Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ

Ένα ακόμη βήμα στην προσπάθεια να αποζημιωθούν οι βαμβακοπαραγωγοί της περιοχής, οι καλλιέργειες των οποίων έχουν καταστραφεί ολοσχερώς φέτος από το πράσινο σκουλήκι, έκανε ο Δήμαρχος Πλατέος και υποψήφιος δήμαρχος για τον νέο, διευρυμένο Δήμο Αλεξάνδρειας Φώτης Δημητριάδης. Μία κίνηση που μπορεί να αποβεί καθοριστική, καθώς είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη.
Ο κ. Δημητριάδης, με νέο έγγραφό του ζητά από...
...τον ΕΛΓΑ να αποζημιώσει τους πληγέντες βαμβακοπαραγωγούς, κατ’ εξαίρεση του κανονισμού του και λόγω της μείωσης της παραγωγής, παρέχοντας στον οργανισμό και την επιστημονική τεκμηρίωση που ο ίδιος παρήγγειλε σε ειδικό. Ο καθηγητής εντομολογίας του ΑΠΘ κ. Δ. Κωβαίος αναφέρει στο πόρισμά του ότι οι μεγάλες προσβολές από το πράσινο σκουλήκι στην Κ. Μακεδονία πιθανώς οφείλονται στις ιδιαίτερες κλιματικές συνθήκες της φετινής χρονιάς και κυρίως στις μεγάλες βροχοπτώσεις του χειμώνα.
Ο Δήμαρχος ζητά, ακόμη, να χορηγηθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ κανονικά η φετινή συνδεδεμένη ενίσχυση βαμβακιού και να μην οδηγήσει το υπουργείο τους παραγωγούς που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης στο μηχανισμό των ΠΣΕΑ, τονίζοντας ότι αυτό θα αποτελεί «κοροϊδία».

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προεκλογική-προπαγανδιστική πρωτοβουλία του Δημητριάδη,συνταγή Κούγκα !!

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς υπάρχει και΄ενας δήμαρχος που ξέρει την αγροτιά οσο λίγοι στο νομό μας. Όι άλλοι ενδιαφέρονται για τα έργα και τις εργολαβίες και αυτός για τον αγρότη και το πως θα αποζημιωθεί. Η διαφορά τους είναι εμφανής και το ξέρει ο κόσμος ολος. Μακάρι να βγει δήμαρχος μήπως και καθαρίσει η Αλεξάνδρεια και δούμε προκοπή.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΛΑ ΛΕΜΕ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ. ΜΠΡΑΒΟ