Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ: ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΩΝΑ

Η Κεντρική Μακεδονία μπορεί και επιβάλλεται να γίνει ατμομηχανή ανάπτυξης για τη χώρα και τα Βαλκάνια. Χρειάζεται όμως διάθεση και δουλειά. Απαιτείται πολιτική βούληση», τόνισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, παρουσιάζοντας σήμερα Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010, στις 12.15 το μεσημέρι, στο ξενοδοχείο Porto Palace, τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού «Δύναμη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» για τα ψηφοδέλτια όλων των νομών.
«Θέλω όμως πρώτα να απευθυνθώ σε όσους έδειξαν ενδιαφέρον..
..ήθελαν να είναι υποψήφιοι, έτρεξαν και συμμετέχουν στην μεγάλη μας προσπάθεια για να ανεβάσουμε ψηλά την Κεντρική Μακεδονία. Τους ευχαριστώ, τους ζητώ συγγνώμη, όμως θέλω να ξέρουν ότι ο τόπος μας χρειάζεται όλους. Κανείς δεν δικαιούται να λείπει από τον μεγάλο αγώνα. Η προσπάθεια δεν τελειώνει με μια θέση στο ψηφοδέλτιο», υπογράμμισε ο κ. Ψωμιάδης και δήλωσε ότι «η μάχη θα είναι δύσκολη. Όσο μάλιστα κάποιοι αντιλαμβάνονται ότι ενωμένοι προχωράμε με πίστη και σιγουριά, όταν δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τον πολιτικό μας λόγο, θα μας πετάξουν πάλι, όπως το 2002 και το 2006, λάσπη, αδάπανη λάσπη».
Αναφερόμενος στην προεκλογική περίοδο, ο υπ. Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Π. Ψωμιάδης δήλωσε: «Ποτέ κανείς δεν μίλησε για σίγουρη νίκη. Χαίρομαι για την υποψηφιότητα του κ. Μπόλαρη. Ο κ. Μπόλαρης είναι ένας φίλος. Κάνω έκκληση να τον αφήσουν να κάνει πολιτισμένο αγώνα», τόνισε. Ο κ. Ψωμιάδης δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί στις βολές που δέχεται από διάφορες πλευρές, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς βλέπω ότι ήδη κυκλοφορούν βρώμικες επιστολές, ενώ κάποιοι θυμήθηκαν δικαστικές αποφάσεις που δεν έχουν καν τελεσιδικήσει για να πλήξουν τον Ψωμιάδη έστω και αν ήξεραν ότι θα δημιουργήσουν τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα όπως έγινε στο θέμα της μεταφοράς μαθητών. Το έργο αυτό όμως το έχουμε ξαναδεί. Οι συκοφαντίες πάντα καταρρέουν, σαν χάρτινος πύργος, την επομένη των εκλογών. Αλήθεια, δεν κουράστηκαν τόσα χρόνια να πετούν λάσπη; Δεν καταλαβαίνουν ότι δεν πείθουν;».
Ο κ. Ψωμιάδης έκανε ξεχωριστή αναφορά στα τοπικά προβλήματα που απασχολούν την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και διευκρίνισε ότι «στα τοπικά θέματα, στα προβλήματα της καθημερινότητας, δεν είμαι με κανένα κόμμα. Είμαι με την αυτοδιοίκηση, είμαι με τους πολίτες, είμαι με τις τοπικές κοινωνίες». «Για το λόγο αυτό όταν ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τόνισα ότι το χρίσμα το πήρα από την κοινωνία και κάλεσα τα κόμματα να στηρίξουν την υποψηφιότητά μου», είπε, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «για να κερδίσουμε το αύριο, πρέπει να καταργήσουμε σήμερα τις κομματικές γραμμές και τις αγκυλώσεις».
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης δήλωσε «στρατιώτης της αυτοδιοίκησης», «χωρίς σπόνσορες και χορηγούς, με άξιους όμως συνεργάτες». «Όταν οι άλλοι κρύβονται, εγώ μπαίνω μπροστά», είπε ο κ. Ψωμιάδης, μιλώντας για την πολιτική του διαδρομή. «Πριν από 30 χρόνια ξεκίνησα το δικό μου ταξίδι στο χώρο της πολιτικής. Ένα ταξίδι, που πολλές φορές με έφερε σε σύγκρουση με το κατεστημένο, με τζάκια και πολιτικές δυναστείες. Αλάθητος δεν υπήρξα. Είμαι από εκείνους που έχουν το θάρρος να σας κοιτούν στα μάτια. Γιατί όλα αυτά τα χρόνια έμεινα μακριά από το ψέμα και την υποκρισία. Δεν σέρνομαι και δεν σύρθηκα ποτέ στα πόδια κανενός», κατέληξε.
Κατά την παρουσίαση των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Ψωμιάδης στάθηκε ιδιαίτερα στο τεράστιο έργο που έχει επιτελέσει ο ίδιος και η ομάδα του τα τελευταία 8 χρόνια στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης. «Ένα έργο που έγινε με πολλές δυσκολίες, χωρίς χρήματα, και για το οποίο είμαι πολύ υπερήφανος», όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ψωμιάδης, αναφέροντας ότι «υλοποιήσαμε συνολικά περί τα 1.000 έργα ύψους 500 εκατ. ευρώ!». Συγκεκριμένα, «στη σχολική στέγη ολοκληρώσαμε 260 έργα ύψους 184. εκ € και μειώσαμε τη διπλοβάρδια από 38% το 2002 σε 10% το 2010. Ολοκληρώσαμε 306 αθλητικά έργα ύψους 27 εκ €. Ολοκληρώσαμε 234 έργα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο ύψους 41 εκ. € και 96 αντιπλημμυρικά έργα ύψους 33 εκ. €. Δώσαμε βαρύτητα στον τουρισμό, στον πολιτισμό, στη νεολαία μας, στα αγροτικά θέματα, στην κτηνοτροφία, στην αλιεία».
Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε ξεχωριστή μνεία στους επτά νομούς της Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας, τους οποίους επισκέφθηκε πάνω από 20 φορές τον καθένα, προκειμένου να συζητήσει με τους απλούς πολίτες και να ακούσει τα προβλήματά τους. «Εγκαίρως, ξεκινώντας τις περιοδείες στους νομούς, αφουγκράστηκα τις αγωνίες, τους προβληματισμούς και τις προσδοκίες, καθώς και την πίστη του λαού της Μακεδονίας, ότι, ενωμένοι, μπορούμε να προβάλουμε και να πετύχουμε την ανάδειξη των δυνατοτήτων της Περιφέρειάς μας», υπογράμμισε. Κατανοώντας τη δυσπιστία των πολιτών απέναντι στα κόμματα, την πολιτική και τους πολιτικούς, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Π. Ψωμιάδης υπογράμμισε τις δυσκολίες του προεκλογικού αγώνα, στον οποίο βασικό του όπλο είναι «το τεράστιο έργο στο Νομό Θεσσαλονίκης, που αποτελεί ένα αδιάσειστο στοιχείο ότι μπορούμε όλοι μαζί να σηκώσουμε ψηλά την Κεντρική Μακεδονία».
Ο κ. Ψωμιάδης δήλωσε αισιόδοξος για το τελικό αποτέλεσμα: «Εμείς έχουμε τον τρόπο, ξέρουμε να διεκδικούμε και να κερδίζουμε. Η δημιουργία των αιρετών περιφερειών μας δίνει την ευκαιρία να πάρουμε το μέλλον στα χέρια μας. Να μην τα περιμένουμε όλα από το κράτος» και κάλεσε όλους τους Μακεδόνες σε συστράτευση. «Η προσπάθεια δεν τελειώνει με μια θέση στο ψηφοδέλτιο. Η προσπάθεια ξεκινά μετά τις 14 Νοεμβρίου και τότε θα πρέπει να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις μας. Γιατί μόνο όλοι μαζί ενωμένοι είμαστε ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ!».
Αύριο παρουσιάζονται στην Ημαθία
Ο υπ. Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κ. Καραπαναγιωτίδης θα παρουσιάσει αύριο, Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, τους υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους του συνδυασμού «Δύναμη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Παναγιώτης Ψωμιάδης», στο Ξενοδοχείο «Αιγές Μέλαθρον» στη Βέροια.

ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ
Γεωργιάδης Ευστάθιος
του Αναστασίου. Γεννημένος το 1962. Έγγαμος με μία κόρη. Σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Αλεξανδρούπολης και στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Α.Π.Θ. Αντινομάρχης Νομού Ημαθίας με αρμοδιότητα στους τομείς Οικονομικών, Προγραμματισμού, Γεωργίας και Εγγείων Βελτιώσεων.
Γιανναβαρτζής Σταύρος του Χρήστου. Γεννημένος το 1964, έγγαμος με δύο παιδιά. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια Bologna) και στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Επιχειρηματίας- ασχολείται με την παροχή υπηρεσιών και τις εισαγωγές στον κλάδο των οικοδομών. Γενικός Γραμματέας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ημαθίας και μέλος του Επιμελητηρίου Ημαθίας.
Ζεϊμπέκη Σοφία του Νικολάου. Γεννημένη το 1964. Έγγαμη με ένα παιδί. Απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. Μάχιμη δικηγόρος, Πρόεδρος στο Ταμείο Πρόνοιας Δικηγόρων Βέροιας.
Καλαϊτζίδης Κωνσταντίνος του Ζαχαρία. Γεννημένος το 1961, έγγαμος με δύο παιδιά. Αυτοκινητιστής- ιδιοκτήτης συγκροτήματος ψυγείων- συσκευαστηρίων νωπών αγροτικών προϊόντων. Πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ανθεμίων.
Κανελλόπουλος Αναστάσιος του Αθανασίου. Γεννημένος το 1957, έγγαμος με μία κόρη. Πτυχιούχος της Ανώτατης Βιομηχανικής Σχολής Θεσσαλονίκης. Απόστρατος Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας. Πρώην Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Νάουσας.
Μπατσαρά Γεωργία του Νικολάου. Γεννημένη το 1955. Χήρα του Κωνσταντίνου Σιμωνίδη, πλοίαρχου του Εμπορικού Ναυτικού, έχει ένα γιο. Πτυχιούχος του Τμήματος Μαθηματικών του Α.Π.Θ. Νομαρχιακή Σύμβουλος του Νομού Ημαθίας και Γραμματέας του Νομαρχιακού Συμβουλίου.. Αντινομάρχης σε θέματα Παιδείας- Πολιτισμού- Τουρισμού. Υποψήφια Βουλευτής το 2009.
Σαρηγιαννίδης Ευστάθιος του Ιωάννη. Γεννημένος το 1976. Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στον Τομέα Ποινικών και εγκληματολογικών επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Φράγκος Χρήστος του Γεωργίου. Γεννημένος το 1939, έγγαμος με δύο κόρες. Διδάκτωρ κτηνίατρος- ειδικός ζωοτέχνης, με μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό. Γεωτεχνικός Επιθεωρητής της Αγροτικής Τράπεζας στην Κεντρικής Μακεδονία. Πρόεδρος Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Ημαθίας, πρώην Αντιπρόεδρος Εταιρείας Ανηλίκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: