Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΚΑΝΔΑΛΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ. ΜΕ ΑΦΟΡΜΉ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΠ. ΓΚΙΟΝΟΓΛΟΥ

Απάντησε τελικά ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Η ΧΩΡΑ» το μεσημέρι της Δευτέρας (έλαβα το μήνυμα στις 11:30 πμ).
Ο Μπ. Γκιόνογλου με μια μακροσκελή απάντηση εξαπολύει επίθεση προς τους αντιπάλους του που ενορχήστρωσαν την συκοφαντική όπως την αποκαλεί επίθεση προς το πρόσωπό του ενόψει των εκλογών.
Για την ουσία του ζητήματος ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας δείχνει μη γνωρίζει επακριβώς το θέμα, για ποιο δηλαδή ζήτημα ερευνά ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζής, κάνει όμως αναφορά στο μεγάλο έργο της επέκτασης του αποχετευτικού δικτύου.
Λέει σε ένα σημείο της ανακοίνωσης:«Εκτός βέβαια αν εννοούν το έργο της αποχέτευσης το οποίο δημοπρατήθηκε το 2006 πριν από τις Δημοτικές εκλογές και στον προεκλογικό μας αγώνα ήταν η ¨σημαία ¨ της Κίνησης. Σε εκείνες τις εκλογές ο λαός μας έκρινε…».
Ήταν σαφές από την πρώτη στιγμή ότι η αναφορά στο δημοσίευμα ήταν για το έργο της αποχέτευσης και τις διαδικασίες προφανώς που έγιναν προ των προηγούμενων δημοτικών εκλογών, όπως ορθά αναφέρει ο δήμαρχος.
Εκείνο το διάστημα η αντιπολίτευση και
ελάσσων αντιπολίτευση δια του Δ. Παράσχου αλλά και των υπολοίπων ασκούσαν κριτική και μάλιστα έντονη για τα όσα συνέβαιναν κατά την διαδικασία επιλογής του αναδόχου. Έλεγε και στηλίτευε ο Δ. Παράσχος ότι εκτός του τελικού αναδόχου που πήρε το έργο είχε εμφανιστεί ακόμη ένας κατασκευαστής που όμως συμμετείχε σε κοινοπραξία της οποίας διαχειριστής ήταν ο ίδιος ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας.
Βέβαια, και για την αιτίαση αυτή ο Μπ. Γκιόνογλου είχε δώσει την απάντησή του πλην όμως οι της αντιπολίτευσης είχαν αναγάγει το ζήτημα αυτό σε κορυφαίο.
Προφανώς, διότι δε γνωρίζω το περιεχόμενο της καταγγελίας, οι συγγραφείς της απέστειλαν τον φάκελο στον κ. Ρακιντζή με δημοσιεύματα της εποχής εκείνης και τις δηλώσεις που κατά καιρούς έχουν γίνει δημόσια και ζητούν να γίνει έρευνα.
Όμως, μετά την πάροδο τεσσάρων ετών και όταν η όλη διαδικασία προχώρησε χωρίς κανένα κώλυμα θεωρώ ότι δεν έχει να προσφέρει τίποτα απολύτως παρά μόνον την πόλωση στο εκλογικό σώμα και το ξεστράτισμα της προεκλογικής αντιπαράθεσης από τα ουσιαστικά που ενδιαφέρουν τον πολίτη.
Γιατί, καλή είναι η σκανδαλολογία για το καφενείο αλλά εντελώς επιζήμια για τον πολιτικό διάλογο που πρέπει αυτό το διάστημα να είναι έντονος και περιεκτικός.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΑΜΠΟΥΞΙΝΟΣ ΕΛΑΒΕ ΠΟΥΛΟ

Ανώνυμος είπε...

ΑΤΑΡΑΞ ,ΤΑΡΑΧΘΗΚΕ

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΑΙΔΙ,..... ΜΙΛΗΣΕ!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΜΠΛΕΞΑΡΕΣ ΕΙΣΤΕ ΠΙΟ ΑΡΧΗΣΤΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΟ ΒΡΩΜΕΡΟ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ

Ανώνυμος είπε...

Aφου το θεμα πηγε στο Ρακιντζη δεν χρειαζονται λογια και αντιπαραθεσεις και διαξιφισμοι.
Κυριακη κοντη γιορτη!!! Αν υπαρχει κατι θα βγει στη φορα, να στε σιγουροι!!!

Ανώνυμος είπε...

Αν θυμάμαι καλά, την εποχή εκείνη υπήρχε και ένα δημοσίευμα στα ΝΕΑ ΤΟΥ ΡΟΥΜΛΟΥΚΙΟΥ , που έγραφε πρωτοσέλιδο [ΑΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ] αυτό το στείλανε? Είναι ντροπή να διεξάγεται προεκλογική περίοδος με τέτοια καραγκιοζλίκια , τα προβλήματα είναι πολλά και σοβαρά ,και έτσι θα πρέπει να τα αντιμετωπίζουν και οι υποψήφιοι, και οι πολίτες , διαφορετικά θα είμαστε άξιοι τις μοίρας μας και των επιλογών μας,