Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

23χρονη ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ


Η Χρύσα Σαββαΐδου, απόφοιτος του τμήματος Νηπιαγωγών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης είναι η επικεφαλής του ψηφοδελτίου των «Ενεργών Πολιτών του Δήμου Βέροιας».
Η παρουσία της για την Πρωτοβουλία μας, συμβολίζει:
«Το νέο που γεννιέται στο Δήμο μας»
«Την προσφορά για τη δημιουργία του καινούργιου»
«Το απόσταγμα,..
τη διέξοδο και την ευρύτερη αποδοχή μέσα από μια ανοιχτή και εργώδη δημοκρατική διαδικασία».
Οι «Ενεργοί πολίτες για το Δήμο Βέροιας» δεν στηρίζουν ούτε στηρίζονται σε αρχηγούς και σωτήρες, αλλά στα μέλη τους που λειτουργούν και βασίζουν τον αγώνα τους στις θεμελιώδεις αρχές, της Ισοτιμίας, της Ισηγορίας, της Ισοπολιτείας, της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της Παρρησίας της Αμεσότητας, της Ευθύτητας, του Χρέους, του Μέτρου, της Ανιδιοτελούς Εθελοντικής Προσφοράς.
Δεν επιθυμούν να μοιάσουν πολιτικά με όσους υπηρέτησαν κι υπηρετούν το Δημαρχοκεντρικό πολιτικοκοινωνικό μοντέλο, με εκείνους που εξασφαλίζουν το χρίσμα από το Κόμμα και «χρωστούν» πλέον σ’ αυτό, ούτε με εκείνους που ακκίζονται και εγκωμιάζουν τη «μοναδική έμπνευση» και «τη σοφία» των αρχηγών τους.
Οι «Ενεργοί πολίτες για το Δήμο Βέροιας» αξιώνουν να μιλούν για πολίτες που αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες «για να ξεφύγουμε» επιτέλους από την παρακμή.
Μιλούν για ανοιχτές, διάφανες δημοκρατικές διαδικασίες με ορθό λόγο και αντίλογο, με ιδέες και προτάσεις ευελπιστώντας να τις φέρουν στο επίκεντρο της δημόσιας ζωής, της Πόλης και της περιοχής μας. Μιλούν για το δικαίωμα των νέων στη δουλειά στη μόρφωση, στη δημιουργία. Για το δικαίωμά τους στο μέλλον, στη ζωή. Για τη διαφάνεια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, για το πράσινο, την οικολογία…
Για τις ουσιαστικές ανάγκες των συνδημοτών μας, για την αειφόρο ανάπτυξη.
Για το σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον.
Αφήνουν εκείνους που εκπροσωπούν το «φαύλο» παρελθόν· εκείνους που οδήγησαν στα σημερινά αδιέξοδα «να διαπληκτίζονται για το ποιος είναι περισσότερο διεφθαρμένος, για τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, για το τσιμέντο, το Χώρο… Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στη θέση (12), δίπλα και πάνω από τον Αλιάκμονα, για την περιώνυμη αποικιοκρατική σύμβαση του ΕΣΔΑ που θα στοιχίσει πανάκριβα στο λαό της Ημαθίας, για την απόπειρα καταστροφής των 50 επιπλέον στρεμμάτων του δάσους των Πιερίων προκειμένου να ολοκληρώσουν την «αποστολή» τους (παρακάμπτοντας μάλιστα την Κ.Υ.Α, Κοινή Υπουργική Απόφαση)… Για τα κατά παραγγελία γκάλοπ τα οποία «τις οίδε» τι κοστίζουν, για τη στασιμότητα, την ύφεση, το μνημόνιο…»
Τους αφήνουν στην αμετροέπειά τους να «μιλούν για νίκες που το μέλλον θα φέρει…»
Όμως δεν πείθουν, δε θα βάλουν στο χέρι το ΛΑΟ… Δε θα περάσουν!
«Ενεργοί πολίτες για το Δήμο Βέροιας»

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μπραβο στους βεριώτες ενεργούς πολιτες γιατι οι δικοι μας πολιτες εχουν για αρχηγούς πρωην μεγαλοπασοκους τυπου παγκαλου και υποψήφιο κάποιον που καημό έχει να γίνει αρχηγός γιατί θα μπορούσαν να μπει υποψηφιος ο γιώργος με το φαρμακείο νεος με γν΄ωσεις και οικογενειακή παράδοση

Ανώνυμος είπε...

apo prosopo o,ti kalitero !!
mprabo sas !