Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

ΧΑΛΚΙΔΗΣ ΠΡΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: ΤΙ ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η "ΕΝ-ΚΛΩ¨;

Ο Βουλευτής Ημαθίας και Τομεάρχης Δημοσίων Έργων της Νέας Δημοκρατίας κ. Μιχάλης Χαλκίδης κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών με θέμα την «Εφαρμογή του Σχεδίου διάσωσης της ΕΝΚΛΩ».
Η ερώτηση αναφέρει τα εξής:
«Το Μάιο του 2010 υπήρξαν κυβερνητικές..
..διαβεβαιώσεις για την χρηματοδότηση – διάσωση της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας (ΕΝΚΛΩ). Στη συνέχεια, τον Ιούνιο, υπογράφηκε η Υπουργική Απόφαση για την παροχή της εγγύησης του Δημοσίου για τη χρηματοδότηση από τις τράπεζες του Επιχειρησιακού Σχεδίου Διάσωσης της ΕΝΚΛΩ.
Από τον Ιούνιο, όμως, έως σήμερα καμία ενέργεια δεν έχει πραγματοποιηθεί. Η χρηματοδότηση καθυστερεί. Η επιχείρηση συνεχίζει να μην λειτουργεί. Οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι για 19 μήνες και το Επιχειρησιακό Σχέδιο Διάσωσης, που συμφωνήθηκε βρίσκεται στον αέρα.
Επειδή, η παρατεινόμενη αδράνεια της εταιρείας, υπονομεύει την όποια προσπάθεια για την επαναλειτουργία της στο μέλλον. Επειδή, η οικονομική ύφεση και η υψηλή ανεργία που βιώνει η Βόρεια Ελλάδα, δεν αφήνουν περιθώρια για κλείσιμο μιας ακόμη μεγάλης επιχείρησης και την απώλεια τόσων πολλών θέσεων εργασίας. Επειδή, οι εργαζόμενοι ανησυχούν και αισθάνονται μεγάλη ανασφάλεια για το εργασιακό τους μέλλον
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
1.Πότε αναμένεται να ξεκινήσει η χρηματοδότηση με την εγγύηση του δημοσίου, της ΕΝΚΛΩ ;
2.Πότε προβλέπεται να ξεκινήσει η εφαρμογή του Επιχειρησιακού Σχεδίου Διάσωσης της ΕΝΚΛΩ και διατήρησης των θέσεων εργασίας σε αυτήν»;

Δεν υπάρχουν σχόλια: