Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ

Παραμένει στη Βέροια και αναβαθμίζεται το πανεπιστημιακό τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Αυτό προέκυψε από τη συνάντηση που είχαν χθές η δήμαρχος Βέροιας κ. Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη και ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Νίκος Μαυροκεφαλίδης με τον πρύτανη του ΑΠΘ κ. Γιάννη Μυλόπουλο, στη Θεσσαλονίκη.
Η δήμαρχος Βέροιας ενόψει ανακατατάξεων στις πανεπιστημιακές σχολές της χώρας επισκέφθηκε την πρυτανεία για τη διασφάλιση της συνέχισης λειτουργίας του τμήματος στη Βέροια και είχε μία γόνιμη...
συζήτηση σε εγκάρδιο κλίμα με τον κ. Μυλόπουλο.
Στην απαίτησή της για την παραμονή του Πανεπιστημιακού τμήματος στη Βέροια, ο πρύτανης τόνισε την σπουδαιότητα του Πολυτεχνικού τμήματος «Χωροταξίας και Περιβάλλοντος» που εδρεύει στην πόλη μας (ο ίδιος είναι και πρόεδρος του τμήματος), ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του, το τμήμα να παραμείνει στην πόλη της Βέροιας, διότι σχεδιάζει να το αναβαθμίσει ως πρωτοπόρο «πράσινο» Πανεπιστήμιο στην πατρίδα μας.
Ζήτησε να διευθετηθεί (σε συνεργασία με τη γραμματεία του τμήματος), το θέμα των δρομολογίων των αστικών συγκοινωνιών, έτσι ώστε να εξυπηρετηθούν ακόμη ποιο αποτελεσματικά οι φοιτητές του. Συζήτησε με τη δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο θέματα διευκόλυνσης των καθηγητών για την παραμονή τους στην πόλη της Βέροιας. Ενώ τέθηκε και το θέμα της διευθέτησης του χώρου στο Πανεπιστήμιο, σε σχέση με το Μουσείο Εκπαίδευσης.
Η δήμαρχος Βέροιας επισήμανε τη διαρκή συμπαράσταση του Δήμου στο τμήμα και υποσχέθηκε τη βοήθειά της στα νέα ζητήματα που απασχολούν τη σχολή.
Ο πρύτανης στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας με το Δήμο και τη βαρύτητα που δίνει στη μεταξύ τους σχέση, εξέφρασε την πρόθεση να διοργανωθεί επιστημονική εκδήλωση στη Βέροια (στις αρχές Οκτωβρίου), με φορείς το Α.Π.Θ. και το Δήμο Βέροιας, παρουσία του ιδίου και μιας σειράς πανεπιστημιακών καθηγητών, με θέμα «Περιφερειακή Ανάπτυξη και Ανταγωνιστικότητα». Η πρόταση βρήκε σύμφωνη τη δήμαρχο Βέροιας και θεωρήθηκε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, ενώ είναι σίγουρο ότι το ενδιαφέρον της θα ξεπεράσει το διευρυμένο Δήμο Βέροιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: