Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

ΙΣ. ΧΑΛΚΙΔΗΣ: ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ


Με αφορμή την αλλαγή Προϊστάμενων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το τέλος της θητείας του στη Διεύθυνση Α/θμιας Εκαπίδευσης Ημαθίας, ο κ. Ισαάκ Χαλκίδης, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:.

«Με αφορμή τη βίαιη διακοπή της άσκησης της διοίκησης, σε ένα κλίμα εύηχης διαφάνειας και νέων αρχών, όπως οραματίζεται και θέλει η νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, μετά

από τρία χρόνια συνεργασίας μου μαζί σας, έφτασε η στιγμή να παραδώσω τη διοίκηση της Α/θμιας Εκπ/σης του Νομού. Πολλά και ανάμικτα τα συναισθήματα, όπως άλλωστε είναι αναμενόμενο. Συναισθήματα χαράς και λύπης με κυρίαρχο όμως αυτό της ευγνωμοσύνης προς όλους σας, για την πολύτιμη συνεργασία σας σε ένα δύσκολο πραγματικά έργο για την εκπαίδευση..

Λίγο όμως πριν από την αποχώρησή μου, θα ήθελα ειλικρινά να επικοινωνήσω δημόσια, αλλά και δημόσια να ευχαριστήσω όλους εκείνους που τα θέματα παιδείας τους έκαναν κοινωνούς της, όλους εκείνους που αγωνιούν για να την κάνουν καλύτερη, όλους εκείνους που χρόνια τώρα βλέπουν τα παιδιά τους να κάνουν μαθήματα σε συνθήκες όχι παιδαγωγικές, όχι εκπαιδευτικές..

Θα ήθελα να επικοινωνήσω με όλους εκείνους που σε όλη την τριετή περίπου θητεία μου, έγιναν αρωγοί στην προβολή και επίλυση των προβλημάτων της εκπαίδευσης και όχι στα θέλω της διοίκησης, με όλους εκείνους που πραγματικά πρόβλεψαν, πρόβαλαν, αλλά και συνετέλεσαν θετικά στο να κάνουν όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες εκπαιδευτικής διαδικασίας για τους μικρούς μαθητές μας..

Αγαπητέ συνάδελφε και συναδέλφισσα,.
Θα ήθελα πρώτα απ’ όλα να ευχαριστήσω εσένα, από όποια θέση και αν εκφράζεσαι μέσα στην εκπαίδευση (μάχιμος εκπαιδευτικός, στέλεχος εκπαίδευσης…), γιατί πραγματικά μόνο όταν κάποιος γνωρίζει και βιώνει αυτό που εσύ δίνεις, μπορεί και έχει τη δύναμη να σου το αναγνωρίσει, με ό,τι και αν συνάγεται η άσκηση μιας διοίκησης, τόσο για τα προσωπικά σου όσο και τα εργασιακά σου, με όποιες απόψεις και αν είχες, ενδεχόμενα και διαφορετικές. Θα ήθελα πραγματικά, όχι μόνο να σου πω ένα μεγάλο ευχαριστώ αλλά και μια μεγάλη συγγνώμη για ό,τι εσύ ενδεχόμενα και διαφορετικό να προσδοκούσες και δεν υλοποιήθηκε. Στη ζωή μας δεν υπάρχει μόνο το θέλω, δεν κυριαρχεί μόνο αυτό, αλλά υπάρχει και το πρέπει και αυτό ίσως πολλές φορές να μας κάνει δυσάρεστους. Προσπάθησα να είμαι πάντα κοντά τόσο σε σένα όσο και στους αγαπημένους μας μαθητές και τους γονείς, δίνοντας λύσεις τις περισσότερες φορές όχι ευχάριστες, αλλά εφικτές..

Θέλω να ευχαριστήσω και δημόσια, τον κ. Νομάρχη και τους αξιόλογους συνεργάτες του καθώς και τους αξιότιμους κ.κ Δημάρχους για τη συνεργασία μας σε θέματα παιδείας αφήνοντας ως παρακαταθήκη, όνειρο πολλών χρόνων την κατασκευή νέων σχολικών μονάδων στη Βέροια, στη Νάουσα, στην Αλεξάνδρεια, αλλά και στους άλλους δήμους δίνοντας έτσι ελπίδα στους γονείς για καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης. .

Δε θα ήθελα με τίποτε να αναφερθώ σε ότι και αν έχει γίνει από μέρους μου. Θετικό ή αρνητικό το έχω ήδη παραδώσει στην κρίση όλων. .

Πίστεψα και πιστεύω ότι ο καθένας μας αντλεί τη δύναμή του από ένα σύνολο συνεργατών και ότι κανείς μόνος δεν μπορεί να φτάσει σε στόχους επιθυμητούς, ατομικούς ή ειδικούς. Μέσα σ’ ένα τέτοιο κλίμα συνεργασίας θα ήθελα να ευχαριστήσω τους άμεσους συνεργάτες μου, τους συναδέλφους του Γραφείου μου, αλλά και όλων των Γραφείων που για ώρες ατελείωτες, θυσιάζοντας προσωπικό αλλά και οικογενειακό χρόνο έκαναν τα πάντα για να κάνουν την εκπαίδευση πρώτη προτεραιότητα, τους συναδέλφους, άμεσα συνεργαζόμενους, Προϊσταμένους των δύο Γραφείων Αλεξάνδρειας και Νάουσας, αλλά και τους Προϊσταμένους μου στην Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας τέως και νυν Περιφερειακούς Διευθυντές, τα μέλη του ΠΥΣΠΕ, αλλά και τους καθόλα άξιους και φίλους εκλεκτούς Αιρετούς του κλάδου. Δε θα ήθελα να αφήσω έξω από αυτήν την πραγματικότητα της συνεργασίας τόσο τους συναδέλφους Σχολικούς Συμβούλους για την άψογη συνεργασία που είχαμε όσο και τους Συλλόγους Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ημαθίας καθώς και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, όπως επίσης και τους εκπροσώπους των ΜΜΕ..

Θερμά συγχαρητήρια, θα ήθελα να απευθύνω ιδιαίτερα στο συνάδελφο Διευθυντή Εκπαίδευσης, στον οποίο παραδίδω τη σκυτάλη και στον οποίο εύχομαι από βάθους καρδιάς, Υγεία και Δύναμη, για τη συνέχεια του έργου που επιτελείται στο Νομό μας. Τις θερμότερες ευχές μου για κάθε επιτυχία»..
Με τιμή ο Διευθυντής Α/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας
Σάκης Χαλκίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: