Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΠ. ΓΚΙΟΝΟΓΛΟΥ

Τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού και η παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων και τοπικών έγιναν την Παρασκευή το βράδυ στην Αλεξάνδρεια.
Ο υποψήφιος δήμαρχος Μπ. Γκιόνογλου προσπάθησε με το..
γνώριμο ύφος του να δώσει νότες αισιοδοξίας στο κοινό που ήταν σαφώς μικρότερε από τις αντίστοιχες συγκεντρώσεις τόσο του 2002 όσο και του 2006.
Επανέλαβε ότι είναι υπερκομματικός και υπηρετεί αυτός και οι συνεργάτες του την αυτοδιοίκηση και τους πολίτες μόνον και αυτό συμβαίνει μέρα νύχτα.
Τέλος, έκανε και μια νύξη στο αίτημα του αντιπάλου του Φ. Δημητριάδη να παρουσιάσει επίσημα τα χρέη του δήμου συνολικά λέγοντας ότι η Αλεξάνδρεια δεν είναι ο μεγάλος ασθενής όπως έχει αποκληθεί.
Πιο συγκεκριμένα ο υποψήφιος δήμαρχος είπε μεταξύ άλλων:

Το όραμα και ο στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος από την ανάπτυξη και τη δημιουργία του νέου μεγάλου Δήμου Αλε-ξάνδρειας. Οφείλουμε να συνεχίσουμε να οικοδομούμε την εμπιστοσύνη μεταξύ Αυτοδιοίκησης και δημοτών. Πρέπει να επαναφέρουμε στη ζωή μας, στους θεσμούς, στην Το-πική Αυτοδιοίκηση, την κυριολεκτική σημασία της πολιτι-κής. Να την ορίσουμε ξανά με την έννοια της συμμετοχής, με την έννοια της αξιοσύνης και της εντιμότητας. Φίλες και φίλοι του Δήμου Αλεξάνδρειας Με έντονο αίσθημα ευθύνης εγώ και οι συνεργάτες μου φανήκαμε αντάξιοι της εμπι-στοσύνης σας.
Οκτώ χρόνια δουλέψαμε με δυναμική, με ενεργητικότητα, όλοι μαζί ενωμένοι, χωρίς κανένα πρόβλημα. Αγκαλιάσαμε όλους τους συμπολίτες μας χωρίς διακρίσεις. Στηριχτήκαμε στις αρχές της δικαιοσύνης, της ισοτιμίας και της ισονομί-ας, της νομιμότητας και της εντιμότητας, της διαφάνειας και της ειλικρίνειας, με κοινωνική ευαισθησία, χωρίς παρε-κτροπές, χωρίς εγωισμούς και προσωπικά συμφέροντα. Απευθυνθήκαμε σε σας με θάρρος και ειλικρίνεια. Κάναμε σημαία, κόμμα, αγάπη μας την Αλεξάνδρεια. Καταφέραμε να χτίσουμε μαζί σας μια ουσιαστική ειλικρινή σχέση. Πο-ρευτήκαμε από την πρώτη στιγμή ως η πολιτική δύναμη που έχει επίκεντρο τον άνθρωπο.
….
Δώσαμε το χαμόγελο στα μικρά παιδιά που μπορούν να παίζουν σε ασφαλείς όμορφες παιδικές χαρές και πλατείες. Να βιώνουν την παιδαγωγική και εκπαιδευτική διαδικασία σε όμορφους και σωστά στελεχωμένους Παιδικούς Σταθ-μούς. Προσφέρουμε στην τιμημένη Τρίτη Ηλικία ένα σωστό και λειτουργικό ΚΑΠΗ με πολλές δραστηριότητες. Ο πολιτισμός έγινε βίωμα όλων μας. Πλούσιες εκδηλώσεις από τη Δημοτική βιβλιοθήκη, τη Φιλαρμονική, το Πολιτι-στικό Κέντρο. Οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις «Αλεξάνδρεια» έχουν την ταυτότητα των καιρών και των αναγκών των πολιτών, των νέων και των παιδιών, έχουν το αποτύπωμα και το άρωμα των διαφόρων τοπικών συλλόγων της πόλης μας, ενώνοντας αρμονικά το χθες με το σήμερα, το παλιό με το σύγχρονο, το παραμύθι με την πραγματικότητα.
….
Στο νέο δήμο που έρχεται ας το νοιώσουν καλά οι συνυ-ποψήφιοι, ο Δήμος Αλεξάνδρειας όχι μόνο δεν είναι ¨Ο Ασθενής¨ αλλά είναι εκείνος με τα περισσότερα μεγάλα έργα, με τις περισσότερες δράσεις. Η Αλεξάνδρεια θα γίνει η ατμομηχανή που θα φέρει την ανάπτυξη στο νέο με-γάλο Δήμο. Είναι ένας δήμος που χρόνια τώρα έχει στο κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες τους.

Ο Δήμος άλλαξε. Έργα που περίμεναν χρόνια ολόκληρα ολοκληρώθηκαν, η καθημερινή ζωή των ανθρώπων μας έγινε καλύτερη.
Θέλουμε να υπενθυμίσουμε σε όλους ότι ο ¨Μεγάλος Α-σθενής¨, ο Δήμος Αλεξάνδρειας αφήνει παρακαταθήκη στο νέο Δήμο δύο μεγάλα έργα. Το έργο της Ανάπλασης 4.100.000 και το έργο ολοκλήρωσης του Πνευματικού Κέ-ντρου 3.000.000 που αν σε αυτά προσθέσουμε και τα 7.000.000 της αποχέτευσης γίνονται 14.000.000 ευρώ. Αν αυτός ο Δήμος Ασθενεί, σίγουρα τότε ασθενεί από την αγάπη για τον τόπο του,
για τους δημότες του, για τα παιδιά μας. Αυτό το έργο μας είναι η καλύτερη εγγύηση για το νέο μεγάλο Δήμο μας.

Εγγυώμαι προσωπικά με πλήρη επίγνωση και ευθύνη την αναβάθμιση και λειτουργία των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων έτσι ώστε να αποκτήσουν ουσιαστικές αρμο-διότητες για την άμεση επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας του πολίτη και την οργάνωση μικρών ΚΕΠ σε όλα τα χωριά. Γιατί εμείς θέλουμε τον πολίτη συμμέτοχο και συνεργάτη.

Κύριος στόχος της δημοτικής δράσης μας είναι και η τόνω-ση της τοπικής οικονομίας. Γι΄αυτό δημιουργούμε ένα Δή-μο αξιόπιστο συνεργάτη με τους ελεύθερους επαγγελματί-ες, την τοπική αγορά, τους φορείς, τους τοπικούς παρα-γωγούς. Μια προτεραιότητα που στοχεύει να κάνει το Νέο και ισχυρό δήμο Αλεξάνδρεια κέντρο παραγωγικών, εμπο-ρικών, πολιτιστικών συναντήσεων με συνέδρια και κοινές δράσεις με αντίστοιχους φορείς γειτονικών πόλεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: