Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΚΑΪΝΤΑΣ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

Ωραία, πολύ ωραία. Και άψογη στη διοργάνωση η χθεσινή εκδήλωση, το 2ο Φεστιβάλ Γκάϊντας που έγινε στο χώρο του Γυμνασίου στα Τρίκαλα.
Οπότε για αρχή επιβάλλεται μια αναφορά στους πραγματικούς πρωταγωνιστές της βραδιάς, στους γκαϊτατζήδες που έλαβαν μέρος στην εκδήλωση (ιδιαίτερα στον κύριο που στα 86 χρόνια του ταξίδεψε εκατοντάδες χιλιόμετρα για να λάβει μέρος). Γκαϊτατζήδες από διάφορα μέρη της Ελλάδας,..
από τον Έβρο μέχρι την Αρκαδία. Και μεταξύ αυτών και 2 γυναίκες.
Επίσης άξια συγχαρητηρίων τα παιδιά που έτρεχαν παντού, με σκοπό να εξυπηρετήσουν όλους όσους παρευρέθηκαν στο χώρο.
Μουσικοί και διοργανωτές κατάφεραν και διασκέδασαν τον κόσμο ο οποίος (τουλάχιστον από αυτά που μου είπαν κάποιοι χθες βράδυ) έμεινε ευχαριστημένος Και από ότι μου είπε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού συλλόγου που διοργάνωσε τη βραδιά, έφτασαν μέχρι Κόρινθο και Αθήνα για να μπορέσουν να φωτίσουν επαρκώς το χώρο (όσοι ήταν εκεί καταλαβαίνουν τι εννοώ).
Όμως, μέρες που είναι, όπου υπάρχει αρκετός κόσμος, υπάρχουν και αρκετοί υποψήφιοι, ελέω εκλογών φυσικά.
Σε τοπικό επίπεδο: Δημητριάδης, Γκιόνογλου, Κιρκιλιαννίδης, Κούτσιας, Κυτούδης (αυτούς τους αναφέρω πρώτους γιατί έπαιζαν "εντός έδρας"), Καρέλης, Ναλμπάντης, Γκαβαρδίνας, Χρυσόμαλλος, Μουστάκας, Βουλγαροπούλου, Παπαδόπουλος, και πολλοί άλλοι.
Σε νομαρχιακό, φυσικά ο νομάρχης Κ .Καραπαναγιωτίδης και ο αντινομάρχης Στ. Γεωργιάδης.
Σε περιφερειακό, ο αεικίνητος Π. Ψωμιάδης ενώ σε εθνικό ο βουλευτής Ημαθίας Α. Τόλκας.
Πάλι τα κατάφεραν οι Τρικαλινοί και τους μάζεψαν σε έναν χώρο άπαντες!
Μεταξύ αυτών που σχολιάστηκαν:

1) το φάουλ του Ψωμιάδη να μην αναφέρει το δήμαρχο Πλατέος κατά το σύντομο χαιρετισμό του, αλλά τον νομάρχη. Καλή η προώθηση, αλλά ο Δήμαρχος είναι στην ουσία αυτός που υποδέχθηκε στο δήμο του όλους του προσκεκλημένους του Συλλόγου.
2) ο χορός του δημάρχου Μελίκης Κ. Καρέλη, που φαινόταν να τον έχει 'φχαριστηθεί κιόλας.
3) Η ...χωροταξία. Που και δίπλα σε ποιον κάθησε ο καθένας. Έχει και αυτό τη σημειολογική του διάσταση.
4) Η κίνηση, κάποια στιγμή, του Μπάμπη Γκιόνογλου να εγκαταλείψει το τραπέζι του και να επισκεφτεί για λίγα λεπτά το διπλανό τραπέζι, στο οποίο κάθονταν οι Φ. Δημητριάδης και Κ. Καρέλης.
πηγή: ΠΕΡΙΣΚΟΠΗΣΗ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ολα ωραια αλλα του χρονο στο 3ο Φεστιβαλ καλεστε και τον HEVIA...http://www.youtube.com/watch?v=qUA3sdyZ_Pw&feature=related