ο Φώτης Δημητριάδης κάλεσε τους δημότες να ψηφίζουν αξιοκρατικά στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου επιλέγοντας υποψηφίους που διαθέτουν ικανότητες, διακρίνονται για την αποτελεσματικότητα τους, φέρνουν καινοτόμες ιδέες και έχουν ουσιαστικές προτάσεις, ενώ κατήγγειλε την τωρινή διοίκηση του δήμου Αλεξάνδρειας ότι «μεταχειρίζεται αθέμιτα και παράνομα μέσα, προσλαμβάνοντας αυτές τις μέρες άτομα με την προσδοκία να υφαρπάξει την ψήφο τους». Στην εκδήλωση των εγκαινίων του εκλογικού κέντρου παρέστησαν μεταξύ άλλων ο νομάρχης Ημαθίας και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης, κ. Κώστας Καραπαναγιωτίδης, υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, ο πρώην Βουλευτής Ημαθίας, κ. Ηλίας Φωτιάδης και ο πρώην Νομάρχης Ημαθίας, κ. Γιάννης Σπάρτσης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ε καλά αφού παρουσιάστηκε και ο Σπάρτης όλα θα πάνε καλά. Όμως δεν ζωντανεύουν οι νεκροί!!