Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ ΛΕΕΙ Ο ΕΥΘ. ΦΛΙΤΟΥΡΗΣ

Φυσιολογικά ξεκίνησε και εξελίσσεται η νέα σχολική χρονιά, δηλώνει ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας κ. Ευθύμιος Φλιτούρης. Ο κ. Φλιτούρης, ο οποίος βρίσκεται μόλις ένα μήνα στη θέση αυτή, αντικαθιστώντας τον κ. Κούτρα, δέχθηκε να μιλήσει στο Ράδιο Αιχμή και να εκθέσει την εικόνα, την οποία παρουσιάζει η εκπαίδευση στο δεύτερο βαθμό στην Ημαθία.
Ο κ. Φλιτούρης, δήλωσε πως βρήκε μια καλή..
κατάσταση από τον προκάτοχό του, ότι έγινε καλή προετοιμασία για την υποδοχή του μαθητικού δυναμικού και το ξεκίνημα της νέας χρονιάς και ότι σχεδόν χωρίς προβλήματα λειτουργούν όλα τα σχολεία. Ως προς τα κενά σε διδακτικό προσωπικό, είπε πως αυτά είναι λίγα. Σε βασικές ειδικότητες μαθημάτων τα ελάχιστα κενά θα καλυφθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες. Κυρίως στις επαγγελματικές σχολές υπάρχουν αυτά αλλά αναμένονται οι ωρομίσθιοι που θα τα καλύψουν.
Επίσης, υπάρχουν κάποια κενά σε ειδικότητες, όχι σε βασικά μαθήματα, που και αυτά είναι ζήτημα λίγου χρόνου για να καλυφθούν τα κενά. Προβλήματα στέγης δεν υπάρχουν εκτός από το γυμνάσιο της Μελίκης, με την προβληματική στέγη, η οποία επισκευάζεται. Είναι σημαντικό το πρόβλημα της ελλιπούς χρηματοδότησης στις σχολικές επιτροπές, από τις περικοπές λόγω οικονομικής δυσχέρειας αλλά τα σχολικά κτίρια δεν θα στερηθούν τη θέρμανση. Ο κ. Φλιτούρης μας είπε πως ακόμη κι αν προκύψει πρόβλημα, η θέρμανση πρέπει να θεωρείται δεδομένη με το σκεπτικό ότι θα γίνουν οικονομίες σε κάτι άλλο.
Ερωτώμενος για τη διδακτέα ύλη, ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας ανέφερε ότι το 99% των βιβλίων έχουν μοιραστεί στα γυμνάσια και στα λύκεια και απομένουν ελάχιστα βιβλία να δοθούν. Ως προς τα νέα προγράμματα και την εξαγγελθείσα περικοπή της διδακτέας ύλης, ο κ. Φλιτούρης δήλωσε ότι δεν θα εφαρμοστεί από φέτος το σχετικό πρόγραμμα, αλλά η προσαρμογή στο νέο συνολικό πρόγραμμα του γυμνασίου και του λυκείου δεν είναι κάτι που μπορεί να εφαρμοστεί αμέσως. Αυτό θα γίνει σταδιακά και θα ολοκληρωθεί τα επόμενα χρόνια.
Τέλος, ως σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζει αυτό της μεταφοράς των μαθητών. Αλλά με τη χθεσινή απογευματινή εξέλιξη, κατά την οποία η βουλή με τροπολογία δίνει λύση, φαίνεται πως από τη Δευτέρα και το πρόβλημα αυτό λύνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: