Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΙ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ Μ. ΧΑΛΚΙΔΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

(Η προηγούμενη ανάρτηση για την δήθεν απόσυρση του χρίσματος της ΝΔ προς τον Φ. Δημητριάδη είναι "μαϊμού" και γράφτηκε για να διασκεδάσει τα πράγματα που είναι πολύ σοβαρά. Διαβάστε τώρα τα πραγματικά περιστατικά και την κρίση που κάνουμε επ΄ αυτών)
-ΑΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ Ο ΜΠ. ΓΚΙΟΝΟΓΛΟΥ
Ο Μ. ΧΑΛΚΙΔΗΣ ΘΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΝΙΚΗΣΕ Η ΝΔ;
Με την πάροδο των ημερών το κλίμα στην περιοχή του νέου δήμου Αλεξάνδρειας θερμαίνεται εξ αιτίας των κινήσεων που γίνονται και που έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό την προσωπική ιδιοτέλεια, το πολιτικό καιροσκοπισμό, τις χωρίς αρχές συνεργασίες, την προώθηση προσωπικών συμφερόντων.
Οι δυο επικρατέστεροι διεκδικητές του δημαρχιακού θώκου κινούνται για να συγκροτήσουν τα ψηφοδέλτιά τους. Και είναι σαφές πως ο καθένας εξ αυτών θα φροντίσει να απευθυνθεί σε πολιτικά και αυτοδιοικητικά στελέχη και πολίτες που ανήκουν στον πολιτικό χώρο που κινείται και αυτό θεωρώ πως θα ήταν το αυτονόητο.


Όταν όμως εμφιλοχωρούν άλλου τύπου διαδικασίες τότε το αποτέλεσμα είναι να έχουμε τραγελαφικές πολιτικές καταστάσεις και να ακούμε στελέχη της ΝΔ να λένε ότι θα είναι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με το ψηφοδέλτιο του Μπ. Γκιόνογλου που ζήτησε (δια της μεθόδου της ετεροπρότασης) να πάρει το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ. Τότε βλέπουμε τον βουλευτή της ΝΔ Μ. Χαλκίδη να δηλώνει ότι υποστηρίζει ανοιχτά τον κ. Γκιόνογλου κι ας είναι ΠΑΣΟΚ και τον αδερφό του, στέλεχος της ΝΔ, τον Ισ. Χαλκίδη να λέει ότι θα είναι υποψήφιος σύμβουλος μαζί του!
Η κατάσταση αυτή είναι εκ προοιμίου απολίτικη και δείχνει ότι πρυτανεύει το...
..το προσωπικό συμφέρον, η ικανοποίηση του θυμικού και η "δικαίωση" του βουλευτή που θα κάνει τα πάντα να χάσει η επιλογή του κόμματος του οποίου υποτίθεται ότι υπηρετεί τις επιλογές του.
Είναι γνωστό ότι ο Μ. Χαλκίδης ήθελε άλλον υποψήφιο δήμαρχο για τον δήμο Αλεξάνδρειας. Ήθελε τον Ν. Αλεξόπουλο που για διαφόρους λόγους δεν βγήκε μπροστά. Τότε προσπάθησε να επιβάλλει τον Π. Γκυρίνη που όμως δεν επελέγη από την Ρηγίλλης. Η αντιθεσή του με τον δήμαρχο Πλατέος Φ. Δημητριάδη ήταν δεδομένη εξ αιτίας του γεγονότος ότι ο βουλευτής δεν πήγε καλά στις βουλευτικές εκλογές στον δήμο Πλατέος και το χρέωσε αυτό στον δήμαρχο. Συνεπώς, ένα προσωπικό του ζήτημα, μια προσωπική διαφορά εν ολίγοις τον έκανε να λειτουργήσει με τέτοιον τρόπο ώστε να διαρρήξει την ενότητα της παράταξής του που πήγε να διαμορφωθεί μετά την προσχώρηση του Σ. Κούγκα στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ.
Η δήλωση του βουλευτή ότι θα στηρίξει τον Μπ. Γκιόνογλου και θα βάλει δικούς του ανθρώπους ως υποψήφιους συμβούλους που έκανε προ μηνός αρχίζει και παίρνει σάρκα και οστά. Με την σημερινή δήλωσή του ο αδερφός του βουλευτή και ως προ μηνός διευθυντής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ημαθίας Ισ. Χαλκίδης, ότι θα είναι υποψήφιος σύμβουλος με τον κ. Γκιόνογλου, δείχνει ότι το σχέδιο υπονόμευσης του Φ. Δημητριάδη κινείται με ταχείς ρυθμούς.
Δεν είναι παράξενο ούτε παράλογο να έχει κάποιο στέλεχος, και βουλευτής ακόμη, διαφορετική γνώμη από αυτή που έχει το κόμμα του. Η διαφορετική άποψη πρέπει να εδράζεται σε πολιτικά επιχειρήματα και όχι σε επιχειρήματα του στυλ ότι ο Δημητριάδης είναι ΠΑΣΟΚ ή παρόμοια. Όταν όμως οι οπαδοί και οι ψηφοφόροι της ΝΔ βλέπουν αυτή την τακτική του Μ. Χαλκίδη, να υποσκάπτει την επιλογή του κόμματός του τότε είναι φανερό πως αγανακτούν και στρέφονται εναντίον του.
Δεδομένου ότι ο ίδιος ο βουλευτής ήταν αυτός που το 2006 στήριξε με θέρμη την εκλογή του στον δήμο Πλατέος, δεδομένου ότι ο ίδιος ήταν που μιλούσε για το μεγάλο έργο του δημάρχου Πλατέος και τον βοηθούσε με τις παρεμβάσεις του καθίσταται αδιανόητη αυτή του η συμπεριφορά.
Όπως και να το δούμε το ζήτημα θεωρώ ότι η τακτική του Μ. Χαλκίδη είναι αυτοκαταστροφική και κάποια στιγμή όλα αυτά θα τα βρει μπροστά του αν βέβαια επιθυμεί να διεκδικήσει εκ νέου την εμπιστοσύνη των πολιτών και των Νεοδημοκρατών στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αξιος ο μισθος σου δημοσιογράφε

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΧΑΡΗ , ΟΤΑΝ ΤΟ 2006 ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΡΙΣΤΑ ΤΟΤΕ Ο ΧΑΛΚΙΔΗΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΝΙΚΗΣΕ Η Ν.Δ ?

Ανώνυμος είπε...

Η ΝΔ ΑΥΤΟ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕ ΞΕΡΩ ΑΝ ΤΟ ΘΥΜΑΤΑΙ Ο ΜΟΧΛΑΣ. ΤΟΤΕ ΜΕΤΡΟΥΣΑΝ ΕΦΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΩΔΕΚΑ ΔΗΜΟΥΣ ΌΤΙ ΚΕΡΔΙΣΕ Η ΝΔ ΚΑΙ ΕΛΕΓΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΓΙΑ ΡΩΤΑ ΤΟΝ ΧΑΛΚΙΔΗ ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΔΙΚΟΣ ΤΟΥ ΑΝΡΘΩΠΟΣ ΤΙ ΨΗΦΙΣΕ Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΤΕΔΚ; ΝΔ ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΤΣΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ